Van eigen bodem: Johanna Lime 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

13 september alweer jeetje wat vliegt die tijd toch weer snel voorbij he šŸ™‚ We zijn alweer halverwege de maand en in de tweede week van de blogs van eigen bodem. Dat betekend dus dat we het heel veel over boeken gaan hebben deze maand. En dan natuurlijk vooral de boeken geschreven door de auteurs van eigen bodem deze maand. Van eigen bodem vind ik soms want raar klinken want het heeft niks met afkomst te maken maar gewoon het feit dat een boek Nederlandstalig of Vlaams geschreven moet zijn en niet vertaald vanuit het buitenland. Maar goed hoe ik het dan anders moest verwoorden wist ik eigenlijk ook niet zo goed. Maar mocht iemand een geniale naam hebben voor deze blogs voel je welkom om hem te droppen.

Vandaag is het de beurt aan Johanna Lime dus gaan we het over haar boeken hebben. Dit zijn boeken voor de fantasy liefhebbers onder ons. Ja ik weet dat de meningen van mijn lezers over fantasy boeken enorm uit een lopen. Eigenlijk is dat een goed teken want als iedereen helemaal lyrisch was over het zelfde genre dan zouden er geen andere boeken meer zijn en word het aanbod denk ik al snel erg saai.

20190519_114146.jpg

Wil je de boeken van Johanna Lime kopen dan kun je dat hier doen. Meer over Johanna Lime te weten komen lees dan mijn interview met haar hier.Ā 

Laten we beginnen met de serie De Vergeten Vloek. Deel 1 in deze serie heet Sluimerend vuur en deel 2 Smeulend venijn. Ik vind deze titels echt super goed gevonden. Als het goed is komt volgend voorjaar deel 3 uit. Van alle drie de boeken zullen jullie een recensie gaan vinden op Bookstamel. Boek 1 gaat over het koninkrijk Laskoro dat bestaat uit vijf planeten in de Plejaden en bij de ster Atlas. Dit is de wereld waar de dynamiekmagiƫrs van weleer leven. Hoewel magiƫrs misschien een groot woord is in de wereld waar de techniek vergevorderd is. Door een dreiging van buitenaf wordt het echter noodzaak om de magie terug te krijgen.

Waar deel 2 over gaat dat ga ik natuurlijk nog niet verklappen want dan zou ik dingen gaan verklappen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

schimmenschuw-kaft-voorzijde.jpg

Schimmen schuw is het debuut boek van Johanna Lime. Ik vind debuut boeken altijd heel bijzonder omdat het de eerste keer is dat een auteur haar werk showt aan de buitenwereld. Ik denk dat het dan ook voor een auteur de meest bijzondere dag moet zijn om dan eindelijk je aller eerste boek in handen te houden.

Schimmen schuw gaat over Kamilia. Als het zomercircus van Droam in Tulle komt, speelt Kamilia voor waarzegster, maar als ze voor zichzelf de toekomst wil zien, wordt ze meegenomen door avatars en valt door een tijdpoort. Al gauw blijkt dat Kamilia in een ver verleden terecht is gekomen, op Chyndyro, een zusterplaneet van Laskoro. Ze wordt naar de matriarch gebracht en krijgt in de tempel te horen dat ze door zeven landen moet reizen om zeven punten van een ster te verzamelen. De zevenster vormt de sleutel van de enige tijdpoort die hier is. Er liggen onmogelijke opdrachten op haar te wachten. Dan krijgt ze ook nog eens te maken met geesten van draken die haar tegenwerken. Kamilia wordt bij haar zoektocht geholpen door een groepje trouwe vrienden en ontdekt dat ze een speciale magische gave bezit. Maar is het genoeg om de opdrachten te vervullen en naar huis terug te keren?

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar de boeken van Johanna Lime kom dan volgende week weer terug voor mijn recensie van sluimerend vuur.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x