Blogger in de Spotlight

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is tijd om ook eens andere bloggers in het zonnetje te zetten 🙂 want samen zijn we sterker en laten we zien dat lezen ontzettend leuk is. Vandaag doen we dat met Nicole van https://www.pagesbynicole.com/. Nicole woont samen met haar man en 2 kinderen in het mooie Twente. Boeken zijn een grote passie van haar natuurlijk leest ze graag maar ze schrijft ook ontzettend graag over boeken. Daarnaast is Nicole sportief, spiritueel en een beetje gek zoals ze het zelf zegt. Natuurlijk gaan we Nicole eens even goed aan de tand voelen zoals jullie van mij gewend zijn.

61558406_1606774479452865_8383588059404304384_o[44].jpg

Je bent Pages by Nicole in januari van dit jaar begonnen. Waardoor heb je besloten om met bloggen te gaan beginnen? Ik lees al zo lang als ik me kan herinneren. Toch kreeg ik na de geboorte van mijn zoontje in 2015 te maken met een enorme leesdip. Geen boek kon mij raken, en dat gegeven maakte mij alleen maar meer verdrietig. Meerdere pogingen deed ik om eruit te komen, maar niets leek te helpen.  Eind vorig jaar kreeg ik met mijn gezin een behoorlijk heftige periode te verwerken. Ik ga hier verder niet dieper op in, maar ik kan wel zeggen dat ik me op de bodem van een put van weer een andere put bevond. Het eerste boek wat ik toen pakte was als een ladder; het bood een uitweg. Ik was weer terug en na jaren een soort verloren gevoel te hebben gehad voelde ik me weer thuis bij mezelf. Dankbaarheid is een woord wat goed bij mijn gevoel van toen paste. Tijden veranderen en met mijn nieuwe leeshouding vond ik ook op internet en Facebook inspiratie. Dit zorgde ervoor dat ik ervoor heb gekozen om Pages te starten. Ook een stukje eigenheid en waardering vinden waren hierbij ook voor mij persoonlijk belangrijke peilers waar Pages op rust.

Heb je een bepaalde visie van welke kant je op wilt met je blog denk bijv aan genre of zoals ik Nederlandstalige boeken in het zonnetje zetten? Genre is bij mij heel breed, zo breed dat mij vaker gevraagd wordt: wat lees je niet? Ik lees vrijwel niks als het gaat om geschiedenis en de zogeheten crimithrillers of whodunnits doen mij ook niet veel. Mijn visie is dat ik met name hoop te inspireren. Lezer te laten lezen, schrijvers te laten schrijven. Ik deel dit met liefde en ik hoop dat deze liefde ook aan de andere kant van het scherm voelbaar is.

Wat zou je uiteindelijk willen bereiken met je blog? Ambities heb ik zeker! Naast het recenseren en wat losse blogs hoop ik Pages steeds meer redactioneel te kunnen gaan vullen. Nieuwsverslagen, interviews, reportages. Maar hiervoor is Pages nog iets meer tijd nodig om te groeien. Voor op korte termijn heb ik inmiddels een statief gekocht. Een tijdje terug plaatste ik op mijn Facebook pagina een foto van mijn boekenpost en hier kreeg ik erg leuke reacties op. Daarom dus het statief gekocht, dan hoop ik dat ik de unboxing de volgende keer met een filmpje kan doen. Ook hoop ik me steeds meer in te kunnen zetten als manuscript beoordelaar en begeleider. Stiekem ben ik hier achter de schermen al wel af en toe mee bezig, maar het is nog niet waar ik wil dat het is. Ook dat komt nog. Onder andere hiervoor hoop ik een opleiding te volgen aan de schrijversacademie.  Als toetje hoop ik ook dat mijn eigen boek er ooit nog mag komen. In mijn hoofd is het verhaal af, op papier staan nu nog maar 5 zinnen. Wie mijn blog volgt zal hiervan als eerste straks op de hoogte zijn.

Hoe ben je eigenlijk op de naam van je blog gekomen?  Al scrabbelend op een A4-tje. Dat mijn blog er moest komen wist ik inmiddels, maar het hoe en het wat? Een groot raadsel. Bij mij thuis ben ik de enthousiaste hoogvlieger. Ik roep dan van alles en ben even enthousiast over elk idee. Mijn man is dan die stabiele rots, die mij de hele avond aan hoort en dan zegt: “ Schat slaap er een nacht over, morgen weet je wat je wilt weten.” En hij had gelijk. Zonder reden, zonder achterliggende betekenis, ik wist de volgende ochtend “gewoon” dat ik Pages ben.

