Van eigen bodem: Petra Doom

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Vandaag is het tijd om jullie voor te gaan stellen aan de eerste auteur van eigen bodem voor juli. Deze auteur leerde ik kennen via de facebookpagina van een andere auteur en op die manier werd ik erg nieuwsgierig naar haar boeken. Tja dat is ook echt wel de manier waarop ik vaak voor mij nieuwe auteurs leer kennen: facebook en instagram. Het is trouwens beide wel wat minder goed voor je beurs want je ziet
het ene naar het andere leuke boek dat je dan weer wilt kopen. Of dat ligt misschien aan mij omdat ik lezen gewoon heel erg leuk vindt. Maar goed, terug naar de auteur van eigen bodem: we beginnen de maand met niemand minder dan Petra
Doom.

20170924_171451

Petra werd geboren in Brugge in het jaar 1980. Maar daar groeide ze niet op, dat deed ze namelijk aan de Noordzee in Oostende. De zee vond ze het mooist bij het vallen van de nacht, wanneer het strand leeg was en de golven mysterieus murmelden. En overdag, tja, dan zat ze meestal met haar neus in de boeken. Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen en wilde ook daarbij altijd weten wat voor verhaal er
achterstak. Wat geloofden mensen, wat was hun grootste angst of juist hun diepste verlangen, hoe dachten ze over goed en kwaad? Na haar studie is Petra in het ommeland van Gent blijven hangen. Naast het schrijven van boeken geeft ze workshops over de symbolen in mythologische verhalen en sprookjes en wat die vandaag de dag nog betekenen. Petra las dus altijd al veel en graag en het schrijven van boeken was een vanzelfsprekend gevolg daarop. In haar hoofd wordt een kleine ruzie in een restaurant al snel een hele intrige. En in haar boeken laat ze zich graag leiden door de personages in haar verhalen: hun stille angsten, grote geheimen, kleine kantjes en onverwachte overwinningen. In 2017 verscheen haar debuut boek Een kracht ontwaakt bij uitgeverij Lannoo. Dit is het eerste deel in de serie Overstekers. In mei 2018 volgde het tweede deel in de serie: De schaduw van sha. Over beide boeken lezen jullie volgende week natuurlijk nog veel meer. Ik hoop dat jullie Petra nu wat beter hebben leren kennen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
alexenlizzy
alexenlizzy
5 jaren geleden

Nieuwe schrijster voor mij, benieuwd naar het genre en de boeken.

Nicole Orriëns
5 jaren geleden

Ik vind dat Petra zo’n mooie jurk aan heeft op de foto! De hele foto vind ik trouwens mooi.

*Tau*
4 jaren geleden

‘k Ben het eens met Nicole dat het een mooie foto is!
Die had ik nog niet eerder gezien 😉

Petra is een supertoffe dame die ik ken van op Hebban en die ik in april ook eens in het echt ontmoet heb tijdens de voorstelling van een prachtig project: De 366ste dag.
Meer info hierover vind je op mijn blog: https://www.hebban.nl/spot/world-of-tau/nieuws/de-366ste-dag
Fijn om weten is dat er intussen een uitgeefcontract getekend is en dat dit project in 2020 in boekvorm zou verschijnen. Ik kijk er alvast naar uit!

trackback

[…] we helaas alweer de blogs van eigen bodem met Petra Doom af. Dat betekend dat ik een interview met Petra Doom mocht doen. Het afsluiten van de blogs vind ik wel altijd ontzettend jammer omdat je dan toch weer […]

trackback

[…] een feestmaand! Vandaag hebben we de allereerste winactie! Je kunt namelijk het nieuwste boek van Petra Doom winnen en dus als een van de eerste lezen. Lees dit interview met Petra Doom goed door en […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x