Zomer in Carrick Park glutenvrije cupcakes!

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We gaan weer eens iets nieuws uitproberen omdat het me wel leuk lijkt! Naast lezen hou ik ook enorm van koken en bakken. Nu lijkt het me leuk om ook eens af en toe een bookisch recept met jullie te delen. Dit kan een recept uit een kookboek zijn maar ook een recept gebaseerd op een verhaal in een boek. Vandaag begin ik met een recept voor heerlijke cupcake’s en deze cupcake’s zijn ook nog eens glutenvrij hoe fijn is dat! De cupcake’s zijn gebaseerd op het verhaal Zomer in Carrick Park. In dat boek bakt Rosa 50 cupcakes om op die manier een bruiloft te kunnen redden.

De recensie van het boek kun je in de volgende blogpost lezen: Recensie Zomer in Carrick Park.

Cupcakes

Laat ik beginnen met te vertellen dat dit blogbericht nogal wat voeten in aarde had. Toen ik me namelijk opgaf voor de blogtour van Zomer in Carrick Park had ik al gelijk gezegd dat ik dan een heerlijk recept voor cupcake’s wilde toevoegen. Dus vandaag begon ik met het bakken van de cupcake’s ik wilde heerlijke glutenvrije red velvet cakjes maken omdat ik deze echt voor de liefde vond staan. Alleen omdat ik die nog nooit glutenvrij had gemaakt moest ik dus puur op gevoel het orginele recept aanpassen. Tja je raad het al dat ging volledig de mist in. Zoiets moet je natuurlijk ook niet op het laatste moment doen maar ja ik ben nog wel eens eigenwijs in dit soort dingen. Dus toen besloot ik om me oude vertrouwde recept voor glutenvrije vanille cakejes te gebruiken met de roomkaas topping. Tja wat denk je ? Spuitmondjes van de spuitzak nergens te bekennen dus zelf maar een soort kartelmondje gemaakt uit een plastiek zakje. Begon de roomkaas ook nog te smelten maar naar veel gefoeter was het dan toch gelukt heerlijke glutenvrije cupcakes met een foto voor me blog!

En hoe je die dan maak dat lees je natuurlijk in onderstaand recept!

Heel veel bak plezier, Liefs Melanie

Zomer in Carrick Park glutenvrije cupcakes met roomkaas topping!

Ingrediënten:

  • 110 gram schär mix c
  • 65 gram boter 
  • 65 ml melk 
  • 100 gram suiker 
  • 2 eieren 
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder

Voor de garnering:

  • 300 gram poedersuiker
  • 50 gram boter
  • 125 gram roomkaas
  • decoratie

Zo maak je het : 

Scheidt de eieren en zet deze even apart.

Klop de boter romig en mix daarna de helft van de suiker er doorheen. Blijf ongeveer 2 minuten mixen tot een mooie samenhangende substantie.

Voeg dan het eigeel toe en mix weer even, vervolgens voeg je het meel toe de melk en het bakpoeder en mix nog even door. 

Klop de eiwitten stijf en voeg beetje voor beetje de resterende suiker aan het eiwit toe. 

Vouw het eiwit mengsel voorzichtig door het meelmengsel .

Giet het beslag in de cupcakes ongeveer 1,5 eetlepel per vormpje (ik zet de vormpjes in metalen vormen zodat ze niet uitlopen) Bak ze in ongeveer 20 minuten op 180 graden gaar en goudbruin. (dit verscheelt een beetje per oven)

Bereiding crème

* Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine
4 jaren geleden

Haha ik ben ook geen held met recepten aanpassen, vaak word het hier net een Nailed It show. Maar ik geef nooit op, uiteindelijk maak ik er wel wat van. Heb binnenkort een meeting met wat dames, waarvan een paar niet tegen gluten kunnen. Ga deze eens proberen te maken. 😊

Liz
Liz
4 jaren geleden

oeps, gelukkig had je nog een ander recept achter de hand 🙂
ziet er heel leuk uit je cupcakes op de foto.
Helaas sta ik op dieet tot de vakantie :,(
in de vakantie ga ik ze denk zeker wel een keer maken 🙂

Linne
4 jaren geleden

Het klinkt echt super lekker! Ik ga ze zeker een keer proberen. Zelf eet ik veel glutenvrij omdat ik merk dat mijn darmen daar gewoon heel erg goed op reageren. Leuk dat je recensies etc afwisselt met dit soort blogs 🙂

Manon Ruitenberg Fotografie
4 jaren geleden

Ziet er heerlijk uit die cupcakes! Leuk om dat je de recensies afwisselt met dergelijke blogs.

Life by - Mandy Eggens
4 jaren geleden

Ik las je succesvolle pogingen op facebook haha! Ze zien er heerlijk uit, zou er nu ook onwijs veel zin in hebben na het zien van deze foto

trackback

[…] naar nog meer glutenvrije recepten kijk dan eens naar deze cupcakes deze heb ik gemaakt naar aanleiding van het boek Zomer in Carrick Park deze kun je hier […]

Tessa
3 jaren geleden

Deze cupcakjes zien er echt heerlijk uit

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik zie het geklungel helemaal voor me. En denk je dat alles uiteindelijk toch goed komt dan is de spuitzak niet oke😅

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x