Blogger in de spotlight 2

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een blogger in de spotlight nou ja dit keer zijn het eigenlijk 2 bloggers in de spotlight 🙂 Veronique & Bryan sinds 2010 zijn deze twee totally in love ! Bryan begon pas in 2016 met lezen Veronique deed dit al langer. In Het begin hadden ze allebei een eigen blog maar sinds begin van dit jaar bloggen ze samen op www.koukleum.nl. Hoe tof is dat om met je geliefde samen een passie te delen en ook nog eens een blog. Tijd dus om deze 2 eens even aan de tand te gaan voelen. Zitten jullie er klaar voor?

Foto Boekstamel[65].jpg

Op jullie blog koukleum las ik dat jullie een ware beestenboel hebben kunnen jullie iets over die beesten vertellen?
Yeps. We hebben 2 katten en 1 hond. Onze katten heten Simba en Luna. Simba is een rode je-weet-wel-kater.
En deze hebben we gekregen toen hij ongeveer 2 jaar was. We waren net verhuisd en hadden zoiets (toen hadden we nog 2 hondjes) en Bryan begon er over dat een kat ook nog best leuk zou zijn. En tja.. huisdieren vind ik altijd leuk.. Dus eens gaan rondneuzen op marktplaats. Zagen we een foto van een mooie rode kater. Dus wij contact gezocht.. Bleek dat de kat te zijn in de straat waar we eerst gewoond hadden en waarvan wij altijd zeiden dat we die zo mooi vonden. Dus tja toen was de beslissing snel genomen.  Luna hebben we een paar jaartjes later gekocht. Deze hebben we wel vanaf kitten. Dit is ook wel een leuk verhaal. We gingen eigenlijk voor een ander kitten kijken, maar Luna kwam meteen op ons afgelopen en wilde meteen met ons knuffelen. Terwijl die andere kitten alleen maar aan het blazen was en niks van ons wilde weten. Dus toen besloten we dus dat het toch Luna werd. De verkoopster zegt zo mooi… Luna is speciaal. Die kun je mee onder de douche nemen dat vindt ze super leuk.. Je raadt het al… Luna heeft angst voor water. :O  En onze jongste gezinslid is Pebbles. Pebbles hebben we gekocht nadat we Faya, onze Jack Russel, helaas met 5 jaar al hebben moeten laten inslapen. Pebbles komt uit Roemenië en omdat we toen nog in een appartement woonden was dat ideaal. Je mocht de hond 1 week op proef hebben. Ging het niet goed met de katten of was de klik er niet dan mocht je hem terug geven. (na 1 minuut waren we al verkocht). De eerste week heeft Pebbles zich voorbeeldig gedragen. Daarna ging ze puberen. Haha maar ach daarom houden we niet minder van haar. Ze is in Roemenië op een parkeerplaats gevonden terwijl ze aangevallen werd door andere honden. Dus ze heeft nog steeds zichtbare littekens. En draagt natuurlijk haar rugzakje bij zich.

Wanneer zijn jullie begonnen met lezen? Bryan: Voor december 2016 had ik wel al regelmatig geprobeerd om een boek te lezen, maar dat lukte eigenlijk nooit vooral door de concentratie. In december 2016 ging ik een nieuwe poging doen en toen lukte het wel. En sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt met lezen.  Veronique: Ik lees eigenlijk al van kleins af aan. Als kind was ik eigenlijk al veel aan het lezen. Dat is een tijdje wat minder geweest. En zeker toen Bryan niet las, vond ik het ook niet fijn om altijd weet ik hoeveel te lezen als hij niet las. Nu kan ik gewoon heerlijk lezen, want Bryan leest ook.

Wat is je favoriete genre? Bryan: Ik lees het liefst thrillers en non-fictie. Al is het bij non-fictie dan wel vooral de true-crime boeken en de boeken met een beetje een rauw randje, zeg maar. De boeken over misbruik, verslaving enz. vind ik erg interessant om te lezen. Veronique: Hmmm ik heb niet echt een favoriet genre. Ik denk thrillers en non-fictie. Maar ook romans lees ik graag op zijn tijd. Alleen science fiction, horror en fantasy lees ik niet.

Welke Nederlandstalige schrijver mag echt niet ontbreken in onze kast Bryan: Er zijn een hoop Nederlandse en Vlaamse schrijvers die ik graag lees. Maar mijn grote favoriet is toch wel Melissa Skaye. Veronique: Hmm er zijn echt veel goede Nederlandse schrijvers. Moeilijke keuze. Ik denk dat ik als ik echt ééntje moet kiezen ik dan toch voor Angelique Haak ga.

