Recensie: Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Al een aantal maanden keek ik enorm uit naar het boek het Koninkrijk uitgegeven door Moon Young Adult. Nu was ik gelijk vanaf het moment dat ik de cover van dit boek zag al enorm verliefd op het boek. Daarna las ik de flap tekst en was ik helemaal om. Dit boek moest en zou ik gaan lezen. Toen het van de week dan ook op mijn deurmat viel schoof ik alle andere boeken aan de kant om deze te gaan lezen. Maar was het boek echt zo goed als ik had verwacht? Of had ik mijn verwachtingen iets te hoog gelegd? Dat lees je in onderstaande recensie.

20190823_150829.jpg

Een pretpark ver weg van de realiteit.

Titel: Het Koninkrijk Auteur: Jess Rothenberg Uitgever: Moon Young adult Cijfer: 7

Waar gaat het boek over:

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering… Ze is verliefd.

Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana’s herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid – en wat het écht betekent om mens te zijn.

Wat vind ik van het boek:

Zoals ik al vertelde had ik van dit boek hele hoge verwachtingen en de cover vind ik echt prachtig. Toch moet ik bekennen dat dit boek van mij geen 9 of 10 krijgt. Het is geen slecht boek hoor ooh nee. Maar de complete tijd dat ik het boek las dacht ik is dit het nou?? Op de flaptekst lezen we “Het koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens. Over die draken heb ik eigenlijk niks gelezen. Virtuele wezens ja die waren er maar wat hun functie in het boek nou eigenlijk was behalve het vermaken van de bezoekers in het park. Het was het allemaal net niet. Hoe Ana steeds meer gevoelens ontdekt en meer en meer menselijk word dat is dan wel weer heel goed neergezet ook haar relatie met owen is top! Het einde van het boek is ook prima.

Dus al met al is het een goed vermakelijk boek maar niet wat ik er van verwachte. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de andere recensies om te kijken of ik een te hoge verwachting had of dat andere mensen ook wat miste in het verhaal. Al met al kreeg het boek een mooie 7 van me.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luuk
4 jaren geleden

Klinkt als een goed boek

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

7 is ook een mooi cijfer maar jammer dat het dus een beetje tegenvalt..

An
An
4 jaren geleden

Tja, als het niet aan de verwachtingen beantwoordt, dan begint de teleurstelling te spreken hé. Inderdaad wel een hele mooie cover!
An onlangs geplaatst…De mysterieuze Nazca-lijnen in PeruMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x