Recensie:Zwarte lieveling van Susanne Koster

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Susanne Koster heeft al een aardig stapeltje boeken uitgegeven. Dit hebben jullie al kunnen lezen in de blog over haar boeken. We hebben er voor gekozen om deel 1 van de  Oneindigheidstrilogie de Zwarte lieveling van haar te gaan lezen voor deze recensie. Vooraf was ik al heel erg benieuwd naar dit boek want het gaat over een vrij heftig onderwerp. Daarom ben ik dus reuze benieuwd naar hoe Susanne Koster dit onderwerp heeft weten neer te zetten.

20190830_191831-b.jpg

Aangrijpend, ontroerend en heftig verhaal!

Titel: Zwarte lieveling Auteur: Susanne Koster Uitgeverij: Clavis Cijfer: 9

Waar gaat het verhaal over:

Saskia is eindelijk buiten het bereik van haar stiefvader. Buiten het bereik van zijn vuisten. In het kindertehuis probeert ze een nieuw leven op te bouwen, maar het verleden dringt zich nog vaak aan haar op. Blauw wordt dan grijs, grijs wordt donkergrijs, tot er alleen nog zwart over is. Maar Saskia wil zich niet laten onderdompelen in het duister. Ergens diep vanbinnen zit een prachtige bloem, die vecht om tussen het onkruid omhoog te komen.

Wat ik van het boek vindt:

Wauw wat een toffe cover heeft dit boek! Sorry dat moest ik even kwijt ik vind hem echt heel mooi. Daarnaast is het een hardcover en dat is ook wel erg fijn in de boekenkast straks. Maar dan het verhaal. Susanne Koster schrijft in Zwarte Lieveling over een onderwerp wat helaas vandaag de dag nog steeds actueel is. Ik vind het super knap dat ze over zo’n onderwerp durft te schrijven. Ze doet het op zo’n ontzettend sterke manier. Vanaf het aller eerste moment leef je al mee met Saskia en de dingen die haar worden aan gedaan door haar stiefvader. Hoe dieper je in het boek komt hoe meer je te weten komt over wat er allemaal gebeurd is. Maar Zwarte Lieveling is meer dan een boek alleen over het aangrijpende onderwerp. Het is namelijk ook een boek over hoop. Vanaf het moment dat Saskia in het kindertehuis komt merk je dat ze een klein beetje hoop begint te krijgen. Langzaam aan begint ze dingen te verwerken en probeert ze haar leven weer op te pakken. Dit gaat met vallen en opstaan maar dat is natuurlijk niet zo gek na alles wat ze heeft meegemaakt. Susanne Koster heeft een super fijne schrijfstijl. Door haar schrijfstijl lees je het boek in een ruk uit 

Al met al is Zwarte Lieveling een heftig boek wat ontzettend goed is geschreven. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg deel in deze serie. Het boek krijgt van mij dan ook een dikke 9.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Houd je van boeken in dit genre lees dan ook eens mijn recensie van Zwarte Lieveling van Susanne Koster. Je vind deze recensie hier. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x