Even voorstellen Robert J.H Bijman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd om jullie kennis te laten maken met een nieuwe auteur voor de blogs van eigen bodem. Deze maand hebben we weer gewoon lekker drie auteurs van eigen bodem. Waar het normaal vooral vrouwelijke auteurs zijn hebben we deze maand twee mannen. Hoe leuk is dat. Het zijn ook niet zomaar twee mannen maar beiden zijn erg goede Science fiction en Fantasyschrijvers. Dit is een genre wat ik toch wel erg lekker vind naast romans en thrillers. Maar goed. Ik dwaal een beetje af. Het is tijd om jullie voor te stellen aan Robert Bijman.

Robert Bijman

Nou, laten we eens gaan kijken wie Robert Bijman is. Robert werd geboren op 7 oktober 1967 in het mooie Amsterdam. Al vanaf zijn jeugd is hij gek op jeugdboeken, stripboeken en films. Tijdens de Havo begon hij literaire boeken en fantasyboeken te lezen. Toen hij als vrijwilliger in India verbleef schreef hij veel naar het thuisfront en stuurde hij twee Engelstalige SF-boeken in feuilleton naar een penvriendin in Bangelore. Momenteel verdient Robert Bijman zijn geld op de debiteurenafdeling van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Maar in de avonduren, het weekend en tijdens de speciaal voor het schrijven opgenomen vrije dagen is hij een gedreven en gepassioneerde schrijver voor zijn eigen fantasyboeken in de oorspronkelijke Nederlandse taal.

Hij begon met schrijven na het lezen van het werkboek The Artist’s Way van schrijfster Julia Cameron. Na twaalf hoofdstukken vol inspirerende teksten en gerichte oefeningen ontdekte hij een waardevolle connectie met zijn nieuw hervonden creativiteit, zijn schrijverschap.

Toen hij op een middag in oktober 2005 van zijn werk naar huis fietste stapten de twee hoofdpersonages Tom Segrijn en Shantea Sotalia uit de mist zijn hoofd binnen en werden sindsdien zijn nieuwe familieleden. Scenes, situaties en een verhaallijn kwamen als filmmomenten in zijn gedachten op. Eenmaal thuis aangekomen begon hij fanatisch alles op te schrijven wat hem te binnen schoot. In de maanden die volgden kwamen er alleen maar meer familieleden bij. Inmiddels is hij dit jaar vijf jaar een uitgegeven schrijver en heeft hij drie boeken op zijn naam staan. Een vierde wordt komt dit jaar uit. Over die boeken gaan we het volgende week uitgebreid hebben.

Heel veel liefs, Melanie

Hou je van fantasie boeken maak dan ook eens kennis met Nadia de Vriendt.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. racheltjuh schreef:

  interessant om te lezen 😉

 2. feliceveenman schreef:

  wat een bijzondere en boeiende manier om aan een roman te beginnen

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn man houdt van science fiction dus ik zal hem eens tippen over deze schrijver!

 4. alexenlizzy schreef:

  Blijft leuk lezen over Nederlandse schrijver. Benieuwd naar de boeken.

 5. Marleen schreef:

  Altijd leuk om er een Nederlandse schrijver bij te hebben. Ikzelf ben n echte thriller addict.

 6. Shenur schreef:

  Wat leuk om kennis met hem te maken. Ik zou zijn boeken wel willen lezen.

 7. Het blijft zo leuk om via je website nieuwe schrijvers te leren kennen 🙂

 8. Puck schreef:

  Wat cool om te lezen hoe zoiets ontstaat bij een schrijver, personages die groeien en aanvullen. leuk!

 9. Even een tijdje niet op je website geweest, maar in de positieve zin van het woord, zit het er gelikt uit! Leuk interview weer.

 10. Wanda schreef:

  Science Fiction is niet helemaal mijn ding, maar misschien moet ik het ook gewoon eens proberen.

 11. Zijn naam komt me onwijs bekent voor maar gaat nog niet echt een belletje rinkelen. Benieuwd naar de boeken!

 12. Nog nooit van gehoord eigenlijk, maar ik lees dan ook niet zoveel boeken. Leuk dat je even de schrijver uitlicht 🙂

 13. mckleuver schreef:

  Leuk om te lezen dat je schrijvers deelt uit Nederland. Ik ken hem niet, maar herken het wel. Personages en scenes komen als vanzelf in een filmpje door gedachten heen.

 1. 3 oktober 2021

  […] je nu dit interview en denk je wie is Robert J.H Bijman? Dan heb je vast de blog gemist waarin ik Robert Bijman aan je […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge