Recensie: Team Mortis Blind verdriet van Bjorn Van den Eynde

Hallo lieve lezers van Bookstamel,Vandaag is het een beetje feest hier in huis! Mijn vriend word namelijk 30 en alhoewel wij niet zo van de feestjes zijn komen onze moeders en zussen natuurlijk wel even gezellig langs. Taartje erbij en gewoon even tijd voor de familie. Wat ook een feestje is dat is als ik post krijg van uitgeverij Fantoom.nl. Niet alleen hebben ze echt geweldige boeken maar ze pakken het ook altijd zo mooi in! Als ik in mijn post.nl app zie dat er een pakketje van fantoom.nl aankomt sta ik dan ook al te stuiteren van ongeduld tot de postbode is geweest. Een tijdje geleden was het weer feest en viel Blind Vedriet van Bjorn Van den Eynde bij mij op de deurmat! Ik kon niet wachten om hem te gaan lezen maar helaas door al het ziek zijn me ongelukje etc duurde het allemaal wat langer dan verwacht. Maar nu is die dan eindelijk uit. Review tijd dus.

Cover van het boek Blind Vedriet

Recensie Team Mortis Blind Verdriet

Titel: Team Mortis Blind Verdriet Auteur: Bjorn Van den Eynde Uitgever: Fantoom.nl Cijfer: 9

Waar gaat team mortis Blind Verdriet over.

Zweden is in rep en roer wanneer in het uiterst noordelijke Torneträsk het naakte lichaam van de jonge Arvid Blomqvist wordt gevonden. Hij is verdronken in zijn eigen zwembad en zijn gezicht is op bloederige wijze verminkt. Vijf mysterieuze puzzelstukjes, die de jongen eerder kreeg, kondigden zijn dood aan. Was hij blind voor het lot dat hem te wachten stond? Teamleidster Celine Schield stuurt onder druk van de Europese inlichtingendiensten de zestienjarige Erika Storm het veld in, samen met haar teamleden Nielsen, Felix en Andreas. De moord op Arvid blijkt de derde te zijn in een reeks puzzelmoorden die op het dark web geclaimd wordt door ‘BlindGirl37’. Ondertussen wijst een vierde puzzel in de richting van Ilja, een slachtoffer van een loverboy.
Erika zet alles op alles om het meisje in Riga op te sporen, de puzzelstukken te ontcijferen en de vierde moord te verijdelen. Maar de jonge undercoveragente zit stevig in de knoop met zichzelf. Haar verleden blijkt haar allergrootste vijand te zijn… 

Wat ik van het boek vindt: 

Oke laten we beginnen met de cover want zeg nou zelf als je deze in de winkel ziet staan word je toch gelijk nieuwsgierig naar het verhaal er achter. Ik vind deze cover echt te gek en een van de mooiste die ik tot nu toe dit jaar ben tegen gekomen.

Persoonlijk had ik nog nooit een boek gelezen van Bjorn Van den Eynde terwijl er toch al 8 Team Mortis boeken voor deze zijn verschenen. Gelukkig kun je Blind Verdriet los van van de anderen delen lezen en wat was ik daar blij om want nu weet ik zeker dat ik de andere 8 delen ook wil gaan lezen. Maar goed laten we het eens inhoudelijk over het boek gaan hebben.

Het boek begint gelijk goed vanaf het aller eerste moment weet Bjorn Van den Eynde je mee te sleuren het verhaal in. Nielson is de neef van Erika en al vrij snel in het boek kom je er achter dat hij informatie achterhoudt voor Erika. Andersom houdt Erika informatie achter voor Nielson. Je beseft gelijk dat deze informatie een belangrijke rol gaat spelen in het boek maar je komt er maar niet achter wat er nu precies met die informatie aan de hand is.

Wat ik ontzettend knap vind aan de manier van schrijven van Bjorn Van den Eynde is dat hij zonder uit te wijden naar voorgaande boeken toch goed laat voelen hoe sterk en verschillende de band is tussen de verschillende team leden van Team Mortis. Deze band is voor mij ook wat dit boek zo goed maakt je bent niet alleen nieuwsgierig naar de oplossing van de puzzelmoorden. Maar ook naar hoe het team zich ontwikkeld en wat daar allemaal onderling afspeelt. Ik kan wel zeggen dat ik een fan ben geworden van de schrijfstijl van Bjorn Van den Eynde.

Kort samengevat is Team Mortis blind Verdriet spannend, opwindend, ontroerend en super goed geschreven en uitgedacht. Het boek laat je op het puntje van je stoel zitten tot de aller laatste bladzijden. Daarom krijgt het boek een dikke 9 van mij.

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar wie Bjorn Van den Eynde is lees dan het interview met hem hier.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Dit boek klinkt goed! Deze zou ik ook wel willen lezen

3lles
4 jaren geleden

Lijkt me een leuk boek! Er zit immers lekker veel spanning in!
Liefs,
Elles

trackback

[…] dit jaar las ik Blind verdriet van Bjorn van den Eynde. Dit was alweer het 9 de boek in de Team Mortis serie maar ik had er nog […]

trackback

[…] dit jaar las ik Blind verdriet van Bjorn van den Eynde. Dit was alweer het 9 de boek in de Team Mortis serie maar ik had er nog […]

trackback

[…] Mijn recensie van Blind verdriet lees je hier. […]

trackback

[…] die vind ik mooier dan de oudere paperbacks) Geloof je me niet check dan zelf even de covers van Blind Verdriet, Meisje van Glas, Stille waters en De slaventocht prachtig […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x