Dansen tot de zon komt van Marieke Frankema

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Dansen tot de zon komt van Marieke Frankema! Ik vind blogtours echt zo leuk want dan kan ik ook lezen wat mijn collega bloggers van hetzelfde boek vinden. Onder aan deze blog plaats ik de banner voor jullie met alle andere blogs die mee hebben gedaan aan deze blogtour zodat jullie ook de andere blogs kunnen gaan lezen. Wat misschien nog wel leuker is over 2 dagen kom ik terug met een super leuk interview met Marieke Frankema.

Koop Dansen tot de zon komt hier.

Muziek, Dans en liefde zorgen voor een magisch verhaal.

Titel: Dansen tot de zon komt Auteur: Marieke Frankema Uitgever: Nimisa Publishing House Cijfer: 8,5

Hier gaat dansen tot de zon komt over:

Machteld wordt gevraagd om dansles te gaan geven aan de twee kinderen van de Heer, de tweeling Albaric en Vallerie Telfour. Zij staan op het punt om te debuteren in de hogere kringen. Door een dreigende uitbraak van Toverij, een allesverwoestende Magische macht, Moeten zij het doen met de lessen van dit ‘dorpsmeisje.

Al snel blijkt dat Machteld haar vak verstaat – onder haar bezielende leiding beheersen Vallerie en Albaric al snel de basis van het dansen. Minachting veranderd in respect, en respect groeit uit tot genegenheid. Terwijl Toverij door de buurlanden raast en steeds dichterbij komt, Worden Machteld en Vallerie verliefd op elkaar. Een relatie tussen de twee meisjes is echter absoluut uitgesloten en Machteld moet terug naar huis.

Dan neemt Vallerie drastische maatregelen om Machteld bij zich te houden. Zo drastich, dat er doden zullen vallen.

Dit vindt ik van Dansen tot de zon komt:

Met dansen tot de zon komt heeft Marieke Frankema een magisch verhaal neergezet over Muziek, Dans en Liefde. De cover van het boek is al enorm mooi en sprekend en past ontzettend goed bij het verhaal. Machteld is de dochter van een molenaar en helemaal gek op dansen. Ze is er dan ook ontzettend goed in en weet iedereen met haar dans te betoveren. Als ze naar het kasteel word geroepen om Albaric en Vallerie dansles te gaan geven is het nog een beetje een onzeker en stil meisje. Tijdens de dansles voelt ze regelmatig een vonkje bij Vallerie waar ze in het begin niks van snapt.

Terwijl Vallerie en Machteld steeds meer naar elkaar toe groeien zitten Thomas een van de muziekkanten en Albric ook achter Vallerie aan. Niet alleen haar dans is magisch maar ook haar voorkomen doet de mannen harten een stukje harder kloppen. De band waar Thomas deel van uit maakt en het personeel in het kasteel hebben ook een redelijk grote rol in het verhaal en vooral het samenspel tussen Machteld en de bedienden vond ik erg mooi om te zien.

Wat ik wel jammer vind is dat we zo weinig over Albric te weten komen naar hem ben ik nog steeds erg nieuwsgierig maar wie weet komt er ooit nog een boek om zijn leven te belichten je weet het nooit. Ook vond ik het middenstuk misschien iets te langdradig waardoor ik me eigen echt even moest pushen om door te lezen. Maar dan komt het stuk waar Vallerie actie onderneemt en vanaf dat stuk heb ik hem in een ruk uitgelezen.

Het einde van het boek tja daar kunnen we maar beter niet over beginnen zo mooi en ontroerend en wat een plot twist. Tja veel meer kan ik er helaas niet over vertellen want ik wil niet teveel verklappen.

Al met al krijgt het boek daarom geen 9 of 10 maar wel een dikke 8,5 een prachtig cijfer!

Heel veel liefs, Melanie

61107679_2153536601410048_2220403649996128256_n.jpg

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy
Amy
4 jaren geleden

Dit klinkt als een mooi, magisch boek waar je helemaal in meegezogen wordt. Ik ben er eigenlijk wel heel benieuwd naar geworden..!

Karin
4 jaren geleden

het lijkt mij een mooi boek, ik ben benieuwd naar het interview!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x