Recensie: Evolutie van Ursula Visser

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Wat hebben we heerlijk genoten van het warme weer vorige week! Het is toch echt een kadootje dat we in september nog zulk mooi weer hebben. Ik heb er dan ook heerlijk van genoten buiten in de tuin met een goed boek! Een van de boeken die ik toen las was Evolutie van Ursula Visser. Vandaag ga ik met jullie delen wat ik van dit boek vindt. Het schrijven van een recensie vind ik vooral zo leuk omdat ik dan echt mijn persoonlijke mening kan geven en een ander het juist weer totaal anders kan vinden. Maar goed zitten jullie er klaar voor? Dan gaan we beginnen.

20190830_192601-b.jpg

Wat als je het experiment bent tussen twee werelden?

Titel: Evolutie Auteur: Ursula Visser Uitgeverij: PeruBo Publishing cijfer: 9

Waar gaat het boek over:

John Water is arrogant, kil en berekenend. Achter zijn gevoelloze masker verbergt hij eigenschappen die niet van deze planeet zijn. Wanneer iemand hem vertelt dat hij het resultaat is van een experiment tussen twee werelden, begint zijn altijd aanwezige zekerheid voor het eerst af te brokkelen. Hij vermoedt dat deze onthulling slechts een deel van de waarheid is. Vastberaden volgt John het spoor dat leidt naar zijn oorsprong. Maar is hij wel in staat om zichzelf te accepteren?

Wat ik van het boek vindt:

Wat heerlijk om nu eindelijk eens een toffe SciFi van een Nederlandstalige auteur te hebben gevonden. Evolutie is onderverdeeld in 3 delen. In het eerste deel maken we kennis met John het hoofdpersonage. Van af het aller eerste moment leef je mee met John en zijn zoektocht naar wie hij is. Op zijn 18de maakt John de Wende mee. Door de korte en bondige schrijfstijl van Ursula Visser beleef je deze wende alsof je er zelf in zit. Sowieso zorgt deze schrijfstijl ervoor dat je als lezer geen moment je gedachten laat afdwalen maar goed in het verhaal blijft zitten.

Doordat Ursula Visser zo’n snelle schrijfstijl heeft maken we in een rap tempo kennis met een hoop personages. Lena vond ik een erg leuk personage. Ze is zelfverzekerd en rap van tong een pittige dame. Maar het meeste werd ik in het boek aangetrokken door het schip zelf Evolutie. De cliffhanger na het eerste stuk verteld door John deed mijn hart sneller kloppen.

Het tweede deel van het boek word verteld door Valerie Steen. Zij is een wetenschapper die op aarde de inslagkrater van een meteoriet moet onderzoeken. Ze voelt al snel dat er meer speelt dan alleen de inslag. Ze ontdekt het ruimteschip en Evolutie verteld haar waar ze naar toe moeten.

Het verhaal sluit af met weer een stuk verteld door John. In dit deel keren ze terug naar Europa en wist Ursula mij te verassen met het einde van het verhaal. Ik had jullie nog veel meer willen vertellen over het verhaal maar dan verklap ik gewoon veel te veel dingen die jullie zelf moeten gaan ontdekken in het verhaal. Het boek krijgt van mij een welverdiende 9. Net geen tien omdat ik eigenlijk net iets meer zou willen weten over het proces van het kruizen van DNA en het verschil tussen de Europeanen en de Mensen.

Ik kijk er enorm naar uit om meer boeken van Ursula Visser te gaan lezen.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…]  Ursula Visser is een super goede auteur en uitgever. Ik mocht  een Interview met Ursula Visser houden. En daarnaast mocht ik ook nog eens een van haar toffe boeken lezen. Evolutie is het boek dat ik heb mogen lezen. Mijn recensie van dit boek vind je hier. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x