Dit was mijn augustus

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Omdat de blog wie is bookstamel ontzettend positief door jullie is ontvangen ga ik jullie wat vaker meenemen in een kijkje in mijn leven. Dit zal ongeveer 1 a 2 keer in de maand zijn ūüôā Mijn leven is namelijk niet mega spannend en opwindend. Ik ben vooral gewoon lekker thuis heerlijk aan het lezen, bloggen, koken en natuurlijk het huishouden doen. Ik ben zoals ze het noemen een echte huismus en vind dat ook heerlijk.¬†

Maar deze maand hadden we vakantie (Nou ja vriendlief ik werk natuurlijk niet) Helaas begon de vakantie wat minder leuk met een overlijden in de familie. Dus de eerste dag gingen we naar Zeeland waar mijn vriend vandaan komt om de begrafenis bij te wonen. Mijn schoonzus zou eigenlijk pas dat weekend komen logeren maar omdat we er nu toch op donderdag al waren besloten we om haar gelijk mee te nemen. Ze is gezellig tot maandag gebleven en we hebben allemaal leuke dingen gedaan zoals een bbq, een lekkere kwarktaart gebakken en wezen lunchen bij Brownies en Downies en oooh wat zag dat er lekker uit zeg! En het was ook nog eens allemaal glutenvrij.

20190727_125309.jpg

Op de laatste avond dat mijn schoonzus er was besloten Martijn en ik spontaan toen zij naar een film zat te kijken om de grote stenen in onze voortuin eruit te halen. We hebben die stenen eigenlijk nooit mooi gevonden en het onkruid er tussen uit halen geloof me dat was geen makkelijke klus. Vervolgens zijn we de volgende dag na de lunch met mijn schoonmoeder die mijn schoonzus weer op kwam halen naar de Intratuin toe gereden om plantjes te kopen voor in de tuin. Zoals je op de foto hieronder kunt zien is dat aardig gelukt en inmiddels staan ze heerlijk in de grond om te groeien en bloeien .

20190731_105231.jpg

We hebben ons huis inmiddels al weer 3 jaar geleden gekocht. Toen hebben we het gewoon snel bewoonbaar gemaakt we moesten in een week over dit kwam door de drukte bij de hypotheek aanvraag waardoor we deze pas laat toegekend kregen. je snap het al toen hebben we dus niet goed over onze keuzes en smaak nagedacht. Sinds een maandje of 3 zijn we nu bezig om langzaam aan in het huis alles naar onze stijl te maken. We kochten nieuwe Petrol gordijnen die we in de vakantie opgehangen hebben. Industri√ęle lampen en deze super toffe eettafel stoelen. De vorige waren van stof en we hadden toen net een kitten dus die zagen er niet zo mooi meer uit.¬†

20190815_185620

In de tweede week van de vakantie zijn we boven aan de slag gegaan met klussen het verven van de deuren en kozijnen. En daarnaast zijn we een aantal keer gezellig wezen lunchen. Lunchen is voor mij echt het nieuwe dineren even lekker tijd voor elkaar genieten van goed eten en dat alles voor een leuke prijs. 

  20190816_163810  20190816_163818

De tweede week van augustus is nooit zo’n fijne week voor mij. Het is de week waarin mijn vader 6 jaar geleden onverwachts overleed. Voor mijn gevoel heb ik nooit echt afscheid kunnen nemen en daar heb ik het nog steeds heel erg moeilijk mee. Deze week slaap ik dan ook altijd weinig en kan ik me hoofd niet echt bij het lezen van boeken houden. Ook had ik dit jaar in deze week 2 belangrijke maar zware afspraken. Dus toen we samen met mijn zus naar het graf van papa waren geweest. Nam Martijn mij onverwachts mee naar het pannenkoekenhuis voor een lekkere glutenvrije pannenkoek. Ik koos er een met appel en kaneelsuiker. En vriend lief nam een normale pannenkoek met banaan, chocoladesaus , ijs en slagroom. Het was echt heerlijk om daar even samen te zitten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

20190730_200302.jpg

Tja en toen was het dus tijd voor vriendlief om weer aan de slag te gaan. Voor mij was het toen vooral tijd om even mijn rus te gaan pakken. Ik ga snel over me grenzen heen en zeker als we leuke dingen doen dus mijn lichaam riep ho stop ho nu is het genoeg. Dus kroop ik heerlijk in bed met een goed boek om te lezen. Helaas dacht meneer toontje daar heel anders over die wilde namelijk lekker kroelen en kwam elke keer op mijn boek liggen. Ik nam door het warme weer natuurlijk ook regelmatig een plons in het zwembad. 

67216446_2362094344042309_2689291229769760768_n.jpg

Deze leuke gezellige vakantie maand sloten we natuurlijk weer af met een young adult boekenclub bij mij thuis. Door een aantal afmeldingen waren we dit keer maar met zijn viertjes maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Linda had heerlijke macaroons gebakken ge√Įnspireerd op het boek dat we voor deze maand lazen het Licht van Lorelei. Het was een gezellige avond die eigenlijk over van alles en nog wat ging behalve over het boek. Drie van de 4 personen hadden namelijk geen tijd gehad om deze te lezen.¬†

20190821_192939

Nou zoals jullie zien had ik dit keer dus een gezellige drukke maand boordevol eten, klussen, familie en boeken. 

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
4 jaren geleden

Wat naar van je vader Melanie. Voor mij is het een jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Ook geheel onverwacht en binnen hele korte tijd. Ik denk iedere dag aan haar, maar die periode rond 10 mei heb ik als heel moeilijk en zwaar ervaren. Ik denk dat dit altijd wel zo zal blijven. Ik zei al eerder eens dat ik niet geloof in ‘verwerken’. Er zit een gat in je hart die er altijd zal blijven, je leert er alleen wellicht iets meer mee omgaan. Een mooie zin die iemand anders schreef om mij een hart onder de riem te steken was dat er hele grote liefde moet zijn geweest om zo’n groot verdriet te voelen. Dat geeft mij een tikje troost… Sterkte.
Rory onlangs geplaatst…Hoe reizen met een kind je inpak-modus verandertMy Profile

Henk
4 jaren geleden

wel een maand van uitersten voor je. helaas is het leven nu eenmaal zo, maar ik hoop dat je komende maand gewoon een louter positieve maand heb. Succes!

emmy
emmy
4 jaren geleden

Wat jammer dat jullie vakantie begon met een overlijden. Gelukkig hebben jullie toch nog iets kunnen maken van de vakantie. Ideaal om je vakantie in rust te eindigen en je grenzen te bewaken!

Caroline - HippeShops
4 jaren geleden

Yummie, die pannenkoeken zien er niet verkeerd uit!

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Wat leuk dat je dit nu ook doet! Sterkte nog.. kan me voorstellen dat het dan weer even een kutte periode is, lief dat je uit eten bent genomen, ziet er heerlijk uit!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x