Door welk boek ben je eigenlijk begonnen met lezen? A trip down memory lane, maar gelukkig geen lastige voor mij. Een song voor Suzanne, geschreven door Anouk van Arnhem, raakte mijn hart. O wat was ik verliefd! En wat hoopte ik dat mijn prins, want ja daar geloofde ik toen nog in, net zo was als Suzanne haar zanger! Ik geloof dat ik een jaar of 10 was. Mijn prins is echter geen zanger geworden, maar een ICT specialist die ik als muts op het gebied van alles wat met technologie te maken heeft, goed kan gebruiken.

Op je website zie ik een aantal recensies staan van boeken van eigen bodem zoals Zondagskind, Halverwege het einde en bloedwetten. Als je nu een boek van Nederlandstalige bodem moet kiezen die je echt helemaal te gek vind welk boek is dat dan? Thuis heb ik een leeskamer waar ik me vaak nestel in een knalrode kuipstoel om heerlijk te kunnen lezen. Bij mijn bureau staat mijn nog te lezen kast. 2 Boekenplanken vol met dubbele rijen. Daarnaast houd ik nog een wensenlijst bij die volgens mij meer dan 700 boeken bevat. Het leven van een boekengek is zwaar… heel zwaar… Maar als ik dan een paar keuzes op moet geven: Zondagskind van Judith Visser, Hoefijzers in Japan van Mia Karnwood, Hoogspanning van Izzy van der Horst Heel verschillende boeken, maar dat maakt het juist zo leuk Momenteel lees ik ook een boek van Nederlandse bodem, namelijk Wervelstof van Suzanna Esther. Op mijn grote verlanglijst staan nog veel meer boeken van nederlandse auteurs

De recensies op je website zijn in verschillende genres heb je een voorkeur voor een bepaald genre? Niet per se. Ik lees veel en graag en ik laat mij daarnaast ook graag verassen. Soms valt een boek uit je favoriete genre tegen, terwijl een boek uit een genre wat je anders minder snel oppakt je wel weet te raken.  Daarnaast denk ik ook dat ik op deze manier voor elk moment wel iets te lezen heb. Keuze genoeg immers. En ik wil ook niet dat een boek mij te bekend voor gaat komen zodat ik een “lijkt op” gevoel krijg. Ik denk dat ik zelf net zo veelzijdig ben als mijn boeken. Heeft voor en nadelen.

Je bent onlangs naar een lezing van Thomas Olde Heuvelt geweest hoe vond je het om bij een lezing aanwezig te zijn? Dit was mijn eerste keer dat ik naar zoiets toe ging. Waar Thomas super relaxed was, en duidelijk bekend met een podium en publiek, scheet ik in een hoekje achterin zeven kleuren str*nt. Wel vond ik het enorm leerzaam en erg leuk om mee te maken. Deze keer moest ik echt wel over wat angsten heen komen, maar ik weet nu ook zeker dat ik vaker naar zoiets toe wil gaan.

Als je een auteur zou mogen uitkiezen om te interviewen welke auteur zou dat dan zijn en waarom ? Dit vind ik best een moeilijke vraag. Ben nog zoekende naar mijn stijl wat betreft interviews; een van de dingen waar ik “achter de schermen” mee aan het stoeien ben.  Als antwoord zeg ik nu puur op gevoel Susan Smit. Als persoon vind ik haar erg interessant en wat schrijven betreft kan ik veel van haar leren. Haar teksten voor Happinez vind ik ook vaak erg mooi en inspirerend. Zij staat voor mij tevens voor een soort vrouwelijke kracht; eentje van vallen en beter weer opstaan. Ja, als ik mag kiezen dan zou ik denk ik voor haar gaan.

Je bent volgens eigen zeggen sportief wat doe je bijv aan sport? Sportief ben ik zeker. Ik heb vorig jaar een obstakel run gelopen en ik heb de nijmeegse vierdaagse uitgelopen. Ik liep allen, verbleef alleen in het hotel. Had wat nare bagage achter te laten om het maar even zo te zeggen.  Daarna kreeg ik helaas te maken met nare blessures, een teken dat mijn lijf mij terugvloot en besloot dat ik wel wat rust verdient had. Nu gaat dat weer goed en ben ik weer aan het opbouwen. Na de zomer hoop ik weer elke dag sportief te kunnen zijn. Ik sport nu met name in de sportschool, ook vanwege de blessures. Sta straks 2x per week in de fitness, 2x in de spinning les, 2x in de bodypump zaal en we sluiten af met een rondje yoga.  Dit is veel en de meesten zullen me voor gek verklaren, maar sporten hoort bij mij. Als ik in de ochtend gesport heb voel ik mij de rest van de dag veel beter. Verder als dit kan ik niet gaan, dus wedstrijden en dat soort dingen, zit er voor mij helaas niet meer in. En voor wie denkt dat ik dan wel een super strak lijf moet hebben: nee hoor! want deze dame houd ook van wijn en chocola…

Heb je naast het lezen van boeken nog andere hobby’s ? Met het dagelijkse sporten en het zorgen voor gezin en huishouden houd ik eigenlijk weinig tijd over. Als ik dan nog iets moet noemen dan is het met 1 woord: gezelligheid! Ik hou van lachen, heb een zwak voor gezellig een wijntje drinken en ben dol op lieve mensen.

