Recensie: Gebroken van Teri Terry

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Gisteren nacht werd ik wakker met knallende hoofdpijn misselijk en verkouden. Jullie raden het al het weer veranderd weer en wie heeft er weer eens de griep juist ikke 🙁 Inmiddels na 36 jaar ben ik wel gewend dat ik nu eenmaal veel vaker ziek ben dan andere mensen maar ik vind het nog steeds stom vervelend.

Gelukkig gebeurde er ook leuke dingen want Marijke Vos auteur van o.a Chanel naar Flanel en Alles op Alles kwam langs om een boek te brengen. We deden namelijk allebei mee aan het doorgeef boek Baguette met jam voor twee van Wendy Brookers. We kwamen er achter dat wel heel dicht bij elkaar woonde dus besloot Marijke om hem persoonlijk langs te komen brengen 🙂 Ik vond het erg leuk om Marijke nu eens in het echt te zien. Ben ook reuze benieuwd naar het boek van Wendy Brookers want binnekort ga ik ook haar nieuwe boek leven met een leugen lezen.

Maar goed tijd voor een nieuwe recensie 🙂 een tijdje geleden konden jullie al mijn recensie van Gewist lezen en vandaag ga ik jullie trakteren op mijn recensie over het vervolg Gebroken van Teri Terry! Houdt er dus rekening mee dat hieronder spoilers kunnen staan.

20190614_204457.jpg

Titel: Gebroken Auteur: Teri Terry Uitgeverij: Imagine young adult Cijfer: 10

Waar het boek over gaat:

Ik zou dood moeten zijn na wat ik gisteren deed: vernietigd door de chip die ze in mijn hoofd aanbrachten toen ik werd Gewist. Kyla hoort zich niets te herinneren van voordat ze werd Gewist. Maar de duistere geheimen uit haar verleden zitten nog ergens diep in haar verstopt. Als haar oude en nieuwe leven zich met elkaar vermengen, raakt ze verstrikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders – zonder enig idee wie ze wel en niet kan vertrouwen. Ondertussen heeft ze maar één echte missie: Ben vinden.

Wat ik van het boek vindt:

Oooh wat vond ik het spannend om aan dit tweede deel te beginnen in deze serie. Die spanning kwam vooral voort uit het feit dat gewist super goed was en ik dus bang was dat Gebroken mij teleur zou stellen. Nou ik kan je nu alvast vertellen dat deel 2 mij zeker niet teleur heeft gesteld sterker nog ik vind gebroken nog beter als Gewist. In dit deel leren we Kyla veel beter kennen dan in het eerste deel. Ook leren we langzaam aan steeds meer over haar verleden want waarom komt haar biologieleraar haar zo bekend voor en kan ze hem wel vertrouwen? Wie zijn nou eigenlijk haar vrienden en wie zijn haar vijanden. In dit deel word je elke keer weer op het verkeerde been gezet als je denkt dat je het allemaal door hebt nou dan zit je echt fout. Want elke keer gebeurd er wel weer iets waardoor het weer een andere kant op gaat. Het personage van Kyla is complex en je wilt haar steeds doorgronde door al deze factoren wil je het boek gewoon niet meer weg leggen. Verder vond ik het super fijn dat je wel op momenten dat het nodig was een korte flashback kreeg naar deel 1 maar niet werd dood gegooid met herinneringen uit deel 1. Ik kan dan ook niet wachten op deel 3 omdat ik wil weten hoe het verder gaat met Kyla, Ben en dokter Lysandra maar boven al wil ik uitvinden wie er nu werkelijk de goede en de slechte zijn en hoe het verhaal uiteindelijk allemaal samen komt.

Dit boek is echt helemaal geweldig en krijgt daarom dan ook een dikke 10 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Hmm, ik vind het boek er heel leuk uit zien maar ik denk niet dat het iets voor mij is

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Wat goed om te lezen dat je zo enthousiast bent over dit boek!

zarinarimbaudkadirbaks
zarinarimbaudkadirbaks
4 jaren geleden

Ik ken deze boeken niet, maar je enthousiaste recensie heeft me wel erg nieuwsgierig gemaakt 🙂 Ik hoop dat je je inmiddels weer beter voelt trouwens!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x