Recensie: De Anumoria Initiatie van Robert J.H Bijman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Mijn operatie komt steeds dichterbij en ik vind het nu al weer spannend. Mijn hoofd loopt momenteel over met alles wat ik nog voor de operatie gedaan wil hebben. Onkruid uit de achtertuin boven zo ver mogelijk geschilderd hebben etc etc. Dan heb ik het nog niet eens over de blogberichten die ik ingepland wil hebben zodat jullie toch minstens elke week 3 leuke berichten kunnen lezen hier. Je raad het vast al door dat mijn hoofd zo vol is gaat alles in een slakkentempo en ben ik honds moe. Dus bekijk ik het nou maar van dag tot dag. Als er iets niet af komt ach ja jammer dan. Doordat ik op deze manier ben gaan denken en de lastige week voorbij is ( De week waarin mijn vader 6 jaar geleden overleed) had ik eindelijk weer de motivatie en energie om lekker in een boek te kruipen. Dat was niet zomaar een boek nee. Robert J.H Bijman nee in De anumoria Initiatie neemt Robert mij mee naar een prachtige nieuwe wereld.

De anumoria Initiatie
Recensie De Anumoria Initiatie.

Diep onder de zee daar willen we allemaal wel heen.

Titel: De anumoria Initiatie Auteur: Robert J.H Bijman Uitgeverij: Zilverbron Cijfer: 8

Waar gaat het boek over:

Tom is al zijn hele leven bang voor water. Wanneer zijn waterfobie op zijn vijftiende plotseling verdwijnt, verandert zijn leven resoluut. 
Hij kan de gedachten van een klasgenootje horen, krijgt door de regen een vissenhuid en er wordt een bloeddorstig oerinstinct in hem wakker.

Tijdens de zomervakantie neemt zijn vader Johan hem en zijn beste vriendin Shantea mee op zijn schip de ‘Meissa’. Tijdens deze reis naar de Marianen eilanden vertelt Johan zijn zoon dat zij deel uit maken van een volk van zeemeermensen en dat ze op weg zijn naar de diepzeestad Anumoria.

Nog voordat ze veilig en wel de zeestad hebben bereikt wordt Johan ontvoerd door een haaimeerman genaamd Fango. In ruil voor Johans leven wil hij twee legendarische Prismaparels ontvangen.

Dit resulteert voor de tieners in een zoektocht naar hun ware identiteit, een adembenemende race tegen de klok om Johan uit de wraakzuchtige kaken van een angstaanjagend familielid te redden.

Wat ik van het boek vindt:

Nou daar gaan we dan! Ik blijf het spannend vinden om andere mijn mening over een boek te geven. Ik wil beginnen met de cover van de De anumoria Initiatie want die vind ik van dit boek (En trouwens de hele serie ) echt heel erg mooi. Door de cover waan ik me gelijk in een diep zee wereld. Het boek komt in het begin wat traag op gang als we kennis maken met Tom en Shantea en de bullebak van de school. Maar vanaf het moment dat ze met Tom zijn vader op de boot zitten word het een stuk spannender. Vanaf dat moment kreeg ik ook meer feeling met de hoofdpersonages in het verhaal omdat we steeds meer ontdekken over hun afkomst en wie ze zijn. 

Daarnaast moeten Tom en Shantea vanaf dat moment een aantal proeven doen en is de spanning daar mee soms om te snijden. Wat Robert heel goed doet is een wereld neerzetten waar je nieuwsgierig naar word. Want in dit deel maken we natuurlijk pas kennis met een klein stukje van de onderwater wereld die Robert heeft geschapen. Ik ben dan ook reuze benieuwd wat ik in de volgende delen allemaal nog meer ga ontdekken. Ik hoop ook de familie leden en andere personages in de andere delen beter te leren kennen 🙂 Shantea heeft denk ik in dit deel het meeste mijn hard gestolen om dat ze d,r mondje bij zich heeft en niet snel van d’r stuk te krijgen is. Daarnaast vond ik Tandje ook echt een heel leuk personage maar daar kan ik nog niet teveel over verklappen want dan verklap ik een deel van het einde en dat willen we natuurlijk niet hebben. 

Eigenlijk heeft dit boek dus alles wat je van een fantasy boek verwacht. Leuke personages. Wezens die niet een te ver van je bed show zijn maar je ook in de echte wereld niet tegen zou komen. Spanning en sensatie zit er in en een mooie verhaal lijn. toch heb ik er voor gekozen om het boek een 8 te geven. Dit cijfer komt vooral door het in mijn ogen wat tragere begin en het feit dat sommige stukken een beetje voorspelbaar waren. Maar al met al is het boek zeker een aanrader en wil ik ook de andere delen lezen en dat is altijd een goed punt!

Heel veel liefs, Melanie 

Hou je van Fantasie boeken lees dan ook eens Trisylia van Steven van den Berg.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Een 8 vind ik een mooi cijfer voor een boek. Het is niet mijn genre, maar anders zou ik het op basis van een 8 wel willen lezen.

Wanda
4 jaren geleden

Logisch dat je genoeg aan je hoofd hebt zo vlak voor je operatie. Dat bloggen komt later dan wel weer hoor! Misschien dat je na de operatie gewoon lekker veel kunt lezen en later de recensies kunt schrijven? Dit boek is niet helemaal mijn genre trouwens, maar de kaft ziet er inderdaad wel erg uitnodigend uit.

trackback

[…] las ik al het eerste deel in Segrijn en Sotalia serie van Robert Bijman. Deze recensie kun je hier lezen. Nu was het dus tijd om het vervolg op dit geweldige boek te gaan lezen. Of ik net zo blij […]

trackback
11 maanden geleden

… [Trackback]
[…] Read More: bookstamel.com/2019/08/20/recensie-de-anumoria-initiatie/ […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x