Blogger in the spotlight: 4

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Vandaag is het tijd voor een blogger in de spotlight want zoals jullie weten vind ik dat we er met elkaar een mooiere leeswereld van maken 🙂 en samen kunnen laten zien hoe leuk lezen is en dan vooral van eigen bodem natuurlijk! Vandaag is het tijd voor Nakita van https://nakitaslibrary.nl. Nakita kom ik regelmatig tegen op facebook en instagram en daarnaast breng ik regelmatig eens een bezoekje aan haar blog. Maar wie is Nakita nou en waarom leest ze zo graag? Ik ga het haar allemaal vragen natuurlijk zoals jullie gewend van me zijn.

Nakita Veltman is 21 jaar oud ze probeert vooral te genieten van de momenten die ze heeft. Ze heeft altijd wel wat dingen meegemaakt kwa gezondheid dus vaak zat sporten er voor haar niet in en had ze weinig energie. Lezen is voor haar een uitkomst. Nakita is slechthorend 30/70% gehoor dus ze hoort ongeveer de helft van een gezond mens. Door die reden is ze vaak muziek gaan luisteren en gaan lezen. Op die manier kon ze alles om haar heen even vergeten en in een andere (leukere) wereld stappen.

67250760_477766693042693_4370620318830559232_n.jpg

Vroeger hadden ze bij haar een bieb bus die langs kwam. Iedere week mocht de onderbouw daar 5 boekjes uitzoeken en lezen. Deze boekjes mochten ze op school en thuis lezen. Vaak was Nakita al 2 dagen voor de bus kwam aan het zeuren dat ze nieuwe boeken nodig had. Toen het mocht is ze dan ook zelf naar de bieb gegaan en daar kwam ze al snel elke week. Op haar 16de dat is nu dus alweer 5 jaar geleden begon Nakita met bloggen om zo bezig te zijn. Onder de mensen komen was voor haar een ding en ze zat al veel op Social Media, Maar wilde ook iets “nuttigs”schrijven. Toen ontdekte ze boekenblogs en was er voor haar gelijk een klik en de rest dat is geschiedenis.

Oke ik begin even met iets wat totaal niks met je blog heeft te maken maar wel met jou! Gefeliciteerd je korte verhaal komt in de bundel Magie en Tovenaars van uitgeverij Keytree. Was het spannend om mee te doen aan deze schrijfwedstrijd? Ik heb lang getwijfeld om mee te doen met de wedstrijd. Mijn verhaal is om die reden ook een dag voor de sluiting pas online gegaan. Ik had de opmaak al 2 maanden daarvoor geschreven en heb de dag ervoor nog 2 correctie rondes gedaan. Ik was enorm blij toen ik ontdekte dat ik in de bundel kwam! Ik was vooral enorm verrast, want ik was best onzeker. Maar dit bewijst dat de doorzetter wint! Als je een boek wilt kan ik zeker aanraden om het via de auteur (mij bijv) of de uitgever (https://www.uitgeverijkeytree.nl/) te bestellen . Een vermelding word altijd gewaardeerd, dan krijgt de auteur een klein presentje. Het boek zal 17.95 gaan kosten en kan je gewoon via social media bij mij of op de website van de uitgever bestellen! 

Heb je schrijven altijd al leuk gevonden? Ik was vroeger al super enthousiast als ik een werkstuk, spreekbeurt of boekverslag mocht maken. Lekker de boeken in duiken voor informatie! ( In die tijd hadden niet alle lokalen een pc). Ik heb het altijd leuk gevonden om verhalen te maken en te lezen. Ik vertelde vol passie over mijn ideeën en scoorde ook vaak hoger dan een 8.

Op je blog heb je het onderwerp aan de thee met superleuk! Welke auteur zou je nog graag op de thee krijgen? Ja, ik vind het zelf ook super leuk! Ik wil nog veel auteurs interviewen, maar Esther boek gaat zeker ook komen als ze wilt! Ze schrijft waargebeurde verhalen en haar laatste boek : de perfecte moeder heeft mij enorm geraakt. Verder zou ik graag de auteur van duizend stukjes van jou willen ontmoeten of van het programma als het gaat om buitenlandse auteurs, maar zoals de meeste weten is het meeste wat ik lees van Nederlandse bodem (80% minimaal )

Wanneer ben je eigenlijk begonnen met lezen? Ik ben al sinds klein meisje aan het lezen. Ik heb vroeger vaak het idee gehad dat ik er niet bij hoorde, mocht vaak niet meedoen met andere kinderen of ze zeiden dat ik het niet snapte. Vanaf dag moment ben ik meer naar de boeken gaan grijpen. Op de middelbare school heb ik dag gelukkig minder ervaren door een hechte vriendengroep. Op het mbo was het ieder voor zich, dus daar werd het lezen meer.

