Van eigen bodem: Johan Klein Haneveld 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel.

Welke boeken hebben jullie de afgelopen tijd gelezen? Heb je er ook eentje gelezen van Nederlandstalige auteurs? Nee nou dan heb ik een reuze goed idee voor je! Hou je namelijk van goede fantasy / science fiction boeken lees dan eens de boeken van Johan Klein Haneveld. In onderstaande blog heb ik de drie boeken geplaatst die mij het meeste aanspreken van hem 🙂 Wie weet zit er ook een leuk boek voor jou bij. Hou je nou van een totaal ander genre ook geen probleem natuurlijk 🙂 want hier vind je alle recensies onderverdeeld per uitgeverij

Johan Klein Haneveld

De boeken van Johan Klein Haneveld kun je hier kopen.

De Krakenvorst 1 – Keruga

Dit boek ga ik lezen voor mijn recensie volgende week. Ik ben echt zo benieuwd naar de schrijfstijl van Johan Klein Haneveld zijn boeken stonden namelijk al een poosje op mijn wishlist. In de Krakenvorst 1 maken we kennis met priesteres in opleiding Alecia. Na tweeduizend jaar vrede brengt zij de nacht door bij de spiegel der dromen. Wat ze ziet jaagt haar angst aan: een enorme inktvis stort zich op de wereld. Tegelijkertijd reist Tarid, half mens en half Hirita, af naar het land Kartaalmon om daar zijn geboorterecht op te eisen; de troon waar zijn grootvader ooit van verstoten is. De moeilijkheden die hij tegenkomt zijn groter dan hij verwacht had. En dan is er nog de Krakenvorst, een mysterieuze tiran die het volk met harde hand in toom houdt. De belastingen worden alsmaar hoger en dwingen sommige mensen tot wanhopige maatregelen. Van de krakenvorst is ook deel 2 Kartaalmon uitgebracht.

Het teken in de lucht.

Dit is een bundel van Johan Klein Haneveld met daarin 9 korte verhalen over de toekomst. Deze bundel bevat onder andere ‘De Droom’dat de derde plek behaalde in de wedstrijd Fantastels 2015. Dit kun je op de achterkant lezen. De laatste astronauten op Mars zien de lichten op Aarde een voor een uitgaan. Uit de as van de menselijke beschaving verrijst echter een nieuwe samenleving, onder leiding van de mysterieuze Autoriteit. Al snel vestigen mensen zich op Mars en bezoeken ze Europa en de andere Jupitermanen. Maar elk paradijs kent zijn schaduwzijde. Rebellen maken zich klaar om alles wat in duizend jaar tijd door de Autoriteit is opgebouwd ten val te brengen.

De afvallige ster

Dan heeft Johan Klein Haneveld ook nog De afvallige ster uitgebracht. Een boek wat bij het lezen van de achterflap gelijk mijn interesse heeft gewekt. Want je zo maar zomaar afreizen naar een andere wereld. Een omgeving waar vreemdsoortige wezens over de velden dwalen, op hol geslagen technologie het leven bedreigt, en de mysterieuze zwarte god het voor het zeggen heeft. Politieagent Morgart Silvon reist naar zo’n land af om opzoek te gaan naar de zoon van godin Firona. Ondertussen worstelt hij met zijn pestverleden want sommige nare ervaringen blijven je namelijk tot in de ruimte achtervolgen.

Zoals jullie wel kunnen zien heeft Johan een rijkelijke fantasie die terug komt in al zijn boeken. Ik kan dan ook niet wachten om mijn boek te gaan lezen. Volgende week kunnen jullie mijn recensie lezen.

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
racheltjuh
4 jaren geleden

ik lees dus echt niet omdat ik daar geen geduld voor heb maar misschien is dit wel wat voor een vriendin van mij 😀 die is dan weer wel gek op lezen

Lisanne Pörteners
4 jaren geleden

Binnenkort ga ik twee weken weg en ik ben nog op zoek naar een aantal goede boeken om mee te nemen. Bedankt voor de tips. Het teken in de lucht lijkt mij heel leuk.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x