De stormwachter van Catherine Doyle

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Kennen jullie uitgeverij Fantoom.nl al? Deze uitgever heeft echt ontzettend leuke kinder en jeugdboeken. Ik leerde deze uitgeverij eigenlijk kennen door 2 instagrammers Jenniferleest en Heavenleighbooks. Deze dames volg ik nu iets meer als een jaar en vind ik echt tegek! Ze zijn super lief  en plaatsen super leuke content. Daar zag ik dus de boeken van Fantoom.nl. Nu mocht ik een super leuk boek lezen van Fantoom.nl namelijk de Stormwachter 1 De kaarsenmaker van Arranmore van Catherine Doyle. Ik kan nu al vast verklappen dat het een super leuk modern sprookjesachtig verhaal is.

Een Magisch verhaal over hoop en moed.

Titel: De Stormwachter 1 De kaarsenmaker van Arranmore Auteur: Catherine Doyle Uitgever: Fantoom.nl Cijfer: 9,5

Hier gaat de Stormwachter over:

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers. Binnenkort zal Fionns opa, een mysterieuze, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. Hij is al veel te lang op zijn post gebleven; het is tijd voor een nieuwe Stormwachter…
Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven… Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

Wat ik van de Stormwachter vindt:

Fionn heeft gelijk vanaf het aller eerste moment een stukje van mijn hart gestolen. Al vanaf het moment dat die met zijn zus op de boot staat op weg naar Arranmore omdat hun moeder niet goed voor ze kan zorgen. Fionn is een super lief manneke dat zich nog van geen kwaad bewust is. In tegenstelling tot zijn zus Tara weet Fionn nog helemaal niks van het eiland en dat probeert hij in het begin uit te vinden. Doordat het boek in het perspectief van Fionn is geschreven kun je heel erg goed meedenken en meevoelen met Fionn.

De kaarsen die de opa van Fionn maakt spelen natuurlijk ook een hele grote rol in het verhaal. Deze kaarsen hebben allemaal iets bijzonders en magisch waarom dat moet je maar in het boek lezen. De band die Fionn met zijn opa heeft is heel bijzonder. Zijn Opa voelt aan dat het tijd word om zijn taak als stormwachter neer te leggen en heeft het vermoeden dat zijn kleinzoon de grote opvolger is. Want vanaf het aller eerste moment dat Fionn voet zette op het eiland gedraagt het eiland zich anders dan anders.

De band die Fionn met zijn zus heeft is nogal wisselend aan de ene kant is het een super vervelende puber en aan de andere kant is het toch zijn zus? Zullen de twee in het boek nader tot elkaar komen?

Voor mij is het verhaal van de stormwachter een verhaal over liefde voor je familie en een eiland, Moed maar vooral ook hoop. Hoop dat de mensen op het eiland er in donkere tijden voor kunnen zorgen dat het eiland niet te onder gaat. Het boek is op zo’n goede manier geschreven dat je wel verder moet lezen. Elke keer denk ik ooooh dus zo zit het verhaal in elkaar en dan gebeurt er weer wat dat ik denk oh nee toch niet snel verder lezen. Daarom krijgt dit boek van mij een dikke 9,5 want het is echt het ideale jeugdboek. Ik hoop dat er snel een vervolg op komt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
4 jaren geleden

Bedankt voor de tip! Ik zoek namelijk nog een leuk boek om cadeau te geven aan mijn nichtje en dit is denk ik echt iets voor haar!

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Dit vind ik weer zo’n prachtige cover! Daar kun je zo een poster van maken en dan ophangen. De inhoud spreekt me minder aan, maar dat is meer een kwestie van smaak.

feliceveenman
feliceveenman
4 jaren geleden

klinkt als een spannend vakantieboek !

blogbeautybybibi
4 jaren geleden

Ik hou ervan om tijdens de vakantie boeken te lezen. Lekker op mn ligbedje onder de parasol. Dit is een goede tip!

lodi
4 jaren geleden

Super leuk om te lezen, dat het boek zo een hoog cijfer krijgt van jou, onze oudste is echt toe aan jeugd boeken te gaan lezen en ik zal hier eens voor kijken. Leuk dat je geïnspireerd bent door de Instagram post van anderen.

Malou Rouwhof-Beld
4 jaren geleden

Het klinkt als een heel leuk boek!

merle21
merle21
4 jaren geleden

Dat klinkt als een zeer leuk kinderboek. Kende deze uitgever ook nog niet.

Amy
Amy
4 jaren geleden

Wat een prachtige boek cover, wauw! Dit lijkt me inderdaad een heel gaaf jeugdboek: een spannend maar ook bijzonder verhaal!

Kevin
4 jaren geleden

Interessant boek en dat blijkt wel uit je hoge cijfer dat je geeft voor dit boek. Ik ben wel benieuwd, waarom je het geen 10 hebt gegeven?

Janet
4 jaren geleden

Toen ik de cover zag, moest ik een beetje denken aan de boeken van Paul van Loon… Geen idee hoe ik daar bij kom? 😉

Dhini van Heeren
Dhini van Heeren
4 jaren geleden

Het klinkt als een zeer interessante boek

https://dhini.nl

stefaanvivant
stefaanvivant
4 jaren geleden

ik ga het mss is kopen voor de kids van men schoonbroer! zijn dol op dit soort boeken.

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x