Van eigen bodem: Cathinca van Sprundel 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

De vakantie is weer voorbij en het aller daagse leven begint weer. Dat betekend weer afspraken met de persoon die samen met mij gaat kijken of ik weer kan gaan werken, Afspraken met handtherapie want tja die duim moet toch ook weer groot en sterk worden. Maar vooral betekend het dat vriend lief helaas weer aan het werk gaat. Dan zal het weer een stuk stiller zijn in huis. Maar aan de andere kant komt dan wel de rust, ritme en regelmaat weer een beetje terug en dat vind ik stiekem toch wel heel erg fijn.

Maar ook lezen doen we dan wat meer met regelmaat. Want hoewel ik dacht in de vakantie mega veel te kunnen gaan lezen. Zat ik daar even gigantisch naast omdat ik steeds werd afgeleid door vriendlief. Vandaag gaan we het hebben over de boeken van Cathinca van Sprundel want die is natuurlijk nog steeds gezellig auteur van eigen bodem deze maand.

20190808_075212.jpg

Cathinca van Sprundel heeft inmiddels 2 boeken op haar naam staan. Beide verhalen zijn gebaseerd op de Mabinogion een in de veertiende eeuw opgeschreven verzameling van de mythen uit wales. Maar beide verhalen zijn wel los van elkaar te lezen.

We beginnen met het onlangs verschenen De held van Anwyn. De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen. Jullie kunnen binnenkort op mijn blog natuurlijk weer lezen wat ik van dit boek vindt.

De vrouwe van Myrdin

De vrouwe van Myrdin is het eerste boek wat Cathinca van Sprundel uitgaf  Elke magie, elke wens heeft zijn prijs Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.
Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.

Dit keer ga ik weer van allebei de boeken een recensie schrijven de komende tijd.

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
racheltjuh
4 jaren geleden

ben benieuwd naar je andere reviews 😉

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  racheltjuh

Dankjewel! ze komen er snel aan

Sherry Masters
Sherry Masters
4 jaren geleden

Ik ben benieuwd naar je reviews.

Janiinemma
4 jaren geleden

Dit boek lijkt mij ontzettend leuk om te lezen! leuke review

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Janiinemma

ik vond het ook een leuk boek om te lezen.

Mitchel
4 jaren geleden

De boeken vind ik echt erg leuk. Ze brengen je naar een wereld waarbij je de sfeer kunt voelen. Lang geleden, maar soms nog erg dichtbij.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x