Vette Crisis van Joke Janssen

Hallo lieve lezers van bookstamel, Socialmedia zou ik echt niet willen missen want oh boy wat kan ik daar van genieten. Als eerste natuurlijk van de interactie met andere boekenliefhebbers, bloggers, auteurs of vrienden. Maar daarnaast is het vooral een plaats om verborgen schatten te ontdekken of nieuwe auteurs te leren kennen. Zo kwam dit leuke dunne boekje Vette Crisis van Joke Janssen voorbij op twitter. Het boek was net uitgekomen en ik was er reuze benieuwd naar want zowel Joke als Uitgeverij Columbus kende ik nog niet. Voor ik ging bloggen en veel op social media zat bleef het toch vooral bij de super bekende boeken en uitgevers. Dat ik daardoor heel wat gemist heb is me wel duidelijk want oh boy wat zijn er veel leuke boeken en uitgevers ik kom echt tijd te kort om alles te lezen wat ik zou willen. Vette Crisis hier dus 😉

Hier kun je Vette Crisis kopen.

Een heerlijk luchtig boek dat lekker weg leest!

Titel: Vette Crisis Auteur: Joke Janssen Uitgever: Columbus Cijfer: 8

Hier gaat Vette crisis over:

‘Beroemd of bijzonder speciaal ben ik niet. Maar mijn leven is totaal overhoop gehaald. En dat allemaal door geld – door te weinig geld dan. Daar wordt je leven niet bepaald leuker van. Voor je het weet, raak je verzeild in vage, illegale handeltjes. Mijn verhaal is niet verzonnen. Dit is niet mijn droomleven of mijn leven zoals het had kunnen zijn. Nee, ik vertel je hoe mijn leven echt was én is.’

Liam (16) heeft het niet makkelijk. Zijn beste vriend verhuist en zijn vader verliest om onduidelijke redenen zijn baan, waardoor hij geen aanspraak kan maken op een uitkering. Het gezin vervalt in armoede, en de spanningen lopen snel op. Liam probeert zich zo goed mogelijk staande te houden en zoekt ontspanning in uren hardlopen. Maar tegen zijn wil raakt hij verzeild in het criminele circuit. Hoe komt hij daar ooit weer uit?

Dit vindt ik van Vette crisis:

Vette Crisis word verteld vanuit de gedachten spinsels van de 16 jarige Liam. Maar omdat die zelf te moe word van schrijven mag schrijfster Joke zijn verhaal neer pennen. Vette Crisis verteld een verhaal over een gezin dat in een “Vette Crisis” beland als de vader van Liam zijn baan verliest. Ze moeten steeds meer bezuinigen en raken steeds in meer problemen. Vette Crisis word verteld zoals je van een 15/16 jarige jonge verwacht soms een beetje chaotisch en lekker vlot. Dit heeft joke echt ontzettend goed gedaan je voelt jezelf echt even weer van die leeftijd als je het boek leest. Het verhaal zelf behandeld veel onderwerpen zo is er liefde, vriendschap, onzekerheid, wanhoop etc. Het is een verhaal wat ontzettend vlot weg leest en voor je het weet is het boek alweer uit. Al gelijk vanaf het begin ga je mee leven met de 16 jarige Liam ik denk dat iedereen de gevoelens die deze 16 jarige heeft in de crisis zich wel kan inbeelden.

Het verhaal is geen hoogstaande actie, fantasy of romance maar een verhaal wat jou en mij net zo goed zou kunnen overkoomen. Joke snijdt een onderwerp aan wat vaak achter gesloten deuren blijft. Want wie wil er nu laten zien dat het moeilijk gaat in het leven en dat je niks hebt om te besteden. We denken allemaal mij zal dat nooit gebeuren als je wilt werken kun je werken maar toch zou dit ons allemaal kunnen gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet kun je de hypotheek niet meer betalen. Ik denk dat dit boek op een luchtige manier laat zien wat armoede met je kan doen. Waar je toe in staat bent als alles in je leven even anders loopt dan je verwacht. Maar vooral welke dingen nog veel belangrijker zijn dan geld maar daar ga ik nog niet teveel over vertellen.

Ik ben dan ook erg blij met dit lekkere dunne boekje. Joke had misschien nog iets meer kunnen uitweiden over het foute pad dat Liam neemt maar verder leest het gewoon heerlijk weg. Daarom krijgt dit boek van mij dan ook een mooie 8.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Wauw! Dit lijkt me een heel leuk boek om te lezen, ik ga hem onthouden!

Anvanassche
Anvanassche
4 jaren geleden

Bedankt! Gaat op mijn lijstje vakantielectuur.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Dat dit boek lekker dun is maakt het voor mij laagdrempeliger om het eens te proberen. Soms is een dun boekje best fijn.

HB
HB
4 jaren geleden

Ik ben wel benieuwd eigenlijk, terwijl ik dit genre normaal niet lees.

Elmay
Elmay
4 jaren geleden

Mooie review! Die ga ik zeker onthouden.

Dhini van Heeren
Dhini van Heeren
4 jaren geleden

Aah fijn dat het boek niet dik is, zeker voor mij. Het klinkt als een leuke boekje

https://dhini.nl

Manon
4 jaren geleden

Klinkt als een interessant boek. Fijn dat het ook een keer geen dikke pil is.

Amy
Amy
4 jaren geleden

Wat een leuk verhaal! Ik denk dat menig jongere zich hierin kan herkennen. Niet het verhaal van de vader, maar wel alles er omheen.. interessant boek 🙂

Rory Blokzijl
4 jaren geleden

Klinkt als een heel goed (en actueel) verhaal. Dit zijn inderdaad onderwerpen die vaak toch wel in de taboesfeer vallen. Maar juist het verhaal vertellen vanuit de persoonlijke invalshoek van een jong persoon lijkt mij heel actueel en nuttig.

hippiemeisje: een persoonlijke blog

Het lijkt mij eigenlijk wel een boek dat de moeite waard is om te lezen!

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x