Recensie: Laatste weduwe van Karin Slaughter

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een tijdje terug zat ik in een enorme leesdip. Er gebeurde van alles in mijn privé leven en ik kon gewoon de concentratie niet vinden om te lezen. Hoe anders is dat momenteel ik lees het ene naar het andere boek. Elk verhaal lijkt me op een of andere manier te kunnen raken en voelt magisch aan. Soms zou ik willen dat ik zelf zo goed kon schrijven. Ik heb genoeg te vertellen over mijn leven geloof me daar zou ik hele boeken over vol kunnen schrijven. Maar op een of andere manier blokkeer ik altijd als ik lange verhalen probeer te schrijven. Gewoon een stukje blogtekst is een ander verhaal die schud ik zo uit mijn mouw. Maar goed ik hoop dus dat die leesdip nog lekker lang weg blijft zodat ik lekker veel boeken kan lezen. Jullie weten allemaal dat ik op mijn blog probeer voor 70% alleen te schrijven over Nederlandstalige en Vlaamse auteurs maar hé zo nu en dan een mooi vertaald boek tussendoor is ook leuk. Een van die boeken is Laatste weduwe van Karin Slaughter. Dat boek gaan we vandaag reviewen zitten jullie er klaar voor?

bewaar voor later op pinterest

Titel: Laatste weduwe Auteur: Karin Slaughter Uitgever: Harper Collins Holland Cijfer:

Waar gaat de laatste weduwe over:

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos. Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering… 

Dit vind ik van de laatste weduwe:

Een nieuwe Karin Slaughter ik stond te springen toen ik het hoorde. Ik ben een groot fan van Karin en haar schrijfstijl. De cover van het boek vind ik heel erg tof mooi in zijn eenvoud. Laatste Weduwe is het zevende boek in de Georgia-reeks maar kan zeker ook goed als stand alone gelezen worden door mensen die deze serie nog niet hebben gelezen. 

Dan het verhaal zelf het begint gelijk vrij heftig met de ontvoering van Michelle Spivey na een uitje in het winkelcentrum op 7 juli 2019. Een paar weken later volgen enkele explosies in de stad. Sara en Will gaan hier direct op af, maar komen niet ver. Hun roeping om mensen in nood te helpen, leidt ertoe dat ook Sara ontvoerd wordt. De ontvoerders blijken tot een radicale groepering te behoren. 

Het boek wordt geschreven vanuit de derde persoon en de hoofdstukken worden afgewisseld door verschillende personages. Het nadeel hiervan vind ik dat er soms iets te veel herhaling in zit. Maar aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat je met alle personages ontzettend goed kan meeleven. Je voelt hun wanhoop en word al snel meegesleurd in het verhaal. Dit heeft Karin Slaughter dus ontzettend goed gedaan. Daarnaast heeft Karin met Laatste weduwe gekozen voor een zeer hedendaags onderwerp namelijk de moordzuchtige radicale groepering. Ik denk dat dit een onderwerp is wat ons allemaal aanspreekt omdat in de hedendaagse wereld aanslagen niet meer zijn we te denken uit het straatbeeld hoe vervelend ook. 

Je kunt goed merken dat Karin Slaughter haar research goed heeft gedaan. Daarnaast vliegen de expliciete beschrijvingen van seksuele ervaringen en bloederige scenes je om de oren. Dus als je dit boek wilt lezen zul je wel over een sterke maag moeten beschikken. 

Al met al is Laatste weduwe dus weer een goed in elkaar gezette thriller door Karin Slaughter met hier en daar iets te veel herhalingen. Het is niet het beste boek van Karin Slaughter dat ik ooit gelezen heb dus door deze 2 puntjes kan ik er niet meer van maken dan een mooie 8

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bettie
4 jaren geleden

Ik dacht jaren geleden dat Karin Slaughter echt niets voor mij zou zijn. Zonder enige specifieke reden eigenlijk. Toch ging ik het een keer proberen toen ik een cadeaubon kreeg. En nu vind ik haar boeken echt fantastisch.

Leuke recensie

Bettie

puck
4 jaren geleden

Ik ben ook dol op Karin Slaughter, vind haar boeken super spannend, lekker terug trekken en hele zondag middag lezen. Ik ben overigens wel benieuwd wat je haar beste boek vindt? Maar deze ga ik sowieso ook lezen.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  puck

Ik vind eigenlijk alle will trent boeken van haar erg goed. Welke is jou favoriet?

trackback

[…] Wauw wat een geweldig boek was dit zeg ! Eigenlijk al vanaf het prille begin was ik een beetje verliefd op Carl of moet ik zeggen Carl’s  want er zijn er meerdere van ontdekt . Maar Manhattan Carl heeft toch wel een special plekje in me hart . Het boek is in een heerlijke vlotte schrijfstijl geschreven waardoor je eigenlijk meteen in het verhaal zit . Ik denk dat iedereen wel een beetje April May in zich heeft April is wat naïef en gelooft vooral in het goede van de mens . In het begin vind ze het super leuk dat ze alle aandacht krijgt maar later ziet ze ook de andere kant van sociale media . Ik vind dat het boek op een mooie subtiele manier de hedendaagse problemen belicht want wat is het lekker makkelijk om vanachter je computer of telefoon verscholen commentaar te geven op de hele wereld terwijl we eigenlijk elkaar wat meer zouden moeten helpen en voorzien van positief commentaar . Voor mij draaide het hele boek vooral om April en Carl en leer je de bij-personages niet zo heel goed kennen maar dat heb ik ook zeker niet gemist . Wat ik het leuke aan dit boek vond was dat het diepgang had en totaal anders was dan ik verwachte . Ik vind het dan ook een zeer geslaagd debuut boek van Hank Green en raad het iedereen aan om hem te gaan lezen . Heel veel liefs , Melanie Harper Collins heeft natuurlijk nog veel meer leuke boeken uitgegeven zo las ik de  Laatste weduwe van Karin Slaughter […]

Tessa
3 jaren geleden

Deze heb ik nog ongelezen in de kast staan: ik moet nl nog de twee voorgaande delen op de kop zien te tikken. Ik ben echt dol op Karin. Super goede boeken en een super leuke vrouw!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Een emmertje nagellak van Trend IT UPMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Heb je ondertussen de voorgaande delen al weten te bemachtigen?
Bookstamel onlangs geplaatst…De favorieten van Valentijn RingelbergMy Profile

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x