Recensie: Het groene kristal van Esther Wagenaar

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Gisteren was een heerlijke dag! Ik was gelijk in de ochtend de keuken in gedoken om een heerlijke pan nasi te maken zodat dat s’avonds niet meer hoefde. Toen mijn vriend wakker was (hij had nachtdienst) zijn we wat spullen gaan halen om lekker te klussen in huis. Zo zit er eindelijk weer een mat bij de voordeur en hebben we 2 super gave wandlampjes gemaakt al zeg ik het zelf. Een daarvan hangt in mijn mini bieb. Zodra mijn mini bieb klaar is ga ik jullie een tour geven door mijn mini bieb.

Maar naast al dat klussen in huis heb ik natuurlijk ook weer even wat tijd voor mezelf vrijgemaakt om te gaan lezen. Ik las Het groene kristal van Esther Wagenaar 🙂 en over dat boek gaan we het vandaag dus hebben.

het groene kristal.jpg

Het groene kristal kun je hier kopen

Een mooi debuut

Titel: Het groene Kristal Auteur: Esther Wagenaar Uitgever: Celtica Publishing Cijfer: 8

Waar gaat het boek over

Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is.
Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden.
Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.

Wat ik van het boek vindt

Oke daar gaan we dan we beginnen zoals gewoonlijk met de cover. De kleur van de cover sprak me enorm aan al vertelde me het in het begin niet gelijk waar het boek over zou gaan.

Dan de wereld waarin het boek zich afspeelt Terra 7. Het is een wereld die eigenlijk wel een beetje op aarde lijkt maar net wat mooiere kleuren bloemen en planten heeft. Doordat Esther Wagenaar niet te diep op de details in gaat. Kun je heerlijk zelf een eigen beeld vormen bij deze wereld.

Dan heb je de verschillende stammen die samen leven op Terra 7. Nou ja samenleven? dat doen ze niet echt er is onderling veel ruzie en er heerst een machtscultuur. Toch komen we er in het verhaal achter dat de verschillende stammen ook met elkaar samen kunnen werken. Voor mij was het mooiste moment in het boek denk ik de ontmoeting tussen Zania en de groene Dion ze hebben beide geleerd om bang te zijn voor elkaar en de ander niet te vertrouwen. Toch zullen ze elkaar moeten leren vertrouwen.

Samen met Virginia en Dion doet Zania er alles aan om haar nicht en vader te redden, Maar ook om de oorlog te laten stoppen en Virginia terug op aarde te krijgen. De vriendschappen die zich daarbij ontwikkelen vind ik erg mooi. En daarnaast zijn er genoeg personages in het boek om de variatie leuk te houden.

Echter zijn er ook een aantal minpuntjes de tijdsaanduiding en scene’s volgen elkaar wel in een heel rap tempo op. En persoonlijk had ik toch wat meer willen weten over Terra 7 zelf de wereld en de omgeving maar wie weet komen we daar in deel 2 achter. Daarom krijgt Terra 7 van mij een mooie dikke 8

Heel veel liefs, Melanie

Wil je Esther Wagenaar wat beter leren kennen lees dan hier mijn interview met haar.

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Hofman
4 jaren geleden

Is het een op zich zelf staand boek, of maakt het deel uit van een langere serie?

trackback

[…] van Esther Wagenaar. Ik heb echt enorm uitgekeken naar dit boek want ik vond het eerste deel het Groene Kristal echt enorm goed. Dus ik ben reuze benieuwd of ze met Het huis van de Roos mij ook weer mee weet te […]

trackback

[…] geworden naar de boeken van Esther Wagenaar? Lees dan hier mijn recensie van het Groene Kristal en hier van Het huis van de roos. De boeken kopen dat doe je […]

trackback

[…] geworden naar de boeken van Esther Wagenaar? Lees dan hier mijn recensie van het Groene Kristal en hier van Het huis van de roos. De boeken kopen dat doe je […]

trackback

[…] eerst wat vertellen over de auteur. Esther leerde ik een paar jaar geleden kennen toen ik haar boek Het groene kristal mocht lezen als lid van het Celtica vipster team! Esther deed toen ook mee aan de blogs van eigen […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x