En wanneer kwam het besluit om te gaan bloggen? Ik ben begonnen met bloggen toen ik een moeilijke tijd doormaakte. Ik ging van mijn moeder naar mijn vader. Voor mij was die overgang heel moeilijk, ook omdat ik mijn kamer ineens moest delen. Ik had interactie nodig op positieve manieren en lezen deed ik al veel. Voor mij was toen het ideale moment om mijn tijd nuttig te gebruiken door mijn website te maken en vooral bezig te zijn met mooie foto’s, nieuwe boeken/mensen leren kennen en genieten. 

Wat is je favoriete Genre? Dit vind ik altijd zo een moeilijke vraag! Een jaar geleden zou ik heel hard Young adult roepen, maar ik merk dat ik het laatste jaar veel gegroeid ben. Ik blijf houden van mijn liefde voor Young adult, maar lees ook veel boeken over boekhouding, zelfhulp boeken en spannende romans

Als je een personage uit een boek zou mogen kiezen om voor een dag te zijn wie zou je dan kiezen? Als ik iemand zou mogen zijn, zou dat denk ik toch Katniss Everdeen zijn. Mijn liefde voor The hunger games is groot! Ze is niet alleen een doorzetter, maar ze groeit enorm. Ze vecht voor haar rechten en zelfs als ze geen voorbeeld wilt zijn doet ze het omdat het hoort! 

In welke bookisch wereld zou jij wel willen leven? Hmmmmm in welke boekenwereld. ik vind dit oprecht een moeilijke keus. Als ik een ‘mooie’ wereld moet kiezen geef mij dan toch maar de wereld van Hart-slag van Joanne Carlton

Wat vind je leuker lezen of schrijven? Geef mij dan maar een boek! Ik heb meerdere keren geprobeerd te schrijven, maar vaak voelt het als grote onzin. Opgeven zit er niet in, maar het kan jaren duren voor er een volledig boek van mij komt…. De bundel is wel een mooi begin! 

Over welk onderwerp wil jij graag schrijven? Ik zou graag een boek willen schrijven over persoonlijke ontwikkeling. Verder zou ik nog een heftig boek willen schrijven waarin verwaarlozing, verslavingen en onzekerheden centraal in staan. Het zijn dingen die heftig zijn, maar je kan er je eigen draai aan geven door je eigen mindset!

Welke Nederlandstalige auteur is een groot voorbeeld voor je? De ontplooiing van Chinouk Thijssen is zo mooi. Hoe ze van auteur naar ondernemer gegaan is is zo krachtig. Echt een voorbeeld voor vele. Nikki Pommer is op dit moment ook hard aan het werk en goed bezig! Ik kan doorgaan met namen gooien, maar Jen Minkman & Sandra J Paul zijn ook top vrouwen met hun groeiende uitgeverijen! 

En welk Nederlandstalig boek zou je iedereen aanraden? De levenslessen van een twintiger – Nikki pommer Boeken van Erwin troost Voor de jeugd : upgrade van Lara Reims ( deel 2 komt in Oktober! ) Spanning : J.sharpe Roman : Suzanne Peters

Wat is het beste boek dat je in 2018/2019 hebt gelezen?  Pffff heb een hele waslijst (+120 van 2018/2019 tot nu toe) Ik blijf bezig met de oefeningen van Nikki pommer. Supermarkt servival gids heeft mij erg bewust gemaakt van mijn eetkeuzes. Crisis servival gids van mijn geldkeuzes. Vooral praktische boeken op het moment! Ik wil actief verbeteren op het moment!

Je bent naar yaltifal geweest hoe vond je dat? Ik vind events erg leuk. Dit event vond ik ook leuk, maar ik was vooral blij dat ik al vroeg van de partij was. Het event was groot ( +200 mensen) & het signeren liep enorm uit. Sommige mensen konden daardoor niet naar een workshop aangezien tijdens de workshops het signeren door ging. De organisatie heeft erg zijn best gedaan, maar de auteurs wilden een persoonlijk gesprek hebben met de fans wat voor lange wachttijden zorgden. 

Wat kunnen we in de toekomst allemaal nog van Nakita verwachten? Mijn doel is wel om meer met schrijven bezig te zijn, dus hopelijk ook meer publicaties in boeken! Ik probeer actief events te bezoeken, maar ben standaard een dagje op dutch comic con in Utrecht ( zomer mei & winter november) Je kan nu meer boeken verwachten wat betreft bewustwoording in het dagelijks leven. Mooie foto’s op Instagram & Facebook en vooral mooie recensies, interviews en events die ik bezocht heb.

Bedankt dat je hier aan mee wilde werken Nakita ik vond het erg leuk om je te interviewen en denk dat de lezers jou en je blog nu al veel beter kennen. Wil je nu een kijkje nemen in de wereld van Nakita dan kun je haar blog hier vinden.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
racheltjuh
4 jaren geleden

goed en leuk interview

Daphne - verdraaidmooi
4 jaren geleden

Super leuk om zo andere bloggers te leren kennen!

Laura
4 jaren geleden

Hoe leuk dat je collega-bloggers op deze manier extra in de bloemetjes zet! En nog eens leuker omdat jullie dezelfde passie delen! Mooi interview!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x