Recensie Misschepsels van Meh – De Schemerling van J.J Miro

Hallo lieve lezers van bookstamel,

jeetje wat heb ik gisteren een last van me rug en nek gehad. Heb ik al verteld dat ik vorige week in het zwembad een smakker heb gemaakt waarbij ik op de rand van het bad viel? Nou toen heb ik dus een flinke klap op me nek gehad en ondanks de sterke naproxen en diazepam heb ik nog steeds enorme last van me rug en nek. Daardoor heb ik helaas moeten besluiten om yaltival te laten schieten, super zonde van mijn kaartje. Maar vooral erg jammer dat ik nu nog steeds Chinouk thijssen en Jen Minkman niet heb gezien. Maar tja soms moet je keuzes maken en dit jaar kies ik voor me gezondheid. Ik kroop dus heerlijk met een boek op de bank. Dit keer koos ik voor De Schermeling – Misschepsels van Meh  van J.J Miro. Daar gaan we het vandaag in deze recensie dan ook over hebben.

Misschepsels van Meh - De Schemerling

Wil jij het boek van J.J Miro kopen dan kun je dat hier doen. J.J Miro beter leren kennen lees dan mij interview met haar hier.

Een betoverend verhaal

Titel: De schermeling – Misschepsels van Meh  Auteur: J.J Miro Uitgever: Zilverbron Cijfer: 7

Waar gaat het boek over:

“Ik ben een hersenspinner.”
Jonos maakte een lichte buiging en wachtte een paar seconden op een applaus dat uitbleef, waarna hij op theatrale toon zijn verhaal vervolgde: “Ik ben een wezen van de nacht. Een meester in het creëren van zenuwslopende illusies! Wee diegene die mijn domein betreedt!” “Nou?” “Die zal de schrik van zijn leven krijgen!” “Werkelijk? Doe eens.” Het is vijf jaar geleden dat het dorpskind Hannah het moeras betrad en de Schemerling ving. Sindsdien is de helft van Meh gehuld in duisternis en zit het jonge meisje vast in een doorgedraaide werkelijkheid. Overal ter wereld wordt er geleden onder de gevolgen van de vangst. Zelfs in het moeras. Want hoewel Jonos zich in het begin prima vermaakte met het meelokken van de vele verdwaalde zielen, valt er de laatste tijd niet veel meer te beleven. De mensen zijn gevlucht en zijn gebied is zo goed als uitgestorven. Dan ontmoet hij Flok, een oersterke maar stijfkoppige dwerg. Hij haalt hem over om hem te helpen met het bevrijden van de Schemerling, in de hoop dat alles weer zal worden zoals het was. Maar is de aangerichte schade niet te groot om te herstellen? De jarenlange nachtmerrie niet te gruwelijk om tevergeten?

Wat vond ik van het verhaal: 

zoals meestal begin ik met de cover van het boek. Deze vind ik een beetje aan de duistere kant en is niet helemaal mijn smaak. Hetzelfde met de titel die is ook niet helemaal mijn smaak. Toch passen de cover en de titel wel goed bij het boek als je het verhaal hebt gelezen.

Het begin van het verhaal is goed opgebouwd. Misschien is het wat lastig om er in te geraken omdat er nog niet mega veel gebeurd. Maar J.J Miro neemt de tijd om haar fantasy wereld en de personages duidelijk tot leven te laten komen. En als je eenmaal een beetje weet hoe alles in elkaar steekt dan leest het boek lekker door. Flok vind ik een heerlijk personage hij is precies zoals ik me een stijfkoppige dwerg voorstel en heerlijk exentriek. Ook Jonos vind ik een interessant karakter en ik denk dat hij in het boek zichzelf het meeste ontwikkeld.

Als we dan gaan kijken naar het verhaal zelf dan vind ik het stuk waarin we kennis maken met Jonos, Flok en Hannah vind ik erg goed. Het idee dat ze samen opzoek gaan naar de Schermerling om Hannah uit haar nachtmerrie te bevrijden is ook erg sterk. Maar dan op een gegeven moment komen er aardig wat nieuwe personages bij.  Waardoor het in mijn hoofd een beetje een warboel werd en ik me hoofd niet meer helemaal goed bij het boek kon houden.

Daarom is dit boek voor mij ook zo’n boek waarbij ik twijfel of ik het nou heel goed vond of een prachtige fantasie wereld en magisch verhaal maar toch iets teveel een warboel. Daarom besloot ik om het boek een 7 te geven wat mooi in het midden zit. Vooral omdat ik het begin en het einde wel ijzersterk vindt

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lodi
4 jaren geleden

He wat heb je een smakker gemaakt zeg, ik hoop dat het nu wat beter met je gaat. Het boek, eerlijk, als ik de cover zou lezen zou ik denken, niks voor mij. Maar aan de andere kant, is het ook niet verkeerd je eens te laten verrassen en gewoon beginnen in een boek, die misschien niet meteen helemaal mijn genre is. Nu ben je wel eens enthousiaster geweest over boeken, dus als ik dan toch met fantasy wil beginnen, pik ik een andere van je lijst!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  lodi

Ja die smakker was niet zo fijn! Ik zou deze idd niet aanraden om mee te beginnen als je voor het eerst fantasy gaat proberen 🙂 Dit is meer iets voor de echte fantasy fan! Een leuke serie om dan in te beginnen zou dan de Drägan Duma boeken van Patty van Delft zijn die zijn ook niet mega dik.

Bettie (@thehippyflower)
4 jaren geleden

Fijne recensie. Het verhaal klinkt op zich wel interessant. Dus ik denk dat ik even meer over dit boek ga opzoeken, vooral nu de vakantie zo begint, is het fijn om een lijstje met boeken te hebben

En hopelijk voel je je snel beter!!

Bettie

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Oh wat akelig dat je zo hard en akelig bent gevallen zeg. Hoe kwam dat zo? Was de vloer soms heel glad?

Daphne - verdraaidmooi
4 jaren geleden

Wat vervelend dat je zo hard gevallen bent! Hoe gaat het nu met je?

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Pff! Echt onwijs balen dat je gevallen bent en dat dat je uitje verpest heeft. Maar komt vast nog wel een keer toch? Ik heb er nog nooit van gehoord haha, sorry. Het boek is denk ik ook niet iets voor mij..

DM on the road
4 jaren geleden

Ik vind het wel gaaf klinken dit boek, maar toch denk ik dat ik het niet snel zou lezen. Ik ben meer van de romans. Toch vind ik het wel interessant klinken het verhaal. Veel sterkte met je nek!

www.jouvence.nl
4 jaren geleden

Oei, je kunt vies vallen bij het zwembad! Ik geloof niet dat dit boek iets voor mij is.

Maaike
4 jaren geleden

Dat boek spreekt mij niet zo aan omdat ik niet van het genre ‘fantasy’ hou. Sterkte met je rug en nek!

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x