Trammelant op het platteland van Geertrude Verweij

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje de warmste dag ooit in Nederland was gisteren al een feit maar volgens mij word het vandaag nog veel heter. Helaas kunnen wij daar niet van gaan genieten omdat we vandaag van iemand afscheid moeten gaan nemen. Het hoort bij het leven maar deze dingen blijven ook ontzettend moeilijk. Maar na het afscheid gaat me schoonzus gezellig mee naar ons toe om een paar dagen bij ons te komen logeren en daar heb ik super veel zin in. Natuurlijk hoop ik de komende dagen ook weer lekker wat boekjes te kunnen uitlezen. Gisteren heb ik dat in elk geval wel gedaan en wat een heerlijk boek was dat het paste perfect bij de warme temperatuur. Trammelant op het platteland is een heerlijke hedendaagse feelgood met een klein vleugje humor ūüôā Maar ik ga je er alles over vertellen in onderstaande recensie.

Hier koop je Trammelant op het platteland.

Een heerlijke luchtige feelgood

Titel: Trammelant op het platteland Auteur: Geertrude Verweij Uitgever: Ellessy Relax Cijfer: 8,5

Hier gaat Trammelant op het platteland over:

Stadsmeisje Odette besluit eindelijk haar droom te laten uitkomen: ze koopt een
boerderijtje op het platteland. Hoewel ze verwacht daar een stil en rustig leven te gaan leiden, blijkt dat al snel heel anders uit te pakken. Haar tienjarige dochter Ella, die al haar hele leven bij haar vader in woont, laat weten dat ze liever bij haar moeder wil zijn, omdat haar vader hertrouwd is. Ook Odettes tweelingbroer Lodewijk zoekt afleiding van zijn problemen en komt voor langere tijd logeren. Zowel buurman Willem als buurvrouw Dorien komen regelmatig aanwippen en na een serie inbraken is Odette de illusie dat het platteland veiliger is dan in de stad ook kwijt. Is de droom in een nachtmerrie veranderd, of vindt ze alsnog het geluk in haar huisje op het platteland?

Dit vind ik van Trammelant op het platteland:

Oooh wauw wat een heerlijke lekkere luchtige feelgood heeft Geertrude weten neer te zetten met Trammelant op het platteland. Odette vond ik echt een heerlijk personage ze weet goed wat ze wil en laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Buurvrouw Dorien bah daar kreeg ik gelijk al de kriebels van ze was zo opdringerig of deze kriebels van mij terecht zijn daarvoor moet je het boek natuurlijk lezen. Ik vind het ook super mooi dat er ook liefde tussen mensen met het zelfde geslacht voor komt in dit boek maar dat ze niet zo stereotype zijn weg gezet. Het boek is geen hogere wiskunde maar dat past ook helemaal niet bij een heerlijke feelgood dit is echt een boek dat pak je op begin je te lezen en voor je het weet is het boek uit en heb je een glimlach op je gezicht. Een boek als dit pak ik vaak op dagen dat ik me niet zo lekker voel en gewoon even heerlijk wil ontspannen en wegdromen in een heerlijk luchtig verhaal. Geertrude heeft dit heel goed weten te bereiken door haar manier van schrijven. Het was net niet te voorspelbaar het had een boze stiefmoeder, een sexy buurman een vleugje humor en een lekkere dosis romantiek en zeg nou zelf zijn dat niet alle ingredi√ęnten die een feelgood nodig heeft?

al met al is het dus Cliché misschien een beetje, Te snel uit dat zeker weten het boek had van mij nog wel iets lange mogen doorgaan maar ja als het verhaal verteld is dan is het klaar he. De schrijfstijl heerlijk vlot dus een dikke 8,5 is het boek zeker waard. Ik zeg een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie mocht je nog gaan.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Jaa! Dit boek spreekt me heel erg aan. Lijkt me een leuk verhaal!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x