Overstekers Een kracht ontwaakt van Petra Doom

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Gisteren moest ik weer naar het ziekenhuis voor controle voor mijn duim en om te bespreken hoe we verder gaan. Dokter Terng was super tevreden over mijn duim. We waren heel erg bang dat die of niet mobiel genoeg meer zou zijn of juist weer te flexibel zou worden door mijn HMS maar het was geen van beide yes! Gelukkig hoeven mijn botten dus niet aan elkaar gezet te worden. Daarnaast is er besloten dat we me middelvinger waar ik ook erg veel last van heb ook gaan opereren in eerste instantie dezelfde operatie als bij me duim dus de banden vaster zetten. Als dat niet mocht werken kunnen we hier ook iets met de pezen doen maar laten we hopen dat ook hier de banden alleen voldoende zijn. Dat betekend dus wel dat ik over iets meer dan een maandje weer geopereerd word op 3 september om precies te zijn. Daarna moet ik weer een weekje in het gips en dan 2 maanden weer met een spalk lopen. lastig maar daarna is me hand hopelijk pijn vrij en wat zal dat ontzettend veel schelen. Maar tijd voor de orde van de dag vandaag is het weer tijd voor een recensie en dit keer is dat de recensie van Overstekers Een kracht ontwaakt van Petra Doom dit is deel 1 in de overstekers serie.

Een fantasy boek met interessante personages 

Titel: Overstekers Een kracht ontwaakt Auteur: Petra Doom Uitgeverij: Lannoo Cijfer: 9

Waar gaat overstekers een kracht ontwaakt over:

Vijf jaar geleden kwam Mirabel van de magische wereld Aeterna naar de aarde om er een nieuw leven te beginnen, een stap die vele zogenaamde ‘Overstekers’ wagen. Samen met haar huisgenoot – vormveranderaar Terya – runt ze een biologisch fruitbedrijfje. Maar officieus heeft ze een tweede baan: met haar bemiddelingstalent blust ze brandjes wanneer Overstekers in conflict raken met elkaar of, vervelender, met mensen.Maar dan wordt Mirabels leven in de war geschopt. Ze krijgt onverwacht bezoek uit Aeterna en moet bemiddelen in een zeer ingrijpende zaak. Er is namelijk een moord gepleegd…

Wat ik vind van overstekers een kracht ontwaakt:

De cover past enorm goed bij het boek! Het meisje staat voor een portaal en daarmee reizen de mensen van Aeterna naar de aarde om er een nieuw leven te beginnen. We beginnen al snel met het opbouwen van een met Mirabel als haar hulp word ingeroepen voor Sam. Petra doom heeft een berg interessante personages in het boek weten te stoppen allemaal hebben ze een eigen karakter maar ook allemaal hebben ze iets aparts. Van Riz met zijn horens tot de pixies en nog veel en veel meer. Ik wil niet teveel over de karakters verklappen omdat ik vind dat je dit zelf in het boek moet gaan ontdekken. Ik vind de verhaal lijn ontzettend goed in elkaar gezet. Zo leren we steeds meer over Mirabel en waarom ze Aeterna heeft verlaten en ook ontdekken we steeds meer over de verschillende portalen die er zijn. Hoewel er best een behoorlijk aantal personages voorbij komen waarbij er toch 10 wel met grote regelmaat terugkomen. Leren we ze toch allemaal ontzettend goed kennen en hebben ze iets unieks zonder dat er elle lange onnodige details worden gegeven. Het boek is op een vlotte manier geschreven en de hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het boek makkelijk weg leest. Voor mij waren er een aantal personages die eruit sprongen in het boek zo vond ik Sam heel erg interessant maar ook Riz en de wachters konden op mijn aandacht rekenen. Alleen al door de manier van vertellen kan elk meisje volgens mij wel op Riz verliefd worden.

Het boek krijgt van mij dan ook een dikke 9 en ik kijk al enorm uit naar deel 2 die ik snel ga lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] twee delen van de Overstekers trilogie. Mijn recensie van Overstekers een kracht ontwaakt kun je hier lezen. Op dit boek volgde Overstekers De schaduw van de Sha dit boek las ik deze week en daarover […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x