Van eigen bodem: Robert J.H Bijman 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik zit alweer in de laatste week van onze vakantie! Nu werk ik zelf momenteel niet dus voor mij voelt het toch wat anders. Maar het is toch wel heerlijk om vriendlief gewoon 2 weken thuis te hebben. We hebben nog steeds niet heel veel gedaan. We hebben veel plannen maar de griep gooide roet in het eten. Daarnaast zijn we eigenlijk ook meer bezig om ons huisje mooi en netjes te maken. We zijn echte huismussen dus vinden we het wel fijn om van ons huis dat we drie jaar geleden kochten een echt paleisje te maken. elke dag word het weer een stukje mooier en dat is natuurlijk altijd leuk om te zien.

Zo werk ik hard aan mijn eigen mini bieb retreat kamer waar ik ook de foto’s voor instagram en me blog kan maken of heerlijk wat kan gaan zitten prullen voor boekenswaps etc. In mijn mini bieb staan natuurlijk al mega veel boeken 🙂 Maar er kunnen er altijd nog meer. Een deel van de boeken die in mijn kast staan zijn van Robert J.H bijman en daar ga ik jullie vandaag wat meer over vertellen.

20190530_184236.jpg

Segrijn en Sotalia 1 – De Anumoria initiatie

Wat ik nou zo tof vind is dat ik dit keer de complete serie zoals hij nu is mag gaan lezen voor een recensie 🙂 Dus jullie raden het al mijn eerste recensie word De Anumoria initiatie van Robert J.H bijman. Ik ben echt reuze benieuwd naar dit eerste deel in de Segrijn en Sotalia serie. Tom is al zijn hele leven bang voor water. Wanneer zijn waterfobie op zijn vijftiende plotseling verdwijnt, verandert zijn leven resoluut.
Hij kan de gedachten van een klasgenootje horen, krijgt door de regen een vissenhuid en er wordt een bloeddorstige oerinstinct in hem wakker. Tijdens de zomervakantie neemt zijn vader Johan hem en zijn beste vriendin Shantea mee op zijn schip de ‘Meissa’. Tijdens deze reis naar de Marianen eilanden vertelt Johan zijn zoon dat zij deel uit maken van een volk van zeemeermensen en dat ze op weg zijn naar de diepzeestad Anumoria. Nog voordat ze veilig en wel de zeestad hebben bereikt wordt Johan ontvoerd door een haaimeerman genaamd Fango. In ruil voor Johans leven wil hij twee legendarische Prismaparels ontvangen. Dit resulteert voor de tieners in een zoektocht naar hun ware identiteit, een adembenemende race tegen de klok om Johan uit de wraakzuchtige kaken van een angstaanjagend familielid te redden.

20190530_184303.jpg

Segrijn en Sotalia 2 – De Eldurea deceptie

Nadat we deel 1 hebben gelezen gaan we dus verder in deel 2 De Eldurea deceptie van Robert J.H Bijman in dit deel denkt Fango het ultieme wapen gevonden te hebben om de macht over de wereld over te nemen. Duistere pionnen helpen hem zijn geheimen veilig te houden. Wanneer in Anumoria een familielid van Tom en Shantea komt te overlijden, beschuldigt gouverneur Rubilus, de nieuwe leider van de diepzeestad, de twee van moord. In een poging hun onschuld te bewijzen moeten Tom en Shantea keuzes maken die verstrekkende gevolgen hebben voor hun eigen voortbestaan en dat van de gehele mensheid. In hun zoektocht vol gevaar krijgen ze hulp van Tandje, hun grote steun en toeverlaat, Grimpa, lerares in de Kracht, hun vader Johan en zijn kleine raadgever Han, Jennyfer, een klasgenoot uit hun tijd in Amsterdam en Akuakai, een aan amnesie lijdende inktvisman.

20190530_184215.jpg

Segrijn en Sotalia 3 – Fenyx

Met dit deel gaan we de recensie ronde afsluiten 🙂 maar daar zullen jullie nog wel even op moeten wachten. Ik lees snel maar ook weer niet zo snel 😛 In dit deel reist Akuakai af naar de bron van het kwaad. Er wordt niets meer van hem vernomen.
Op Tiamat verschijnt een mysterieus kubusschip dat de gesloten zeestad Delfinia uit
zee opzuigt. Tom en zijn vrienden Shantea, Infinia en Panta volgen de kubus naar een holle planeet waar Akuakai op het punt staat de heersende macht omver te werpen.
Wanneer Delfinia zich opent, wordt een aartsvijand bevrijd en valt de groep vrienden uiteen. Tom en Infinia vluchten met Akuakai en Ula naar Lacertia waar de vogelmensen leven. Tijdens de zoektocht naar Ula’s familie ontdekken Tom en Infinia dat niet iedereen is wie ze zeggen te zijn.

ik ben benieuwd met wat voor boek Robert J.H bijman na dit derde deel gaat komen. Ik kan er alvast niet op wachten.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beautynote
4 jaren geleden

Wat een leuke fantasy boeken, hier ben ik dol op!

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Goed beschreven, alhoewel het niet echt mijn genre boeken is.

Manon Ruitenberg
4 jaren geleden

Lijkt me een leuk boek als je van fantasy houdt. Niet helemaal mijn genre eerlijk gezegd.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x