Recensie: Het licht van Lorelei van Jen Minkman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik heb momenteel een heerlijke week want man lief heeft vakantie! Niet dat we nu enorm veel plannen hebben de komende twee weken. Maar gewoon even niks moeten gewoon als je zin hebt in de tuin werken of als je zin hebt een stukje wandelen of in mijn geval uren boeken lezen heerlijk. Zo kwam me schoonzus al een paar dagen logeren, gingen we lekker lunchen, hebben we onze nieuwe gordijnen binnen gekregen en opgehangen. De stenen uit de voortuin gehaald zodat we er een border met plantjes van kunnen gaan maken. kochten we leuke plantenpotjes voor aan het tuinhuis met plantjes natuurlijk! En las ik Het licht van Lorelei van Jen Minkman uit dus tijd voor een recensie.

Een geweldig verhaal waarin alles op zijn plek viel.

Titel: Het licht van Lorelei Auteur: Jen Minkman Uitgeverij: Imagine Ya Books Cijfer: 10

Waar gaat het boek over:

Elk helder licht werpt ook een schaduw.

Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar de Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang.

Maar zijn de Sirenes en Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft?
Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zich te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Wat vind ik van het boek:

Ik ben tot nu toe echt een groot fan van de titels die Imagine Ya books heeft uitgebracht. Na het licht van Lorelei kan ik nog de Laatste Zes lezen en dan heb ik ze allemaal gelezen. Maar het is lang geleden dat ik een boek het cijfer 10 heb gegeven. Een 8 of een 9 wil ik nog wel eens geven maar een 10 die krijgen boeken niet zo snel. Maar geloof me dit boek is geweldig! De sirenen zijn eigenlijk al zo bekent maar toch weet Jen Minkman in het Licht van Lorelei deze zeemeermannen weer een andere twist mee te geven.

Het licht van Lorelei heeft drie hoofdpersonages namelijk Enna, Melinda en Aska. Drie jonge vrouwen die allemaal op hun eigen manier super sterk zijn. Vrouwen die de wereld waar in ze leven willen veranderen. Daarnaast bouwen deze sterke personages boeiende vriendschappen en romances op. Het verhaal is eigenlijk op gedeeld in een aantal stukken. Zo maken we in het begin vooral kennis met Enna en haar geschiedenis. In het midden is er een hoofdrol weg gelegd voor Aska die haar dagen in het klooster slijt. En op het eind komt het sterke karakter van Melinda goed tot zijn recht.

Het verhaal leest lekker weg je kunt het boek bijna niet weg leggen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. De verhaal lijn is ontzettend goed in elkaar gezet en beschikt over de juiste hoeveelheid magie en passie. Steeds als je denkt te weten hoe het zit krijgt het boek toch weer een andere wending. Dan denk je pff echt ik wil nu weten hoe het afloopt. Juist die ingrediënten maken dit boek super goed. Dus als je van Mythes fantasie en een beetje romantiek houdt dan is dit het boek voor jou! Ik hou van al deze dingen en daarom krijgt het boek van mij een dikke 10.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maïté Goddyn
4 jaren geleden

Leuke recensie! Klinkt als een boek die ik ook graag zou lezen 🙂

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Maïté Goddyn

Het is een echte aanrader!

30smagazine
4 jaren geleden

Leuke recensie. Ik ben niet zo van dit genre maar het klinkt wel leuk

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  30smagazine

Gelukkig verschillen smaken

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden
Antwoord aan  30smagazine

Leuke blog! Ik voel jouwn enthousiasme maar helaas zou dit niet echt een boek voor mij zijn.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik las de beschrijving en haakte meteen af. Dit is wat minder een soort boek waarvan ik houd.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

We kunnen gelukkig ook niet elk boek leuk vinden en smaken verschillen dat vind ik zo leuk aan het lezen

Marcelina - A cup of happiness

Dit klinkt goed! Ik zou dit boek wel willen lezen 🙂 Ik hou wel van wat mysterieusachtigs

Amanda
4 jaren geleden

Een bijzonder genre! Ik zou het zelf niet zo snel kiezen, maar wil het wel een keer proberen. Wie weet verrast het me wel. Jouw recensie belooft in elk geval veel goeds!

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Amanda

Zeker doen het is een echte aanrader

Lisanne Pörteners
4 jaren geleden

Leuke recensie. Klinkt als een goed boek! Ben heel benieuwd.

trackback

[…] Hallo lieve lezers van Bookstamel, Weekend! yes wat fijn. Vorig weekend was mijn vriend bij zijn moeder dus ik had me helemaal verheugd op dit weekend. S’morgens samen wakker worden lekker ontbijten. S’middags samen kadootjes ingepakt voor kerst en verder gewoon lekker bank op de bank gehangen Martijn met Criminal minds en ik met een goed boek. Mijn Hart van ijs van Jen Minkman tijd dus om mijn mening over dit boek met jullie te gaan delen. Eerder las ik ook al Het licht van Lorelei van deze auteur mijn recensie van dat boek vind je hier. […]

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x