Van eigen bodem: Kaat De Kock 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het gaat echt zo ontzettend goed met me postzegel boekenkast de eerste zes vakken zijn nu klaar 🙂 Nog zes te gaan maar daarvoor moet ik eerst weer postzegels sparen. Dus heb je afgestempelde postzegels waar je niks mee doet dan weet je me natuurlijk te vinden. Toen ik drie jaar geleden met dit idee begon (Des tijds nog alleen een tafel) vond ik het gewoon een leuk idee. Nu als ik terug denk dan denk ik ooooh waar ben ik aan begonnen. Ik vind hem nog steeds prachtig maar een goedkope kast is het niet meer. Er zitten zeker 5 grote potten modpodge al in, Een aantal potten vernis, en dan natuurlijk de postzegels zelf die heb ik helaas ook niet allemaal alleen kunnen verzamelen door post te sturen maar ook regelmatig eens van iemand overgekocht! Ik zal binnenkort een foto plaatsen van hoe die er nu uit ziet.

Vandaag is het eerst tijd om het over de boeken van Kaat De Kock te gaan hebben. En dat zijn er echt best een aantal. Ik kies er voor om in deze blog haar Feelgood boeken in het zonnetje te zetten.

Daar gaat de bruid.jpg

Daar gaat de bruid.

Daar gaat de bruid van Kaat De Kock is echt een heerlijk feelgood boek. Ik heb er al eens een recensie van geschreven en die kun je hier lezen. Ik kan je wel alvast verklappen dat ik hem echt heerlijk vond.

Daar gaat de bruid gaat over Eef. Als Eef op haar vrijgezellenfeest met een andere man kust beseft ze dat haar jeugdliefde Robbe Misschien niet de ware is. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

Het is ingewikkeld.jpg

Het is Ingewikkeld.

Het is ingewikkeld is alweer een heerlijke feelgood ! In deze feelgood maken we kennis met Esther. Esther dumpte haar vriend omdat hij geen kinderen wilde en zijn ambities geen ruimte lieten voor haar carrière. Nu is het háár beurt om haar dromen na te jagen. Helaas blijken haar droomjob én haar droomman niet zomaar in haar schoot te vallen en zit ze vast in een saaie, uitzichtloze job en een piepklein flatje. Tot ze op een dag een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren. Vindt Esther op deze manier de liefde? En wat gebeurt er als ze per ongeluk met de foute man slaapt, wat weleens heel veel invloed zou kunnen hebben op haar carrière én haar leven?

Niets om het lijf

Niets om het lijf is een Young adult Roman en ik denk een van de mooiste boeken van Kaat De Kock. Misschien ook wel omdat het over een onderwerp gaat wat me na aan het hart ligt. Ik heb vroeger modellen werk gedaan en kwam regelmatig meisjes tegen die niet tevreden waren met hun lichaam hoe dun ze ook waren.

In niets om het lijf maken we kennis met Marie, De vijftienjarige Marie is best tevreden met zichzelf en haar leven. Oké, de verhouding met mama is niet altijd perfect, maar verder is ze een normale tiener. Tot ze een paar opmerkingen krijgt over haar figuur. En als haar vriendje haar dan ook nog dumpt, begint ze te twijfelen aan zichzelf. Vond hij haar ook te dik en te lelijk? Misschien moet ze toch eens wat meer op haar lijn gaat letten

Heel veel liefs, Melanie

Wil je Kaat de Kock beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier. Of neem een kijkje op haar website

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon
4 jaren geleden

Vooral het tweede boek lijkt me super interessant!

Amy
Amy
4 jaren geleden

Allereerst ben ik zeer benieuwd naar je boekenkastproject. Het klinkt erg interessant wat je aan het doen bent! Wat betreft de boeken denk ik dat vooral de laatste me aanspreekt, omdat dit thema bij veel (jonge) meiden speelt en daarom blijvend actueel is.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Heb je een foto van je postzegel kast? Ik ben nu nieuwsgierig wat ik me daar bij moet voorstellen.

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Niets om het lijf lijkt me een interessant boek om te lezen! Ook een onderwerp waar ik me in kan herkennen

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x