Recensie: 1000 Nachten van Sophia Drenth

Hallo lieve lezers van bookstamel, Oke we zijn hier in huis druk bezig met klussen. Nou ja druk ik kan elke keer maar heel even achter elkaar iets doen maar langzaam aan gaat het toch de goede kant op. Het begon allemaal met oude versleten deuren boven in de hal die vervangen moesten worden. Maar ja daar wil je dan mooie witte kozijnen bij en geen créme kleurige dus moesten alle lagen verf van de kozijnen af gekrapt/brand worden en daar alleen was ik al een aantal weken zoet mee. Geen probleem want nu we hier al wonen heeft het allemaal geen haast en kan ik het op me eigen tempo doen. Inmiddels staan de eerste 2 deurposten in de lak nog 2 te gaan! Maar hoe lekker is het dan om s’avonds als mijn lichaam toch zegt dat ik ondanks de rust iets teveel heb gedaan met een boek een lekkere kop thee en mijn plaid op de bank te kruipen. Dit keer deed ik dat met het boek 1000 nachten van Sophia Drenth. Sophia is momenteel auteur van eigen bodem je kunt het blog waarin ik haar voorstel hier lezen en het blog waarin ik wat over haar boeken schrijf hier.

Hier kun je 1000 nachten kopen.

Rauw, Puur, Ontroerent, al met al is dit boek een rollercoaster van emoties.

Titel: 1000 Nachten Auteur: Sophia Drenth Cijfer: 9

Waar gaat 1000 nachten over:

De mooiste vrouw van het noordelijk halfrond is onderweg naar een nieuw leven. Op een continent waar de gebruiken haar vreemd zijn, zal zij in het huwelijk treden met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Wanneer haar karavaan wordt overvallen, valt zij in handen van een geheimzinnige bloedcultus. Vanaf dat moment zwaait een zwarte koningin de scepter over haar leven. Deze meedogenloze heerseres geeft haar de keus om na duizend nachten dienen te sterven of het eeuwige leven te omarmen. Zij legt zich niet bij haar noodlot neer en smeedt een plan om te ontsnappen. Tot haar verbazing lijkt dat te werken, maar ze verliest twee natuurkrachten uit het oog: de dood en de liefde. 1000 nachten vertelt hoe Katine LaSoeur, de femme fatale onder de Ath’vacii, in naam van de liefde haar menselijkheid opoffert.

Wat ik vind van 1000 nachten:

Poeh waar moet ik beginnen dit boek was in een woord een roller coaster aan emoties die me naar het puntje van me stoel toebracht. Het hoofdpersonage Madame, Catharina van het Huis Barlieux, Ka-ah’tin is de mooiste vrouw op aarde. Maar ook iemand met een zeer sterk en liefdevol karakter en dat word goed zichtbaar in het verhaal. Sophia heeft een vrij heftige en beeldende schrijfstijl en sommige stukken waren gewoon weg ranzig en zo levensecht geschreven dat ze niet goed zullen vallen bij lezers met een tere maag. Maar aan de andere kant word er ook zo vol passie over liefde geschreven in het boek dat je emoties dus alle kanten op slingeren. Van walging naar adoratie etc. En dan de personages een personage dat mij echt wist te ontroeren is Ya’sin de Indigo rover met wie Catharina een bijzondere band op bouwt. Een karakter waar je al snel van gaat houden. Ook Einar de broer van Catharina is een mooi personage en de liefde die Catharina voor haar broer heeft is zo ontroerend. Dan heb je natuurlijk Ray de duistere koningin een karakter wat ik vanaf het aller eerste moment al vervloekte maar wat zo ontzettend krachtig en goed is neergezet door Sophia.

Het verhaal is geschreven in een heerlijke schrijfstijl die erg beeldend is en goed weg leest. Daarnaast is het verhaal ontzettend goed uitgewerkt en in elkaar gezet. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats. Dit boek krijgt van mij dan ook een dikke 9 en ik kan niet wachten om de andere boeken uit de bloedwetten van Sophia Drenth te gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
5 jaren geleden

Lijkt me een bijzonder, leuk boek! Maar toch vind ik het knap hoe je na inspannende dagen ook nog kunt lezen! Ik zit dan liever op mijn telefoon haha

trackback

[…] Hier kun je mijn recensie lezen van 1000 nachten van Sophia […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x