Recensie: Wie denk je wel dat je bent van Kaat De Kock

Hallo lieve lezers van bookstamel, Vandaag typ ik me blog terwijl me handen onder de verf zitten nou ja lak! Inmiddels zijn de eerste twee deuren en deurposten namelijk geschuurd en in de grondverf gezet. Dus vandaag kon ik beginnen met het aflakken daarvan en wat een klus is dat. Iedereen die mij kent weet dat ik altijd van top tot teen onder de verf zit met dit soort klusjes maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Tussen al dat klussen door las ik in Wie denk je wel dat je bent van Kaat de Kock.

Maar goed omdat het boven nu dus een uur in de wind naar de lak ruikt (Ik kan zo slecht tegen geuren) Hebben we besloten om 2 nachten in de woonkamer te gaan bivakkeren en dat was misschien een minder goed idee. We hebben nog geen gordijnen voor de ramen die zijn besteld maar nog niet binnen. En er lopen 2 poezen rond die graag geknuffeld willen worden of gaan eten enz. Maar gelukkig heb ik enorm veel te lezen de komende dagen tussen het schilderen door.

Wie denk je wel dat je bent van Kaat de Kock kopen dat doe je hier. Kaat de Kock wat beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier. 

Het zou je maar gebeuren.

Titel: Wie denk je wel dat je bent? Auteur: Kaat De Kock Uitgever: Clavis Young Adult Cijfer: 8,5

Waar gaat het boek over?

Het leven en de zekerheden van een achttienjarig meisje worden overhoopgehaald in deze zenuwslopende thriller voor young adults.
Wat een enge vent! Dat denkt Eva als ze hem voor het eerst ziet en hij haar nastaart. Maar ze besteedt er verder weinig aandacht aan. Ze heeft haar handen en haar hoofd immers vol met haar werk in de supermarkt, haar toneelrepetities en een hoogoplopende ruzie met haar bff Jana. Tot de vreemde kerel opnieuw opduikt. En opnieuw. Als Eva uiteindelijk de moed vindt om hem aan te spreken, beweert de man dat haar leven een leugen is en dat hij haar biologische vader is. En dan wordt het pas echt akelig …

Wat ik van het boek vindt?

Oooh wauw waar moet ik beginnen? Het zou je maar gebeuren dat er opeens een wild vreemde man voor je staat die beweerd je vader te zijn alleen dat al lijkt me super creepy. Juist doordat dit een verhaal is wat iedereen zou kunnen overkomen hoe stom het ook klinkt en geen ver van je bed show komt dit boek heftig binnen. Ik leefde enorm mee met Eva je voelde haar twijfels want zijn haar echte ouders wel haar ouders? De angst die Eva voelde gaf me kippenvel op me armen maar toch had ze ook een bepaalde kracht over zich. Ze wilde gewoon weten hoe alles zat.

Het boek leest makkelijk en vlot weg en heeft een aantal mooie plottwisten. Als je denkt dat je weet hoe het zit dan heb ik slecht nieuws voor je want dat weet je echt niet! Verder is het mooi dat het boek in een aantal secties is onderverdeeld/

Voor een Thriller debuut heeft Kaat De Kock een knap staaltje werk neergezet. Het enige wat ik jammer vond was dat die wat dun was en dus veel te snel uit was. Maar alsnog krijgt het boek een dikke 8,5 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Oehh!! Deze titel ga ik onthouden. Lijkt me een heel leuk en spannend boek

Melissaschrijft
4 jaren geleden

Oh leuk lakken. Ik vond verven etc altijd zo leuk om te doen. Het boek ken ik nog niet

trackback

[…] een heerlijk boek om te lezen. Naast feelgood boeken schrijft Kaat ook Young adult boeken zoals Wie denk je wel dat je bent. Mocht je dit alles nu lezen en denken ja Mel dat is leuk maar wie is die Kaat nou eigenlijk? Nou […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x