Interview met Juliette Heugen

Hallo lieve lezers van Bookstamel.

Deze maand mag ik mee doen aan de geweldig leuke blogtour van Emma Anna aka Juliette heugen. Haar nieuwste boek Hart van het Beest is onlangs verschenen. Hart van het Beest is een hertelling van beauty en the beast en wie was er als klein meisje of jongen nou niet helemaal weg van deze prachtige Disney film? Om jullie alvast wat voor te bereiden op mijn review van dit boek. Mocht ik Juliette Heugen alvast het hemd van het lijf vragen. Dat interview kunnen jullie hier onder gaan lezen.

20190803_130848

Voor de mensen die Juliette Heugen aka J.M Anna nog niet kennen kun je even kort wat over jezelf vertellen? Yes! Sinds 2017 schrijf ik boeken onder verschillende pseudoniemen en in 2018 kwam mijn eerste boek uit (De jonge koningin). Onder Emma Anna schrijf ik eigentijdse New Adult en nu onder J.M. Anna fantasy romance (ook meestal new adult).

We willen natuurlijk ook weten wanneer de worden in je hoofd begonnen te kriebelen en op papier moesten komen?Eerlijk gezegd heb ik altijd al verhalen in mijn hoofd gehad. Als kind ging ik vaak wandelen en dan ontstonden de conversaties en scenes vanzelf in mijn hoofd. Af en toe schreef ik eens wat op als ik iets ‘kwijt’ wilde, maar sinds 2017, nadat ik kinderen kreeg, MOEST ik gewoon alles op papier zetten!

Heb je eigenlijk altijd al auteur willen worden of had je vroeger andere dromen?Nee, vroeger had ik geen idee wat ik wilde (en soms nog steeds niet). Ik geloof dat ik wel vaker heb geroepen ‘Later word ik schrijfster’, maar een jaar later riep ik weer dat ik dierenarts wilde worden.

Je nieuwste boek hart van het beest is net uitgekomen en ik mag het gaan lezen voor de blogtour yes! Wat kunnen de lezers verwachten van dit boek?Veel gezwijmel, heartbreak, spanning, middeleeuwse intriges en steamy scenes!

Hart van het Beest is deel 2 van de Astoris serie wist je altijd al dat dit een serie zou gaan worden van meerdere boeken? Ja, vanaf het begin al. Hoewel Emily’s verhaal in Hart van het Beest niet was gepland. De gifmengster is een losstaand verhaal met andere hoofdpersonages, dat zich 20 jaar vóór Hart van het Beest afspeelt. Je hoeft dus niet De gifmengster te lezen om Hart van het Beest te kunnen lezen, maar het mag natuurlijk wel 🙂

Voor Hart van het Beest heb je ook een heerlijke kaars laten maken door Letters & Lights hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Eerlijk gezegd vrij simpel! Ik heb Emmy benaderd via social media en haar het een en ander uitgelegd over wat ik precies wilde. Ze is super professioneel!

Ik vind de covers van de Astoris serie echt helemaal te gek heb je deze zelf ontworpen of heb je iemand die jou daarbij helpt? Die heb ik zelf ontworpen, maar mijn man (die grafisch ontwerper is) heeft me daar wel bij geholpen.

De astoris serie geef je uit in eigen beheer heb je hier bewust voor gekozen? Met De gifmengster was ik sowieso al van plan om die in eigen beheer uit te geven. De markt voor New Adult fantasy is in Nederland nog best klein, helaas, en ik wilde graag zelf de touwtjes in handen houden wat bijvoorbeeld de covers en de prijs betreft!

Inmiddels heb je wel ook je eerste contract bij een uitgever getekend hoe was dat?Dat klopt, bij Dutch Venture Publishing! Dat was wel super tof, echt wel een droom die uitkwam.

Ik ben een groot fan van jou boeken maar wat doe je nou als iemand je boeken minder leuk vindt? In het begin had ik natuurlijk wel moeite met slechte recensies. Er zit natuurlijk in al mijn hoofdpersonages en in mijn verhalen een stukje van mezelf als persoon, maar ook hoe ik sommige dingen heb ervaren. Dus soms voelde dat als een aanval op mij persoonlijk. Maar als schrijver moet je daar gewoon mee leren omgaan. Ik leer elke dag weer bij, ken veel lieve mensen die proeflezen en advies geven en sinds kort heb ik ook een redacteur, en voor de rest kijk ik niet meer naar recensies met minder dan 3 sterren 😉

Je schrijft vooral romans en historische romans heb je bewust voor dit genre gekozen? Ik denk dat dat me gewoon het beste ligt. Het historische aspect heeft me van kind af aan geboeid, en ik ben verzot op historische series. En romantiek… Er zijn maar heel weinig boeken die ik leuk vind waarin geen romantiek zit. Twee mensen die van elkaar houden vind ik letterlijk het allermooiste wat er in deze wereld maar bestaat, de essentie van ons bestaan.

Zijn er nog onderwerpen waar je graag eens een boek over zou willen schrijven?Momenteel ben ik een verhaal aan het schrijven over een meisje dat uit een streng gelovige omgeving komt, en een jongen van wie verwacht wordt dat hij het Griekse restaurant van zijn ouders moet overnemen… 🙂 Verder probeer ik altijd wel een onderwerp te bedenken waar ik thuis in ben, dus soms is de inspiratie even zoek en moet ik ook nieuwe dingen meemaken en ervaren en vooral zien om me in een hoofdpersonage te kunnen inleven.

Wat kunnen we in de toekomst nog allemaal van je verwachten? In het najaar verschijnt bij DVP het boek ‘Kom naar huis’ (deel 1 van Luc en Hannahs verhaal) en deel 2 komt daar hoop ik snel achteraan. Daarnaast ben ik zoals ik zei nog aan een andere new adult bezig en er ligt ook nog een half af manuscript in de koelkast; het vervolg op Hart van het Beest (met andere hoofdpersonages, uiteraard).

Meer over de boeken van J.M Anna kunnen jullie lezen tijdens mijn blogpost maar ik wil het interview graag nog even afsluiten met een aantal keuze vragen welke kies jij en waarom?

Eigen beheer of via een uitgeverij? Moeilijk, dat is voor iedereen anders. Ik kan hier niet uit kiezen!

Papieren boek of e-boek? e-book!

Zwembad of Strand? Strand!

De middel eeuwen of de toekomst? ABSOLUUT de middeleeuwen. Al hoop ik dat ik dan wel mijn mond kan houden 🙂

Schrijven of lezen? schrijven

Dikke of dunne boeken? Dikdun, haha.

Donker of Licht ? Donker (winter, herfst, maar dan wel met een lichtje)

Juliette Heugen super bedankt voor dit leuke interview! Op naar mijn review van hart van het beest die volgt over een paar dagen 😉

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sofie Katelijne
4 jaren geleden

Wat leuk dat je dt mocht doen! Ben dol op lezen dus leuke tip! 🙂

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Alweer een hele poos geleden mocht ik Juliette Heugen interviewen. Juliette is de schrijfster achter het pseudoniem Emma Anna. Emma Anna heeft een super […]

trackback

[…] Dus regelmatig speelde ik dat ik bella was. Ik was dan ook helemaal super blij toen ik hoorde dat Emma Anna een boek ging uitbrengen dat gebaseerd was op dit verhaal Hart van het Beest. Volgens mij werd ze […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x