Naar welke boeken kijk ik uit?

Hallo lieve lezers van Booktamel,

We gaan langzaam aan het najaar in en dat betekend dat er dus heel veel leuke nieuwe boeken uit gaan komen. Een aantal van die boeken waar ik enorm naar uit kijk ga ik vandaag met jullie bespreken. Ik hoop natuurlijk dat jullie dan ook leuke ideetjes op doen voor nieuwe boeken. Vandaag begin ik met een aantal Jeugd en Young Adult boeken. Later volgt er een blog over de boeken voor Volwassenen die uitkomen in het najaar. 

Ik ga beginnen met de boeken van Fantoom.nl 

757.jpg

Ik las pas Team Mortis Blind verdriet en was gelijk verkocht aan deze serie van Bjorn van Den Eynde. Bjorn heeft namelijk echt een super fijne schrijfstijl. Daarom kijk ik dus enorm uit naar deze nieuwe Team Mortis De slaven tocht en kijk die cover hoe tof is die!

De leden van Team Mortis hebben een nieuwe missie!
Twee Noorse tienersterren en influencers worden ontvoerd en zijn gedoemd te sterven tijdens een luguber spelletje. Slechts één van hen kan aan de dood ontsnappen, maar alleen als de ander bereid is om zijn leven te geven. De hoop dat het om een eenmalige vergelding gaat, vervliegt al snel. Nadat opnieuw twee tieners de dodelijke test moeten doorstaan, krijgt een derde slachtoffer een vreemde post op haar social media.
Teamleider Celine Schield zit met de handen in het haar. Het enige lid uit haar team dat snel genoeg kan infiltreren om bij het volgende slachtoffer in de buurt te komen, wordt actief gezocht voor moord en is voortvluchtig. Kunnen de jongens uit Erika’s ex-team haar snel genoeg vinden? En is het wel een slim idee om het tienermeisje in te schakelen? De risico’s en de inzet waren voor Erika nog nooit zo hoog…

758

Ondanks dat ik al 36 lengtes jong ben lees ik ook graag jeugd boeken. Zeker als ik zie wat voor jeugdboeken er tegenwoordig uitgegeven worden want die zijn echt super gaaf! Zo las ik deel 1 van de stormwachters in het voorjaar en dat was zo ontzettend goed boek dat ik nu ook enorm uit kijk naar het tweede deel in deze serie. De verdwenen zeekrijgers.

**** Let op dit is een vervolg deel dus kan spoilers bevatten****

De strijd om het voortbestaan van Arranmore is begonnen!
Nog geen halfjaar is Fionn Boyle Stormwachter op Arranmore als het eiland overspoeld wordt door duizenden angstaanjagende volgelingen van de gevreesde tovenares Morrigan. Deze Zielsluipers komen haar weer tot leven wekken en de Stormwachter staat machteloos. De magie die Fionn zou moeten hebben werkt niet. En nu het geheugen van zijn opa steeds slechter wordt, is hij aangewezen op de hulp van zijn vrienden Shelby en Sam. Samen moeten ze Dagda’s leger legendarische zeewezens uit vroegere tijden, de Merrows, oproepen. Maar niemand gelooft dat het wilde volk uit de oceaan bestaat. En hoe kan Fionn zijn gelijk bewijzen zonder magie? Terwijl hij op zoek gaat naar het verdwenen leger, bereiden de andere eilandbewoners zich op hun eigen manier voor op de invasie.

9789082986396_front

Stel je bent 20 jaar en hebt een knijter goed verhaal geschreven. Zo’n goed verhaal dat je boek uitgegeven gaat worden door een top uitgeverij. Dit overkwam de 20 jarige Luna van Roosen. Haar boek Daydreamer komt binnenkort uit en ik ben echt super benieuwd naar haar debuut.

Openbloeien doe je niet in de schaduw “Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.” Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen. Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

46346428._UY898_SS898_.jpg

Dance or Die is deel 3 in de Truth or Dance serie van Chinouk Thijssen. Dit deel komt bijna uit en ik hoop dat we er dan eindelijk achter komen wie truth or dance is.

**** Let op dit is een vervolg deel dus kan spoilers bevatten****

De première komt eraan! En India is er klaar voor. Ze kan haar passen dromen en ze heeft alles ingestudeerd: ze ís haar dans. Maar toch is ze er niet gerust op. Want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar lastigvallen. En iets zegt haar dat hij tijdens de voorstelling pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

losboek2-1.jpg

Dan gaan we naar wederom een debuut boek. Dit keer is het Laura Diane met een dystopisch debuut. Donker, maar met een sprankeltje hoop, glinsterend als de zonsopgang.

Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Maar ze voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

0000322156_Adder_2_710_130_0_0.jpg

Naast het boek van Teri Terry wat dit najaar uit komt. Komt imagine met nog een mooie titel dit najaar. Dit is Adder van Bex Hogan.

Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar de heersende Adder staat haar benoeming in de weg. Corrupt en meedogenloos zeilt hij de zeeën over in zijn oorlogsschip, in zijn kielzog een spoor van pijn en lijden. Hij is de gevaarlijkste man van de oceaan – en haar vader.
Ze was geboren om de eilanden te beschermen. Maar kan ze voor ze vechten als dat betekend dat ze haar familie zal verliezen, haar thuis, de jongen waar ze van houdt – en zelfs haar leven?

9200000114633982.jpg

Voor nu even het laatste boek waar ik ontzettend naar uitkijk is Het schaduw jaar van Kim Liggett. Dit boek word nu al ontzettend gehyped door best of ya als het jong adult boek voor dit najaar.

Niemand praat over het genadejaar. Het is verboden.

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.
Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

Zoals jullie zien komt er dus genoeg moois aan de komende tijd. Geloof me dit zijn nog niet eens alle boeken die ik in dit rijtje wilde plaatsen. Maar anders word het wel een enorm lang en uitgebreid blog. 

Naar welke van deze nieuwe Young Adult/ jeugd boek kijk jij uit?

Liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bettie
4 jaren geleden

Ik wil de Truth or Dance serie nog heel graag lezen. Die staat ook al een tijdje op mijn lijstje

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x