Top 5 Nederlandstalige thrillers 2019

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is tijd voor een nieuwe top 5 en dit keer gaan we de spanning op zoeken met de top 5 nederlandstaloge thrillers 2019. Hierbij kies ik natuurlijk alleen uit de thrillers die ik gelezen heb. Wie weet veranderd deze over een tijdje weer want er komen een aantal gloed nieuwe thrillers aan waar ik met spanning naar uit kijk. Lezen jullie ook graag thrillers of lees je liever een ander genre? Als je dan graag een ander genre lees welke is dat dan?

Zitten jullie er klaar voor om de spannende boeken in te duiken? Ik trap deze top 5 af met een vrouwelijke thriller auteur. Deze thriller auteur komt op 11 september met een nieuw boek. Dit boek heet kamer 305 en de auteur is niemand minder dan Yvonne Franssen. Yvonne Franssen zou ik als ik jullie was echt eens gaan volgen op facebook want ze plaatst echt allemaal super leuke filmpjes online om haar boek te promoten. Het boek waarmee zij in mijn top 5 komt van beste thrillers die ik heb gelezen is Schaduwen. Schaduwen gaat over Ellen Groenenboom. Ellen wordt als veertienjarig meisje door een onbekende man verkracht. Als volwassen vrouw leidt ze samen met haar drie honden een teruggetrokken bestaan op een oude boerderij, weg van de bewoonde wereld.  Als ze op een dag een anonieme dreigmail ontvangt, concludeert ze dat er sprake moet zijn van spam. Maar dan volgen er meer dreigmailtjes, en wordt een van haar honden tijdens een boswandeling door een wildvreemde doodgeschoten.  Als deze vreemdeling enkele dagen later zelf vermist blijkt te zijn, wordt Ellen bang. Bestaat er een samenhang tussen deze gebeurtenissen, en welke rol speelt Ellen zelf in het geheel? In haar zoektocht naar de waarheid, stuit ze op geheimen uit haar eigen verleden, die haar leven veranderen in een ware hel. Wie kan ze nog vertrouwen, en wie is haar vijand? Zal ze een uitweg vinden uit deze nachtmerrie?

Schaduwen kun je hier kopen.

Een misdaad thriller die mij zeer wist te verassen was Masterplan van Pjotr Vreeswijk. Pjotr scoorde met deze thriller dan ook een dikke 5 sterren. Deze thriller gaat over Alex De Klerck.  Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt. Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen. Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling.  Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen. Als je van spanning en sensatie houdt dan mag je deze thriller echt niet missen.

Wisten jullie trouwens dat ook Pjotr halverwege september ongeveer met een nieuwe thriller komt genaamd Schaduwstrijder?

Thrillers heb ik niet zoveel gelezen als fantasy boeken dus maak ik in deze lijst geen onderscheid tussen om het zo maar te zeggen Young Adult thrillers en gewone thrillers. De volgende thrillers in mijn lijst zijn dan ook Young Adult boeken. Verdoemd van Mariska Overman. Mariska weet de personages in haar boek enorm goed neer te zetten. Verdoemd gaat over Isabel. Isabel werkt bij de politie als er op een gegeven moment drie jongeren dood gaan door zelfmoord gelooft zij niet dat het zelfmoord is. Ze is er heilig van overtuigd dat er meer aan de hand is . 

De tweede jeugd/young adult thriller die ik echt helemaal geweldig vind is Team Mortis Blind Verdriet . Het is boek 8 in de Team Mortis serie maar hij is ook echt heel goed te lezen zonder dat je de vorige delen hebt gelezen. In Blind verdriet worden er moorden gepleegd maar bij de lichamen vinden ze puzzelstukjes. Welke rol deze puzzelstukjes hebben en wie de moorden pleegt dat moet je toch echt zelf gaan lezen in Team Mortis Blind Verdriet

Mijn recensie van Blind verdriet lees je hier.

En tot slot weer een normale thriller en deze vond ik lastig om te kiezen want er zijn nog zoveel leuke thrillers. Zoals ik al zei heb ik momenteel ook nog een aantal thrillers liggen voor recensies. In een van die thrillers ben ik nu bezig en die vind ik erg goed dat is retour spitsberg van Pepper kay. Maar ik heb hem nog niet uit dus mag die ook nog niet mee tellen in dit lijstje. Daarom ga ik voor nu voor de Saraceense Samenzwering van Era Richman. In dit boek zijn er gevaarlijke splijtstaven ontvreemd uit een kerncentrale.  Israël en de Verenigde Staten voelen zich hierdoor ernstig bedreigd. Zozeer zelfs dat de Israëlische regering overweegt de Iraanse kerncentrales te bombarderen. Geheim agent Jim Matteos wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen splijtstofstaven. In Iran ontmoet hij Soraya, een vrouw die beweert over belangrijke informatie te beschikken. De splijtstofstaven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie prijsgeeft, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet. Het enige aanknopingspunt voor de CIA zijn de mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten. De boodschappers van het kwaad werken toe naar een laatste, ultieme aanslag waarbij de splijtstofstaven wel worden ingezet.