Welk Genre heb je nog nooit gelezen maar zou je nog wel eens willen gaan lezen? Poëzie! Ergens wil ik dit heel graag, maar toch voel ik me altijd tegengehouden. Waardoor dit komt echt geen idee. Maar ik geloof erin dat alles een tijd en een plaats heeft, en als de tijd juist is voor mij om poëzie te lezen, dan zal ik poëzie lezen.

Wat ligt er momenteel op jou nog te lezen stapeltje? Die twee dubbele boekenplanken vol kijken mij altijd lachend aan. Daar staat ook werkelijk van alles klaar. Het ligt er ook aan of ik nog recensie exemplaren binnen krijg want deze krijgen voorrang bij mij. Boeken die mij wel heel erg lief aankijken zijn: Lava van Fenne van Heemstede, Jongen verslindt heelal van Trent Dalton (niet Nederlands) en de wijsheid van wolven van Elli H. Radinger (ook niet Nederlands).

Welk boek raad je iedereen aan om nog eens te gaan lezen? Op dit moment is mijn absolute nummer 1 een boek wat niet Nederlands is, namelijk de ongetemde vrouw van Clarissa Pinkola Estas. Deze vond ik absoluut briljant! Heb ook met mezelf afgesproken deze elk jaar te herlezen, omdat je er elke keer wel iets anders uit kan halen. Mijn nummer 1 van Nederlandse bodem is op dit moment Zondagskind van Judith Visser. Uiteindelijk kan ik er natuurlijk veel meer aanraden, dus ook deze keuzes waren lastig.

Welke Nederlandstalige auteur vind jij erg goed? Heb niet echt een voorkeur wat betreft auteur. Dit is hetzelfde als met een genre. Een bekende auteur kan toch ineens tegenvallen terwijl een nieuwe onbekende auteur je weet te verassen.  Ik moet hierbij wel bekennen dat ik het juist ook erg leuk vind om met nieuwe auteur te mogen werken. Deze debuten zijn echt kindjes en dat maakt het voor mij vaak wel bijzonder, zeker wanneer ze je het boek als recensie exemplaar opsturen. Als ik het debuut dan een podium mag geven op mijn blog dan vult ook mijn hart zich met trots.

Welke 2 blogs bezoek je zelf graag? Als eerste wil ik hier Luna van leesdame.nl noemen. Ik leerde haar kennen via Hebban, zij was mijn boekentipper, en daarna ben ik haar blog blijven bezoeken.  Ten tweede The Bookbabe van Cisz. Inmiddels kent Cisz heel lezend en schrijvend Nederland denk ik! Zij doet het gewoon op geheel eigen wijze en dat kan ik erg waarderen.

Wat kunnen we in de toekomst nog allemaal van Nicole verwachten? Ik hoop nog heel veel! Zelf ben ik continu aan het bedenken wat er nog bij kan. Wat past bij mij en wat niet. Natuurlijk heb ik nog de opleiding die mij hopelijk ook wat richting zal kunnen gaan geven. En mijn eigen boek nog natuurlijk! Als een lezer van mijn blog nog een idee heeft dan hoor ik dat natuurlijk ook erg graag. Ik doe dit immers niet alleen voor mijzelf, maar juist met name voor de lezers van mijn blog.

Bedankt voor het invullen van de vragen ik hoop dat je ze leuk vond 🙂 Ik zou zeggen neem snel een kijkje op de blog van Nicole hier of ga haar facebook hier volgen zodat je nooit meer een blog bericht van Nicole mist.

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dennis van Elten
4 jaren geleden

Wat een leuk idee om zo bloggers in het zonnetje te zetten.

Manon
4 jaren geleden

Wat een leuk interview! Maar hoe kun je nou geen whodunnits leuk vinden? Haha!

Shenur
4 jaren geleden

Wat een leuke interview. Ik vind het altijd leuk om nieuwe bloggers te leren kennen. Ik ga zo op haar blog kijken.

Cynthia
4 jaren geleden

Leuk interview! Altijd leuk om mede-bloggers beter te leren kennen

Wanda
4 jaren geleden

Leuk dat je andere blogger zo in the spotlight zet! En een heuse leeskamer, dat zou ik ook wel willen, gewoon mijn eigen soort van bibliotheek.

Kevin
4 jaren geleden

Wat een leuk idee, om zo een blogger in de spotlight te zetten. En een leuk interview

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x