Top 5 Nederlandstalige Fantasie boeken 2019

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een blog over mijn top 5 Nederlandstalige fantasie boeken! Hierbij maakte ik een selectie uit de fantasie boeken die ik al gelezen heb. Ik hou enorm van fantasie boeken van eigen bodem. Zeker de wat meer volwassen fantasie spreekt mij enorm aan. Je zult in dit lijstje zeker ook een aantal boeken uit series tegen komen want fantasie boeken bestaan vaak toch wel uit series met meerdere delen.

Wisten jullie trouwens dat het op www.hebban.nl al weer bijna tijd is voor de Hebban top 1000. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar welke boeken daar in gaan komen. Hier vind je mijn top 25

Maar goed genoeg gekletst tijd voor mijn top 5 Nederlandstalige fantasie boeken. Ik begin met een van mijn favoriete fantasie auteurs Garvin Pouw. Heb je nu geen idee wie Garvin Pouw is lees dan even zijn voorstel blog hier of het interview met hem hier. Als ik dan een van zijn boeken moet kiezen dan vindt ik Valtada – De vervloekte roeping toch wel echt zijn mooiste boek. Misschien ook wel omdat het voor mij de kennismaking was met de prachtige wereld die Garvin Pouw heeft geschapen voor zijn fantasy boeken.

De tweede serie/boek die zeker in deze top 5 niet mag ontbreken is de overstekers serie van Petra Doom. Ik ben dan ook super blij dat Petra heeft getekend bij Hamleybooks want dat vind ik echt een hele toffe uitgeverij! Ook Petra mocht ik onlangs interviewen en dat interview kun je hier lezen. De overstekers wereld gaat Mirabel zei probeert te bemiddelen tussen de bewoners en de Overstekers bij problemen. Langzaam aan ontdek je in deze serie meer en meer over de wereld waar Mirabel vandaag komt en over de verschillende poorten die er zijn.

Midland van Marguerita Le Roy mag natuurlijk ook niet missen in dit rijtje met te gekke fantasy boeken. Dit boek vond ik namelijk echt heel gaaf. Het gaat over een meisje dat s’nachts nachtmerries krijgt. Maar dan ook letterlijk wakker word met wonden het lijkt alsof ze de nachtmerries ook echt beleefd. Hoe het verder gaat tja dat moet je toch echt zelf even gaan lezen in dit boek want anders verklap ik veel te veel.

Ook de serie van Robert Bijman mag niet ontbreken in dit lijstje. Ik heb helaas tot nu toe alleen The Anumoria initiatie gelezen maar kan niet wachten om de andere delen ook te gaan lezen. De boeken van Robert Bijman spelen zich af in een onderwater wereld. Met onderwater wezens die we allemaal wel kennen maar dan net even een beetje anders.

Ik sluit deze top 5 af met Het groene kristal van Esther Wagenaar. Wisten jullie al dat van dit boek in het najaar deel 2 gaat verschijnen? Ik kan echt niet wachten om deze te gaan lezen. Want ik wil nog zoveel meer ontdekken over Terra 7 de wereld die Esther Wagenaar heeft geschapen.

Nou dat was mijn top 5 van Nederlandstalige fantasie boeken. Ik hoop dat jullie wat leuke inspiratie op hebben gedaan voor fantasie series of boeken!

Fijne zondag liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Super leuk zo’n top 5! Dit is niet echt mijn genre maar zeker leuk voor de mensen die wel van dit soort boeken houden!

Bookstamel
4 jaren geleden

Er zijn gelukkig super veel verschillende genre’s ik moet zeggen dat ik persoonlijk toch wel erg veel naar fantasy neig. Alhoewel ik ook gewoon een hoop andere genre’s lees hoor.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Robert J.H bijman 3My Profile

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Ja klopt! Dat had ik bij jou ook wel door 🙂 ik weet ook niet precies wat mijn genre wel is lol

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

De cover van het groene kristal vind ik aansprekend! Verder ben ik niet zo van dit genre moet ik bekennen.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Ik vind de cover van het groene kristal ook echt prachtig!
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Robert J.H bijman 3My Profile

rachel
4 jaren geleden

een hele leuke top 5!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Dankjewel!
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie: Robert J.H bijman 3My Profile

Dhini
4 jaren geleden

Superleuk om te weten de top fantasy boeken. De boeken hebben mooie cover

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x