Recensie: De Krakenvorst 1 – Keruga van Johan Klein Haneveld

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Het is weer maandag een nieuw begin van de week! Hebben jullie nog leuke plannen deze week? Ik heb een gesprek met re integratie ik ben daar erg benieuwd naar. Terwijl ik daar op gesprek ben gaat mijn lieve vriend (Die brengt mij daar altijd naar toe) een stukje verderop even kijken voor nieuwe keukenstoelen. Ik heb namelijk echt super gave grijze kuipstoeltjes gezien waar ik helemaal verliefd op ben! Vriend lief wil ze eerst even testen maar als ze lekker zitten neemt hij ze mee. Dan word ons huisje weer een stukje mooier. Ook heb ik deze week weer hand theraphie en gaan we boven verder met klussen. Tussendoor pakken we een heerlijk boek, een bad en infrarood sauna om maar genoeg rust en ontspanning in te bouwen.

Maar vandaag neem ik jullie weer mee in mijn mening over een boek! Dit keer is dat De Krakenvorst 1 – Keruga van Johan Klein Haneveld. Jup jullie raden het goed dat is weer eens een fantasy boek van Nederlandstalige bodem. Fantasy boeken blijven erg in trek in mijn boekenkast.

20190519_114038.jpg

Wil jij De Krakenvorst 1 – Keruga kopen dan kun je dat hier doen. Johan wat beter leren kennen lees dan mijn interview met hem hier. 

Titel: De krakenvorst 1 – Keruga Auteur: Johan Klein Haneveld Uitgeverij: Uitgeverij Macc Cijfer: 7

Waar gaat het boek over:

Na tweeduizend jaar vrede brengt de priesteres in opleiding Alecia de nacht door bij de Spiegel der Dromen. Wat ze ziet jaagt haar angst aan: een enorme inktvis stort zich op de wereld. Tegelijkertijd reist Tarid, half mens en half Hirita, af naar het land Kartaalmon om daar zijn geboorterecht op te eisen; de troon waar zijn grootvader ooit van verstoten is. De moeilijkheden die hij tegenkomt zijn groter dan hij verwacht had. En dan is er nog de Krakenvorst, een mysterieuze tiran die het volk met harde hand in toom houdt. De belastingen worden alsmaar hoger en dwingen sommige mensen tot wanhopige maatregelen.

20190808_200414.jpg

Wat ik van het boek vindt:

Daar gaan we dan 🙂 zitten jullie er klaar voor. Ik was eens even goed gaan zitten voor dit boek. In het begin moest ik er namelijk even inkomen. Het boek is namelijk verdeeld in drie verhaal lijnen. De overgang tussen deze verhaal lijnen was in het begin niet echt duidelijk voor mij. Ik lees niet vaak in deze stijl en moest daar dus even inkomen. Maar al snel had het verhaal me in zijn greep. Je merkt dat dit boek een sterke basis opbouwt voor de vervolg delen. In het begin maken we namelijk vooral kennis met de personages en de gebieden waaruit ze komen. Hoewel sommige van de personages nog wat op de vlakte blijven bouwde ik al snel een band op met de jonge priesteres in opleiding Alecia. Het midden van het boek is wat kabbelend in deze stukken zijn de personages veel aan het reizen.

Frelix de herdersjonger zijn verhaal lijn komt langzaam aan samen met die van Tarid en vlak daarvoor begint het boek steeds spannender te worden. Zoals we gewend zijn met een serie eindigt het boek met een grote cliffhanger. Wat ik mooi vond aan het boek is wel dat elk personage in het verhaal meer over zich zelf ontdekt. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe het met de personages gaat aflopen en of ze hun doel zullen gaan bereiken. Maar hiervoor zal ik toch echt deel 2 van de krakenvorst moeten gaan lezen.

Mijn eindconclusie is dan ook dat het een leuk verhaal is en een goede opzet voor een trilogie. Het is wel een verhaal waar je even in moet komen dus stop niet na een aantal blz met lezen. Omdat ik er in het begin toch echt even in moest komen krijgt het boek een mooie 7  van mij. Het heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar het volgende deel.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon van der Werf
Manon van der Werf
4 jaren geleden

Klinkt als een leuke trilogie. Ik ben helaas echt slecht met vasthouden wanneer je niet zo gemakkelijk in het verhaal komt, vooral met boeken.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik vind de tekening op de cover zo mooi. Ik vraag me dan altijd af hoe de kunstenaar daar op kwam en hoeveel werkt zoiets is om te maken.

Manon
4 jaren geleden

Heel eerlijk lijkt mij het niet zo’n leuk boek, maaaaar de kaft is prachtig!

Cynthia
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Ik houd wel van boeken met verschillende verhaallijnen die samenkomen. Ik zal m onthouden

alexenlizzy
alexenlizzy
4 jaren geleden

Ik geloof niet dat ik het geduld heb voor een trilogie. Ik raak toch wat gefrustreerd als er geen duidelijk einde is. Daarnaast lees ik het liefst detective’s of thrillers.

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Het boek ziet er echt mooi uit maar ik denk niet dat dit een boek voor mij is

Janet
4 jaren geleden

Ik vind de cover van het boek erg mooi. Het verhaal spreekt me echter iets minder aan, ik ben geen fantasy-fan.. en als ik dan ook nog eens drie verhaallijnen door elkaar moet volgen, haak ik waarschijnlijk af haha.

3lles
4 jaren geleden

Ik blijf het knap vinden dat je zoveel boeken kan verslinden. Dit verhaal spreekt mij alleen niet aan, helaas!
Liefs,
Elles

trackback

[…] Recensie van 1 van Johans boeken kun je hier lezen. Het boek zelf koop je […]

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x