Blogtour: Donkere herinneringen J. Sharpe

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een aantal weken geleden belande er een mailtje in mijn mailbox van J. Sharpe. Zo’n mailtje waarvan ik een gat in de lucht spring. Namelijk of ik mee wilde doen aan de blogtour van Donkere Herinneringen en nog een ander boek maar daar over meer. Tja blogtours vind ik zo ontzettend leuk om te doen daar zeg ik niet snel nee tegen. Tenzij ik natuurlijk echt geen tijd heb om te lezen. Maar het fijne aan een blogtour is dat je een datum hebt om naar toe te werken.

Toen ongeveer 1 weekje of 2 geleden ging de deurbel de postbode stond aan de deur met een mega grote doos in zijn hand. Melanie Pakketje (Dat roept mijn vriendelijke postbode altijd als die voor de deur staat. Echt ik heb een super postbode) Dit bleek het pakket te zijn voor deze blogtour. Twee prachtige boeken een mooie bril en 2 heerlijke snoepjes voor tijdens het lezen. De unboxing hebben jullie op mijn instagram kunnen zien. Dus tijd om mijn kamer lekker donker te maken een kop thee en een dekentje te pakken en heerlijk te gaan griezelen met J. Sharpe. 

20190808_154314.jpg

18 korte verhalen die je op het puntje van je stoel zetten.

Titel: Donkere Herinneringen Auteur: J.Sharpe Uitgeverij: Zilverspoor Cijfer: 8

Normaal begin ik mijn recensies met een kopje waar het boek over gaat. Nu is dat in dit geval een beetje lastig omdat dit boek 18 verschillende korte verhalen bevat. Tja elk verhaal gaat natuurlijk ergens anders over. Zo’n korte verhalen bundel vind ik zelf best fijn omdat je elke keer een verhaal kan lezen en niet een heel boek in een keer uit hoeft te lezen. Nou ja dat hoef je natuurlijk nooit maar dat vind ik zelf fijn omdat ik dan goed in het verhaal bljjf zitten.

Maar goed laten we het over het boek gaan hebben. Donkere Herinneringen bevat dus 18 korte verhalen. Het leuke aan dit boek vind ik dat voor elk kort verhaal begint. Je een klein stukje kunt lezen over waarom het verhaal in de bundel staat of hoe het bijv tot stand is gekomen. Zo kun je bij het laatste verhaal uit de bundel het verhaal van de titel lezen dat het een verhaal is wat J.Sharpe zelf niet graag terug leest. 

Een van de verhalen die mij heel erg aantrok was wolkendek. Dit verhaal gaat over een vliegtuig wat op een wolk land. Een jongen die een boek aan het lezen was las in dat boek al dat dit ging gebeuren. Nu denk je wat is hier nou griezelig aan. Nou geloof me dit verhaal zit goed in elkaar maar ik wil niet teveel verklappen. Het verhaal word verteld vanuit een aantal verschillende personages en dat vond ik heel interessant. Het werd ook lekker vlot verteld dus het bleef je boeien. 

Ook het aller eerste verhaal in het boek Wisseling vond ik erg mooi maar stiekem wist J.Sharpe mij daar vooral te raken met zijn woorden in het voorwoord. Ik begon aan dat verhaal op de dag waarop mijn vader stierf zes jaar geleden. Voor me vader in coma raakte en later stierf wilde hij nog wat zeggen tegen mij en me zus. Ik vertelde hem zijn adem te sparen omdat de dokters nu echt aan de slag moesten. Nooit heb ik geweten dat hij daarna niet meer wakker zou worden. In het voorwoord heeft J.Sharpe het over het feit dat we nooit klaar zijn voor het moment dat we afscheid moeten nemen van een dierbare. Wisseling is een verhaal wat daar over gaat. Een moeder die geen afscheid kan nemen van haar kind.

Tot slot wil ik het nog hebben over een ander verhaal de ongenodigde gast dit verhaal is ook echt ontzettend goed. Je vraagt je continu af wat nu de plot van dit verhaal gaat zijn. Het gaat over een man die zijn 60 verjaardag viert. Zonder familie zonder vrienden precies zoals hij wil. Maar dan staat daar opeens die ongenodigde gast voor de deur die zegt te zijn uitgenodigd door hem voor zijn verjaardag. Dat is natuurlijk wel een beetje vreemd. Ik zou zeggen ga de bundel kopen en lees hoe dit verhaal gaat aflopen want het is echt super goed!

Jullie lezen het eigenlijk al. Ik ben blij met de korte verhalen in dit boek. Ik vond het wel lastig om een recensie over een verhalen bundel te schrijven omdat je gewoon heel snel het plot van een verhaal verklapt. Toch hoop ik dat ik jullie genoeg informatie over het boek heb kunnen geven om jullie nieuwsgierig te maken. Het boek krijgt van mij een 8 omdat ik het ene korte verhaal beter vond dan het andere maar met heel veel plezier alle 18 verhalen heb gelezen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Lijkt mij ook een leuk boek! Ik ben zelf ook meer van de kortere verhaaltjes in een boek. Maar meestal lees ik hem dan ook in 1 ruk uit want dan gaat het van “ nog 1 verhaaltje”

Janet
4 jaren geleden

ik lees eigenlijk nooit een verhalenbundel of iets in die trant.. maar dat is voor mij juist wel ideaal, omdat ik niet zoveel tijd heb om te lezen. Dan pak ik er misschien toch gemakkelijker een boek bij.

racheltjuh
4 jaren geleden

ik las vroeger wel eens korte verhalen en dat vond ik wel leuk

Saskia
4 jaren geleden

Hoewel ik het steeds weer probeer, kan ik nog altijd heel slecht stilzitten en een boek lezen. Korte verhalen lukken me gelukkig wel wat makkelijker.

yanahuremovicblog
4 jaren geleden

Lezen is echt niet aan me weggelegd, zou er tijd voor moeten maken!

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wat fijn dat je zo’n leuke postbode hebt zeg. Zo iemand heeft denk ik ook plezier in zijn werk. Die van ons zijn helaas vaak nogal laks.

www.jouvence.nl
4 jaren geleden

Lijkt me een erg leuk boek, handig als je niet van lange verhalen houdt.

Wanda
4 jaren geleden

Ik heb eigenlijk nog nooit een verhalenbundel gelezen, ik heb dan altijd het gevoel dat het verhaal niet helemaal compleet is of zo.

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x