Wat is je favoriete Nederlandstalige boek? Bryan: ‘Räv’ van Tjeerd Langstraat vond ik echt een goed boek. Tjeerd is echt een auteur die je in de gaten moet houden. Veronique: Om dan even een van mijn andere favoriete Nederlandse schrijvers te kiezen: Ik vond ‘Voor de meisjes’ van Heleen van der Kemp erg goed. En als ik een buitenlandse schrijver mag kiezen dan vond ik ‘Gekooid’ van Ellison Cooper echt super goed.

Welk boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen raad je iedereen aan ? Bryan: Ik raad ‘De zaak Ronald V.’ geschreven door Jim De Koning aan. Dit boek geeft je een inkijkje hoe een agent die zijn functie uitvoert gewoon veroordeelt wordt. Ik viel van de ene verbazing in de andere en het boek speelt zich ook nog eens hier in de buurt af. Veronique: Ik zou dan toch voor ‘DNA’ kiezen van Yrsa Sigurdardóttir. Wat ik bijzonder vond ik de originele moordmethodes die er gebruikt werden. Eens niet zo standaard.

Hoe is het blog koukleum ontstaan? En Bryan hoe ben jij uiteindelijk ook op de blog terecht gekomen?
Ik, Veronique, blogde al langer op een blogspot site, maar eigenlijk wilde ik een gewone NL-link zonder blogspot, wordpress of iets dergelijks er achter. De website waar ik op blogde droeg de naam IJsbeerbooks, maar ik wilde toch minder de focus op boeken, zodat als ik me ooit op iets anders zou willen richten ik nog steeds mijn link kon gebruiken. En ik ben dus echt een gigantische koukleum. Bryan zit nog met zijn korte broek en t-shirt en dan heb ik al vaak een dikke trui en deken op liggen en dan heb ik het nog koud. Dus tja mijn naam was erg snel gekozen.
Bryan is begin dit jaar ook gaan bloggen op koukleum.nl omdat de hosting waar zijn website De wereld van Bryan stond, aangevallen is en de backup ook verdwenen was. Dus toen was de keuze snel gemaakt en zijn we samen gaan bloggen en dat bevalt erg goed.

Wat doen jullie nog meer graag in je vrije tijd als alleen lezen en bloggen? We wandelen beiden graag met de hond en natuurlijk knuffelen met de beestenboel. Verder kijken we regelmatig tv. En sinds we vorig jaar verhuisd zijn, zijn we ook superblij met onze tuin, waar wij in de zomer veel tijd doorbrengen.

Welk boek personage zou je wel voor een dag willen zijn? Bryan: Ik zou wel eens een dagje Hanna Maes (uit de Code 37-reeks) willen zijn. Ze is zo heerlijk eigenwijs en wil koste wat kost de zaak waar ze mee bezig is oplossen. Veronique: Ik zou dan voor Sayer Altair kiezen. Ze is FBI-neuroloog, en bezig om de meest zieke geesten te doorgronden. Ik vraag me ook in het echte leven vaker af hoe iemand tot een bepaalde daad komt. Dus mij zou het wel super lijken als ik dat eens een dagje zou mogen onderzoeken.

waarin onderscheiden jullie je van anderen bloggers? Ik denk dat we ons op ons blog vooral onderscheiden doordat we redelijk wat non-fictie boeken lezen. Ons is opgevallen dat veel boek-bloggers, dit wel lezen maar niet zo intensief als wij dat doen. Daarnaast denk ik dat er niet veel boek-bloggers zijn, die samen een blog hebben die ook nog samen een stel zijn.

Welke auteur zou je graag willen interviewen? Wij hebben eigenlijk nog niet vaak een interview gehouden. Dus we zijn daar behoorlijk onervaren in en hebben ook niet echt de ambitie om ons daar in te verdiepen.

Op jullie blog hebben jullie ook recepten en kookboeken staan wie is de kok in huis?
Veronique is de kok in huis. Maar de interesse ligt vooral bij bakboeken. Koken doe ik omdat het nu eenmaal moet. Bakken is dan weer echt een hobby van me en vind ik ook erg leuk om allerlei dingen uit te proberen. En Bryan vindt het dan ook geen straf om alle baksels te proeven.

Wat is je grootste droom? Ik denk dat dit voor beiden niet zo moeilijk is. Doordat we beiden gezondheidsklachten hebben dan is de grootste droom natuurlijk gezond zijn. Ik denk dat gezondheid voor iedereen het belangrijkste is. Daarnaast kun je allerlei dromen hebben die het leven veraangenamen, maar als je gezondheidsklachten hebt, word je je denk ik bewuster van alles en daardoor leven we vooral bij het nu en genieten zoveel mogelijk, ook van kleine dingen.

Nou volgens mij hebben we Bryan en Veronique nu een heel stuk beter leren kennen. Ik raad je zeker aan om eens een bezoekje te brengen op www.koukleum.nl.

Heel veel liefs,

Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x