Skoftig van Marleen Hartog

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Van Marleen Hartog kreeg ik de uitnodiging om mee te doen met de blogtour om haar boek Skoftig te promoten. Het boek klonk super goed dus natuurlijk wilde ik mee doen. Het boek ontvangen was al een waar feestje Marleen had er echt werk van gemaakt met leuke boekenleggers, onderzetters en kaarten die bij het boek passen. Ik vind het altijd super leuk als een uitgever of auteur zoveel werk maakt van een blogtour daardoor voel ik me altijd super gewaardeerd. Deze kleine feestjes in mijn brievenbus kunnen echt mijn hele dag weer goed maken.

Hmmm die cover doet me echt denken aan een heerlijke ouderwetse candy appel op de kermis en brengt gelijk een nostalgisch gevoel naar boven. Maar goed laten we eens gaan beginnen met mijn recensie van dit boek.

Een Thriller die goed in elkaar steekt dat is Skoftig van Marleen Hartog.

Titel: Skoftig Auteur: Marleen Hartog Cijfer: 8

Waar het boek over gaat:

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?
Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst? 
Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?
Stap jij in deze draaimolen?
Een zoektocht. 
Een ontvoering. 
Een zelfdoding. 
Een gezin dat uit elkaar spat. 
Een moord. (Of meer dan één…) 
Dit boek is kermis. 
Dit boek is Skoftig.

Wat ik van het boek vindt: 

Skoftig is het eerste boek wat ik lees van Marleen Hartog en het viel me gelijk op dat ze een fijne beeldende schrijfstijl heeft. Doordat de schrijfstijl zo goed beeldend is word je al snel meegesleept in het verhaal. Het verhaal weeft verschillende levens met elkaar. Zo heb je de verhaal lijn met Laura en haar familie. Welk geheim heeft de moeder van Laura en wat is er vroeger allemaal gebeurd? En het verhaal van Mischa en zijn vrienden. Eigenlijk draait het hele verhaal om een aantal mysterieuze gebeurtenissen die op het eind allemaal samen vallen. Want waar is Amos de vriend van Mischa heeft iemand hem ontvoerd? En dan is er nog die ene vakantie foto wat heeft deze foto met alles te maken. Jullie lezen het al er gebeuren een heleboel spannende dingen in dit boek die je op het puntje van je stoel houden. Je leest het boek vanuit verschillende personages soms ga je mee met de gedachten van Laura en soms lees je mee met Micha het minpuntje aan het boek vind ik dat dit soms wat onrustig leest omdat de omschrijving niet helemaal duidelijk is. Daarom krijgt het boek van mij een mooie 8

Heel veel liefs, Melanie

Hou je van thrillers bekijk dan ook eens mijn top 5 thrillers van 2020

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Caroline schreef:

  Dit boek heeft een intrigerende titel.

 2. stefaanvivant schreef:

  alleen de cover nodigt me al uit om te gaan lezen! leuke tittel en afbeelding!

 3. Anvanassche schreef:

  Klinkt echt veelbelovend!

 4. Lindsey schreef:

  Dat klinkt als een veelbelovend boek!

 5. Amy schreef:

  Yes, dit is een boek dat ik zo zou gaan lezen. Ik ga eens kijken of het ook als e-book te verkrijgen is. De prachtige voorkant lijkt een mooie aanwijzing te zijn voor de rest van het boek.. ik ben heel benieuwd!
  Amy onlangs geplaatst…Voor het eerst naar New York? Zo haal je alles uit je eerste citytrip naar ‘The Big Apple’!My Profile

 6. Felice Veenman schreef:

  wanneer een boek vanuit verschillende perspectieven is geschreven, kan dat wat rommelig overkomen. Maar meestal lost zich dat snel op toch ? Ik vind het altijd wle fijn die verschillende standpunten

 7. Elles schreef:

  Het lijkt me een erg spannend boek. Ik heb om eerlijk te zijn nog nooit een thriller gelezen, moet ik maar eens doen!
  Liefs,
  Elles
  Elles onlangs geplaatst…Goede & slecht eigenschappen?My Profile

 8. Manon schreef:

  Klinkt wel intrigerend eigenlijk!

 9. Amina schreef:

  Lijkt me een heel spannend boek. Ik vind de titel zo leuk!

 10. Janet schreef:

  Ik vind de titel mooi, het verhaal klinkt spannend. Ik denk dat ik dit boek wel zou willen lezen (ondanks dat ik niet zo veel van thrillers houd).
  Janet onlangs geplaatst…The Kimberley, Australië: 17x doen in dit afgelegen gebiedMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge