Recensie: De held van Anwyn Cathinca van sprundel

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jullie hebben het vast afgelopen tijd op mijn blog gemerkt. Ik zit weer in een lees flow en heb enorm veel boeken gelezen. En geloof me de komende weken komen er nog veel meer boeken voorbij voor jullie. Want ik heb nog zoveel in petto! Ik kijk bijv alweer enorm uit naar de nieuwe auteurs van eigen bodem die we in September hebben. Dit keer hebben we weer super leuke namen. Maar het leukste is misschien wel dat er ook weer eens feelgood bij zit en niet alleen fantasy. Begrijp me niet verkeerd ik ben een groot fan van fantasy maar vind het heerlijk tussendoor eens wat anders te lezen.

Dit keer gaan we het hebben over een klein maar fijn boekje namelijk De held van Anwyn van Cathinca van Sprundel. Cathinca is natuurlijk deze maand auteur van eigen bodem dus jullie hebben haar in voorgaande posten al wat beter kunnen leren kennen.

De held van Anwyn

De held van Anwyn kun je hier kopen. Meer weten over Cathinca van Sprundel dan zou je hier het interview met haar kunnen lezen.

Mythe komt tot leven in De held van Anwyn

Titel: De held van Anwyn Auteur: Cathinca van Sprundel Uitgever: Dutch venture publishing Cijfer: 7

Waar gaat het boek over:

Ontdek het magische hof van Anwyn
De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

Wat ik van het boek vindt:

De held van Anwyn is een dun boekje van 120 bladzijdes dat vond ik vooraf wel spannend omdat ik vaker dunne boeken heb gelezen en er dan totaal geen diepgang in zat. Ik was dus vooraf vooral benieuwd of we in dit boek wel een feeling zouden krijgen met de personages.

De cover heeft een prachtige kleur rose/paars en past perfect bij de inhoudt van het verhaal. Dit is dus heel goed gedaan.

Maar goed tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Ik vond De held van Arwyn een heerlijk verhaal waarbij je gelijk een sprookjesachtig gevoel krijgt. Cathinca weet ondanks dat het een kort verhaal is het toch genoeg diepgang mee te geven. zo leren we niet alleen Pwyll en Arawn beter kennen maar lezen we ook over het verhaal van Rhiannon. Cathinca heeft een zeer vlotte schrijfstijl en ondanks dat de gebeurtenissen zich snel achter elkaar op volgen (Wat vrij logisch is in een dun boek) heb ik niet het idee gehad dat ik wat miste. Het verhaal over Pwyll was voor mij gevoel echt af en compleet. Wat ik persoonlijk wel jammer vond is dat we niet meer te weten kwamen over de andere wereld hier had van mij wel iets uitgebreider op in mogen gaan. En ook de achtergrond van Pwyll had van mij iets meer aanbod mogen komen maar dat is echt persoonlijke smaak want zoals ik al zei voelde het verhaal verder wel compleet aan. Ik vond zelf het personage van Rhiannon een mooie toevoeging aan het verhaal. Ik voelde me gelijk verbonden met haar.

Mijn eind conclusie is dan ook dat Cathinca van Sprundel van een Mythe een mooi sprookje heeft weten te maken. Wat voor mij persoonlijk nog wel wat uitgebreider mocht zijn maar wel een compleet verhaal is. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie voldoende.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy - Sommarmorgon.com
Amy - Sommarmorgon.com
4 jaren geleden

Hoewel dit boek normaal gezien niet echt mijn genre is, klinkt het wel als een mooi sprookje. Ook vind ik de kaft heel mooi!

feliceveenman
feliceveenman
4 jaren geleden

ik vind dit wel grappig; een dun boek kan toch best diepgang hebben? novelle’s hebben ook diepgang!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  feliceveenman

Dat kan het zeker 😁 maar van de 10 die ik lees hebben 7 het wel en bij drie mis ik wat zeg maar.

racheltjuh
4 jaren geleden

klinkt inderdaad sprookjes achtig maar wel eentje die je vasthoud denk ik dan

trackback

[…] je Cathinca van Sprundel beter leren kennen lees dan hier mijn Recensie van haar boek. Deze kun je trouwens hier kopen. Of hier het blog waarin ik haar […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x