Boeken Top 5

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Er is inmiddels alweer ruim een half jaar voorbij 🙂 en volgens mijn goodreads pagina heb ik inmiddels 57 boeken gelezen dit jaar. Tijd om eens de balans op te maken en mijn favorieten van dit eerste half jaar samen te stellen. Ik lees heel gevarieerd dus ik denk dat er in mijn favorieten voor iedereen wel wat bij zit. Maar vertel wat is het mooiste boek dat jullie dit jaar hebben gelezen? daar ben ik echt ontzettend benieuwd naar en wie weet doe ik nog wel leuke ideetjes op.

Gewist

Ik begin met een serie die niet van Nederlandstalige/vlaamse bodem is maar wel mijn hart heeft gestolen. De slated Trilogi van Terri Terry. Het derde deel van deze serie komt op 15 augustus uit en heet Versplinterd. Maar Gewist en Gebroken heb ik al gelezen en vond ik echt beide super goede boeken. De slated trilogie is een jong adult serie. In deze serie maken we kennis met Kyla. Kyla is een zo genoemde gewiste en heeft geen verleden meer, haar persoonlijkheid is uitgevlakt en haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans. zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Mijn recensie van gewist vind je hier  en de recensie van Gebroken vind je hier 

We blijven nog even in de fantasy boeken want een van de andere boeken die ik echt ontzettend goed vond afgelopen half jaar was Midland van Marguerita Le Roy

Midland

Binnenkort kunnen jullie de recensie van Midland 2 hier lezen. Ik loop helaas een klein beetje achter met het schrijven van recensies door alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd 🙂 Maar goed dadelijk kan ik 2 maanden weer niet zo veel doen en heb ik alle tijd om te lezen en recensies te schrijven. Want alle andere blogposten zijn als het goed is over een week in gepland tot eind november. Ik kan echt niet wachten om aan het tweede deel te beginnen.

Hier gaat deel 1 van Midland over. Wanneer Sammy beseft dat ze elke ochtend ontwaakt met schrammen en kneuzingen die ze in de duistere wereld uit haar nachtmerries heeft opgelopen, vreest ze dat ze krankzinnig wordt. Naarmate de ernst van de verwondingen toeneemt, rest haar echter geen andere keuze dan deze serieus te nemen.  Samen met haar beste vriend Matt probeert ze te achterhalen wat haar dromen betekenen. Hun zoektocht leidt hen naar Daron, iemand die haar zowel in haar slaap als in het dagelijks leven de stuipen op het lijf jaagt, en die beweert hetzelfde door te maken als zij. Hoewel Sammy liever uit zijn buurt blijft, ziet ze zich gedwongen zijn hulp te aanvaarden. In het gezelschap van een man die ze niet vertrouwt, betreedt ze een wereld die eeuwenlang voor de mensheid wordt verborgen. Een wereld waar zelfs de doden onwelkom zijn.

De complete recensie van Midland 1 kun je hier lezen.

onderdesterren

Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers is het volgende boek waar ik enorm van genoten heb in het eerste half jaar van 2019! Onder de sterren van Montpellier is een heerlijk feelgood boek. Zo,n boek waar je heerlijk bij weg kan dromen en even de hele wereld om je heen kan vergeten. Dit boek is dus echt een boek voor de romantische mensen onder ons.

Mijn recensie van Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers kun je hier lezen.

Upgrade

Hmmm schreef ik net nog heel gevarieerd te lezen merk ik nu met het kiezen van de boeken toch wel dat ik veel naar de dystopische en fantasy boeken neig. Zo ook deze prachtige young adult van Lara Reims Upgrade. In het najaar verschijnt het vervolg op dit boek en ik kan daar echt niet op wachten want ik heb zo ontzettend van dit eerste deel genoten. Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom. Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken. Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis. Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.?

Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Blindverdriet

Nou om er toch wat variatie in te brengen sluiten we af met een super leuke young adult thriller van een Vlaamse auteur. Team Mortis blind verdriet  van Bjorn van den Eynde. Zweden is in rep en roer wanneer in het uiterst noordelijke Torneträsk het naakte lichaam van de jonge Arvid Blomqvist wordt gevonden. Hij is verdronken in zijn eigen zwembad en zijn gezicht is op bloederige wijze verminkt. Vijf mysterieuze puzzelstukjes, die de jongen eerder kreeg, kondigden zijn dood aan. Was hij blind voor het lot dat hem te wachten stond? Teamleidster Celine Schield stuurt onder druk van de Europese inlichtingendiensten de zestienjarige Erika Storm het veld in, samen met haar teamleden Nielsen, Felix en Andreas. De moord op Arvid blijkt de derde te zijn in een reeks puzzelmoorden die op het dark web geclaimd wordt door ‘BlindGirl37’. Ondertussen wijst een vierde puzzel in de richting van Ilja, een slachtoffer van een loverboy.
Erika zet alles op alles om het meisje in Riga op te sporen, de puzzelstukken te ontcijferen en de vierde moord te verijdelen. Maar de jonge undercoveragente zit stevig in de knoop met zichzelf. Haar verleden blijkt haar allergrootste vijand te zijn…

Hier kun je mijn recensie van Team Mortis blind verdriet lezen.

Hopelijk vonden jullie mijn lijstje met boeken leuk 🙂 Morgen komt deel 2 van de blogs van Cathinca van Sprundel online dus ik zeg tot dan.

Heel veel liefs,

Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
*Tau*
4 jaren geleden

Ook in mijn favorietenlijstje komen verschillende fantasyboeken voor, Melanie 🙂
Heb je trouwens de eerste twee boeken uit de Nimmernacht/Nevernight-trilogie van Jay Kristoff al gelezen? Echte aanraders!
Godsgrave is één van mijn favorieten van dit jaar en ik kijk al erg uit naar Darkdawn dat volgende maand zou uitkomen!

Tot nu toe heb ik 80 boeken gelezen en een overzicht van al mijn favorieten dit jaar vind je onder de eerste vraag van het volgende artikel: https://www.hebban.nl/spot/world-of-tau/nieuws/mid-year-book-freak-out-tag-2
Misschien zit er ook wel iets voor jou bij?

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  *Tau*

Wauw 80 dat zijn er nog meer ik vond de 57 boeken die ik gelezen had al super veel. Ik ga eens even bij je tips kijken

*Tau*
4 jaren geleden
Antwoord aan  bookstamel

Op Hebban zitten mensen die nu al meer dan 200 boeken gelezen hebben dit jaar.
Daartegenover is 80 ook peanuts 😀
Maar of je nu 5 boeken op een jaar leest of 250, dat maakt eigenlijk niet uit.
Het gaat erom dat je er plezier aan beleeft 😉

lindaschrijfthetop
4 jaren geleden

Ik ga voor Team Mortis, heerlijk een thriller. Ik vind alleen de omslag to much. Laatst Het stille zusje gelezen, ook een spannend/romantisch boek.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  lindaschrijfthetop

Team Mortis is geweldig. Ik vond de cover eigenlijk juist wel heel mooi. Maar dat vind ik altijd ook erg leuk dat meningen zo kunnen verschillen.

BySan
BySan
4 jaren geleden

Ik ben gek op lezen, maar kom er helaas al maanden niet echt aan toe.. Eigenlijk moet ik het weer oppakken.. Geeft me zo’n rust in mijn hoofd.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  BySan

Jaa ik lees ook echt om rustig te worden maar als ik te druk ben in me hoofd lukt het niet

Gabriëlle
4 jaren geleden
Antwoord aan  BySan

Tof, ik zou team mortis graag lezen. Ik ben dol op Scandinavisch thrillers!

BySan.nl
4 jaren geleden

Ik kom er al maanden niet aan toe om een boek te lezen eigenlijk.. Terwijl ik er zo’n rust van in mijn hoofd krijg.. Toch maar weer eens tijd voor proberen te maken.