Heb jij nou nog een tip voor een goede Nederlandstalige thriller die de volgende keer echt mijn top 5 moet halen laat het me dan gerust weten. Want ik ben altijd opzoek naar goede thrillers van Nederlandse/Vlaamse bodem. 

Heel veel liefs, Melanie 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
4 jaren geleden

Staan twee titels bij die me wel wat lijken, ik ga meteen eens kijken of ik ze op mijn ereader ga plaatesn voor de komende vakantie, thanks!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd welke 2 dat zijn Henk

Lodi
4 jaren geleden

Mooi lijstje, het boek van Yvonne Franssen spreekt me zeker aan. Ik lees niet veel trillers, maar deze lijkt me heel spannend.

LINDA
4 jaren geleden

Ik heb laatst de thriller de Chirurg gelezen heel spannend en zeer goed geschreven

Bettie
4 jaren geleden

Kende geen enkele auteur van deze lijst. Lees ook voornamelijk van Engelse auteurs. Maarik vind het tegenwoordig om een uitstapje te maken naar Nederlandse auteurs. Dus ik ga zeker even verder lezen over deze auteurs.

Bettie
http://www.thewildflowerhippie.com

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

De cover van Stil verdriet maakt me nieuwsgierig en geïnteresseerd. Eng en mooi tegelijk.

Lisanne
4 jaren geleden

Een mooi lijstje met goede titels. Je korte reviews hebben mij heel nieuwsgierig gemaakt. Vooral Team Mortis Blind Verdriet. Maar eerst eens de andere delen lezen voordat ik hieraan begin 🙂

Sylvia
4 jaren geleden

Ik lees jammer genoeg te weinig. Ik ga binnenkort op vakantie..misschien me er toch eens aan gaan wagen 🙂

Priscilla
Priscilla
4 jaren geleden

Nou, ik zeg al een hele tijd dat ik terug eens wat meer moet lezen, en nu school terug gaat beginnen heb ik wel wat extra tijd voor mezelf. Het boek ‘schaduwen’ lijkt me wel wat! Ik ga straks meteen eens opzoeken of ik deze kan uitlenen in de bib!

Jolanda Pikkaart
4 jaren geleden
Antwoord aan  Priscilla

Ik vind ‘Schaduwen’ echt een aanrader. Het is een spannend boek en net even anders. De boeken van Pjotr en Mariska ga ik op mijn lijst zetten.

Judith
4 jaren geleden

Wat een mooi lijstje! Ik ben zelf ook fan van de boeken van Mariska Overman. Ken je de titels van Marelle Boersma ook al?

Judith onlangs geplaatst…Maak kennis met de 20 kandidaten van Expeditie Robinson 2019My Profile

Denise
4 jaren geleden

Ik heb 3 boekenkasten vól boeken, maar de laatste jaren lees ik echt veel te weinig. Zelfs op vakantie kwam ik er niet aan toe. 😉
Denise onlangs geplaatst…Auto, bus, trein of taxi naar Schiphol (inclusief parkeertips!)My Profile

Linne
4 jaren geleden

Grappig thriller films heb ik niks mee, maar thriller boeken dan weer wel. Ik heb verdoemd op de leeslijst toegevoegd!

Sherana | Reisenergie.nl
4 jaren geleden

Allemaal lijken me heel spannend maar mijn voorkeur zou dan toch uit gaan naar Kamer 305. Heel boeiend geschreven ook! Ik krijg spontaan zin om vaker een boek te lezen. Op deze vrijdagavond houd ik het wel nog even op een spannende Netflix serie.

Beauty By bibi
Beauty By bibi
4 jaren geleden

Het is weer bijna ‘“Lees een boek dag” dus ik ben op Mn werk bezig met een artikel vol leuke boeken. Toch ben ik niet zo een lezer. Leuk artikel! Fijn weekend!

Linda Meester
4 jaren geleden

De thrillers die ik heb gelezen zijn jeugdthrillers, die vind ik trouwens zeer goed voor volwassenen om te lezen
Linda Meester onlangs geplaatst…Automatische natuurlijke of technische watervoorraad in de zomerMy Profile

Cynthia
4 jaren geleden

Mijn man houdt van thrillers. Ik zie 2 titels die hem vast wel aanspreken. Thnx voor de tips!
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Meer me-time met de Purpuz plannerMy Profile

17
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x