Recensie: Eline van Michelle Visser

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje wat hebben we een mooi weekend achter de rug he! Het weer afgelopen zaterdag was echt mega mooi. Ik heb dan ook heerlijk de hele dag in de tuin vertoeft met een aantal boeken, veel koud drinken en ons zwembadje. S’avonds hadden we een bbq met onze straat en dat is ook altijd weer heel gezellig. Ik ben best wel op me eigen en op deze manier houdt ik toch contact met de buren. Een van de boeken die ik las tijdens deze heerlijke zomer dag was Eline van Michelle Visser een heerlijke historische roman. Dus het is tijd voor mijn recensie van Eline.

Foto van de cover van het boek Eline van Michelle Visser

 

Recensie Eline 

Titel: Eline Auteur: Michelle Visser Genre: Roman Uitgeverij: Boekerij Cijfer: 9

Hier gaat Eline over. 

De welgestelde Eline heeft, ondanks de Eerste Wereldoorlog die woedt in Europa, een goed leven in universiteitsstad Leiden. Tot haar echtgenoot Wieger voor langere tijd archeologisch onderzoek gaat doen op het Drentse platteland en Eline hem besluit te volgen met hun twee kinderen. Eline valt op als een exotische vogel in het streng gereformeerde Drentse gehucht, waar het stadse gezin niet door iedereen met open armen wordt ontvangen. Als de Spaanse griep toeslaat ondersteunt Eline de plaatselijke arts waar ze kan, maar de ondervoede bevolking heeft zwaar te lijden en Eline en haar naasten worden zelf ook ziek. Ondertussen komt het niet-aflatende bloedige nieuws over de Grote Oorlog ineens veel dichterbij wanneer Duitse familieleden van Wieger niet teruggekeerd blijken te zijn van het slagveld. Als het gezin na de oorlog terugkeert naar Leiden, zijn niet alleen zij veranderd door hun ervaringen. Vrouwen strijden voor kiesrecht, arbeiders komen in opstand, grootmachten wankelen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?

Wat ik van het boek vindt.

De cover van Eline past perfect bij het verhaal hij is in een mooie sepia print en heeft een prachtige historische foto op de cover. Eline is echt een sterk vrouwelijk hoofdpersonage en daar hou ik van. Eline is  niet gewend om dingen zelf te doen want ze leidt een beschermd leven in leiden. Op een dag besluit ze om een auto te kopen en haar man Wieger die op het platteland van Drenthe een onderzoek naar het veenlijk aan het doen is op te zoeken. Eline is vrijer en sterker dan de meeste vrouwen in het dorp en ze word dan ook door veel vrouwen uit het dorp raar aangekeken.

Toch weet ze een vriendschap op te bouwen met Zwaan en Roelien. Daarnaast weet ze steeds beter zichzelf aan te passen aan het dorpse leven. Wat ik bijzonder vond in het boek was de brief uitwisseling tussen de tante van Wieger en Eline. Door die brieven kreeg je een goede indruk van wat voor impact de oorlog had in andere landen. Dit boek gaat over hoop in bange dagen over vrouwenrechten en nog zoveel meer. Je kunt enorm goed meeleven met de personages in dit boek. Al hun emoties voel je tot in het bot.

voor mij was dit het eerste boek wat ik las van Michelle Visser en ik moet zeggen dat ze me enorm heeft weten te verrassen met haar vlotte schrijfstijl. Ook vond ik de geschiedenis en de details erg goed verwerkt in het boek. Het boek was uit voor ik het wist en dat is natuurlijk altijd een goed teken. Als je van Historische romans houdt dan moet je deze zeker gaan lezen. Daarom krijgt het boek van mij dan ook een dikke voldoende. Het enige minpuntje was dat ik er in het begin een beetje langzaam in kwam maar dat was dan ook echt het enige.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
selflovemilou
4 jaren geleden

Klinkt goed, lijkt mij een goed te lezen boek. Vrouwen in de hoofdrol, als een krachtig persoon, zijn vaak al leuk om te lezen 🙂

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  selflovemilou

Dat ben ik nou helemaal met je eens

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Lijkt me een heerlijk boek! Ik ben dol op boeken die te maken hebben met de oorlog. Zijn meestal zulke krachtige en meeslepende boeken

Maaike
4 jaren geleden

Ik houd van dit soort boeken, klinkt als een tof boek!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Maaike

Het is zeker een heel tof boek!
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie Revolutie van Annette van Zuijlekom de ZeeuwMy Profile

Sanne
4 jaren geleden

michelle visser schrijft prachtige boeken. goede recensie. Ben benieuwd naar dit boek, nog niet gelezen.
Sanne onlangs geplaatst…Coca Cola kersttruck is zo magisch en sfeervol.My Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Sanne

Dankjewel 🙂 heb je het boek ondertussen toevallig gelezen?
Bookstamel onlangs geplaatst…Recensie Revolutie van Annette van Zuijlekom de ZeeuwMy Profile

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x