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden
Antwoord aan  BySan.nl

Staan leuken tussen! Gister heb ik in 1 ruk “ de ene patient” uitgelezen. Allemaal arts- patient verhalen, bijzonder om te lezen!

Laura - I scream beauty!
Laura - I scream beauty!
4 jaren geleden

Onder de sterren van Montpellier zou ik wel willen lezen!

bookstamel
4 jaren geleden

Oooh dat is ook echt zo’n heerlijk boek om bij weg te dromen. Mijn zus heeft hem net uit die komt nog wel eens een boek uit mijn boekenkast lenen en vond hem ook echt te gek.

racheltjuh
4 jaren geleden

ondanks ik niet lees spreekt het eerste boek mij wel aan

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  racheltjuh

Het eerste boek was erg indrukwekkend.

Lisanne Pörteners
4 jaren geleden

De boeken gewist en gebroken spreken mij erg aan. Ik hou wel van een goed mysterie/spannend boek! Deze ga ik op mijn leeslijst zetten.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lisanne Pörteners

Deze boeken zijn ook echt top! En deel drie versplinterd komt deze week uit yihaaa

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Wauw 57 boeken in 6 maanden tijd vind ik een indrukwekkende hoeveelheid.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Jaa dat vond ik zelf ook 🙂 al zijn er genoeg van mijn boekenvrienden die er nog veel meer hebben gelezen. Gelukkig is het geen wedstrijd of iemand nu 1 of 100 boeken leest per jaar als je er maar van geniet.

Melissa
4 jaren geleden

Wauw wat een. Hoop boeken heb je gelezen. Ik kom amper toe aan 1

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Melissa

Ik zit momenteel in de ziektewet en door te lezen blijf ik lekker rustig en kan ik even me zinnen van het saaie thuiszitten verzetten

Manon
4 jaren geleden

Het laatste boek lijkt mij ook leuk. Ik ben helemaal into de scandinavische thrillers laatste tijd.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Oooh maar scandinavische thrillers zijn ook erg goed! En je hebt er veel van, Welke is je favoriet?

Malou Rouwhof-Beld
4 jaren geleden

Wat een leuk lijstje, dit ga ik onthouden voor als ik op vakantie ga!

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Malou Rouwhof-Beld

Leuk! Waar ga je naar toe op vakantie?

Cynthia
4 jaren geleden

Onder de sterren van Montpellier ga ik onthouden voor mijn vakantie!

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Cynthia

Zeker doen dat is het perfecte vakantie boek

Wanda
4 jaren geleden

Wow, 57 boeken al… waar haal je de tijd vandaan haha… en dan ook nog al die recensies schrijven. Petje af hoor. Ik zit nu op 22 boeken, mijn doel voor dit jaar staat op 35 dus nog even doorlezen dus in mijn geval.

3lles
4 jaren geleden

Ik snap heel goed dat je deze boeken in je top 5 hebt gezet. Het lijken me interessante verhalen!
Liefs,
Elles

Yanahuremovic.com
4 jaren geleden

Deze top 5 snap in helemaal! Ik sluit me hier bij aan! Alleen het 5de boek moet ik nog eventje lezen maar die staat op mijn lijstje!

Janet
4 jaren geleden

Wauw, al 57 boeken gelezen dit jaar… Wat veel zeg. Ik kom er denk ik nog niet eens aan vijf, hoewel ik zeker wel meer zou willen lezen. Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen haha. Ik ken geen enkel boek uit je lijstje, maar van je lijstje ben ik het meeste benieuwd naar ‘onder de sterren’.

Neeltje | Thoughts in Style
4 jaren geleden

Wow! Je hebt echt al veel gelezen dit jaar. Heel knap dat je een aantal favorieten hebt kunnen selecteren 🙂

thewildflowerhippie
4 jaren geleden

Onder de sterren klinkt heel leuk en die cover is ook heel erg mooi! Ik zet die ook even op mijn lijstje

Liefs
Bettie
https://thehippiewildflower.wordpress.com/

32
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x