Gewist Van Teri Terry

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Hebben jullie dat ook wel eens dat je een boek haast niet durft te gaan lezen omdat er al zoveel goede recensies van zijn verschenen en je zo bang bent dat jij hem juist dan rete slecht gaat vinden. Dat had ik dus met het boek Gewist uitgegeven door Imagine Ya-books. Maar toch won mijn verlangen om het boek te lezen het van de angst dat die tegen zou vallen. Dus afgelopen weekend tijdens de read a thon van warchild besloot ik om dit boek dan nu toch echt maar eens te gaan lezen. (Misschien stiekem ook een beetje aangespoord door het feit dat ik deel 2 mag gaan lezen als onderdeel van de Imagine Ya-books secret bookclub) Gelukkig viel het niet tegen maar wat ik er precies van vond dat kun je natuurlijk hier onder gaan lezen.

Hier kun je Gewist kopen.

Wat als je niet meer weet wie je bent?

Titel: Gewist Auteur: Teri Terry Uitgever: Imagine Ya-Books Cijfer: 9,5

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Ze is Gewist. Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Wat ik van het boek vindt: 

Gewist is een prachtig dystopisch verhaal van Teri Terry een Amerikaanse auteur. Het verhaal speelt zich af in en rondom Londen. Jongeren die een strafbaar feit hebben gepleegd krijgen de kans op een nieuw leven. Hun leven word gewist waardoor ze totaal geen idee meer hebben wie ze waren. Ze krijgen een Levo om die meet zeg maar de gemoedstoestand van de persoon als ze te boos of verdrietig worden dan gaat de levo trillen. Word het te laag dan krijgt de persoon die hem draagt een black out.

Kyla is zo’n gewiste ze komt in een nieuw gezin terecht met een moeder vader en zus Amy. Ze moest heel erg wennen aan haar nieuwe omgeving en voelde zich anders dan anderen gewiste. Ze is ook veel slimmer als de meeste gewiste en hunkert ernaar om meer over haar verleden te weten te komen.

Kyla bouwt een mooie vriendschap op met Ben en samen komen ze er steeds meer achter wat er speelt? Waarom verdwijnen er zoveel jongere en andere mensen en waar gaan deze naar toe? Wat wil ART bereiken met hun aanvallen op het ziekenhuis etc. Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen.

Gewist kruipt onder je huid en laat je niet meer gaan als je eenmaal aan het boek begint kun je hem haast niet meer weg leggen. Het verhaal word mooi opgebouwd en het einde gaat in een sneltrein vaart aan je voorbij. Het enige wat van mij wel wat minder had gemogen was het herhalen van de levo stand. Dit werd naar mijn idee iets te vaak gedaan. Al met al kan ik niet wachten om in deel 2 te gaan beginnen en is dit een van de beste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen.

Heel veel liefs, Melanie

 *** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amanda - MindandBeauty.nl
4 jaren geleden

Dit klinkt als een bijzonder verhaal. Ik zou niet gelijk zeggen dat het mij echt zal trekken, maar ik proef wel de spanning die het verhaal met zich meebrengt. Als je daarvan houdt, dan is het natuurlijk een must-read.

Melissa
4 jaren geleden

Fijn dat hij je teleurgesteld heeft. Klinkt wel heel spannend

beautyandlifebycecilia
4 jaren geleden

het verhaal klinkt wel erg spannend en dat heb ik ook altijd wel nodig om een boek uit te lezen.

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Klinkt als een leuk boek! deze zou ik ook nog wel willen lezen

trackback

[…] Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van deze recensie ontzettend benieuwd bent geworden naar gewist. Mijn recensie van dit boek kun je hierlezen. […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x