Recensie: Midland

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een griepje in de zomer ik wist niet dat het kon 🙂 Maar blijkbaar heeft het wisselvallige weer van de afgelopen dagen mijn minimale weerstand weer eens gebroken. Yup ik weet het elke keer is het wel weer wat. Helaas is dat al zo vanaf dat ik heel jong was mijn weerstand is gewoon altijd al erg laag geweest dus ik lig er niet meer wakker van. Tegenwoordig denk ik gewoon daar gaan we weer en door. Maar daarom miste ik gisteren voor het eerst sinds lange tijd een blogpost en daar baal ik dan weer wel van.

Dus gaan we vandaag gauw de schade inhalen met een super toffe recensie! Dit word er namelijk een in een tweeluik! Ik heb pas midland 1 de terugkeer gewonnen op facebook bij Marguerita Le Roy en daar had ze echt een feestje van gemaakt. Een paar weken geleden kwam Midland 2 Het pact uit en dacht ik dan ga ik ze gezellig achter elkaar lezen en maak ik er 2 recensies van. Zogezegd zo gedaan deze week de Recensie van deel 1 en Volgende week de recensie van deel 2 en dan als toetje krijgen jullie er nog een interview met Marguerita Le Roy erbij. Als dat geen feestje is weet ik het ook niet meer.

Midland.jpg

 

Wat als je opeens in je dromen in een totaal andere wereld terecht komt? 

Titel: Midland de terugkeer Auteur: Marguerita Le Roy Uitgever: Godijn publishing Cijfer: 9

Waar gaat het boek over:

Wanneer Sammy beseft dat ze elke ochtend ontwaakt met schrammen en kneuzingen die ze in de duistere wereld uit haar nachtmerries heeft opgelopen, vreest ze dat ze krankzinnig wordt. Naarmate de ernst van de verwondingen toeneemt, rest haar echter geen andere keuze dan deze serieus te nemen. 

Samen met haar beste vriend Matt probeert ze te achterhalen wat haar dromen betekenen. Hun zoektocht leidt hen naar Daron, iemand die haar zowel in haar slaap als in het dagelijks leven de stuipen op het lijf jaagt, en die beweert hetzelfde door te maken als zij. Hoewel Sammy liever uit zijn buurt blijft, ziet ze zich gedwongen zijn hulp te aanvaarden. 

In het gezelschap van een man die ze niet vertrouwt, betreedt ze een wereld die eeuwenlang voor de mensheid wordt verborgen. Een wereld waar zelfs de doden onwelkom zijn.

Wat ik van het boek vindt:

Het begin van het boek zette me gelijk op het puntje van me stoel. Sammy word namelijk gewond en doodmoe elke ochtend wakker en ze snapt niet hoe het komt. Net als Sammy wilde ik als lezer weten hoe dit kwam en waar ze in haar dromen naar toe gaat.

Sammy is een personage waar ik me meteen verbonden mee voelde ze is een beetje eenzaam en alleen nadat haar ouders zijn verongelukt. Ze voelt nergens echt aansluiting ze heeft vriendinnen maar die ziet ze eigenlijk nooit. Haar collega’s bij de bieb heeft ze niet zoveel mee op een na! Daar is Matt haar beste vriend en haar steun en toeverlaat. Matt laat haar lachen en maakt zich zorgen om Sammy als ze steeds meer vermoeid en gewond raakt. De vriendschap tussen Sammy en Matt komt op scherp te staan als Sammy matt niet over haar dromen wil vertellen.

Daarna komt er een stukje in het boek wat voor mij gevoel wat langdradig was en maar voort kabbelde. Sammy ging regelmatig terug naar Midland maar verder gebeurde er vrij weinig. Dit stuk had van mij echt een stukje korter en sneller mogen zijn.

Maar daarna ontmoet ze Daron en word het verhaal gelijk weer interessant want waar kent ze Daron van en waarom volgt Daron haar? Sammy weet ook niet zo goed of ze Daron kan vertrouwen of er juist bang voor is. Langzaam aan komt Sammy steeds meer te weten over Midland en wie Daron is. Eigenlijk zat ik vanaf dat moment weer enorm op het puntje van me stoel. Er gebeurde zoveel en een super gave plottwist maakte het helemaal af. Al met al kan ik dus niet wachten om Midland the pact te gaan lezen het vervolgt op dit boek.

Dus al met al krijgt het boek een aantal pluspunten en een paar minpuntjes daarom krijgt het boek een lekkere 9 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Ik denk dat mijn dochter dit fantastisch zou vinden, helemaal haar thema met dromen enzo. En voor jou: beterschap!

Lodi
4 jaren geleden

Het begin is al meteen heel spannend, ik ben wel hel nieuwsgierig geworden. Gaaf trouwens dat je dit boek had gewonnen en ik hoop dat je je weer beter voelt, na je griep.

Beauty By Bibi
4 jaren geleden

Wat leuk dat je direct bij het begin van het boek al op het puntje van je stoel zat. Leuk om te horen dat je zo enthousiast wordt van boeken. Fijne dinsdag!

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

Beterschap ! En wat fijn voor het boek, dat het ondanks wat min-puntjes, toch een negen heeft gekregen !

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Balen dat je ziek was zeg. Hoewel ik dan altijd het idee heb dat ik dan mooi ongehinderd in bed kan lezen : )

De cover van het boek vind ik werkelijk prachtig.

Gabrielle
4 jaren geleden

Oeh wat een griezelig verhaal, alleen deze recensie jaagt mij al angst aan. Toch is de cover prachtig!

Rory
4 jaren geleden

Beterschap! En dit klinkt helemaal als een verhaal wat bij mij zou kunnen passen. Die Daron vind ik interessant (klinkt als een beetje een fout iemand en dus toch een goede match? Of heb ik in mijn jeugd teveel Bouquetreeks romannetjes gelezen, hahaha).

Sas
Sas
4 jaren geleden

Ik ga hem kopen, bedankt! En beterschap!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Sas

Dankjewel en dat is fijn om te horen

hippiemeisje
4 jaren geleden

Dat lijkt me inderdaad ook iets dat me meteen zou aanspreken…over iemand die elke ochtend zo wakker wordt!
Eentje op de To Read! erbij (en die is al zo lang! 😉 )

Sherry
4 jaren geleden

Jammer van je lage weerstand en ziek zijn. Vroeger had ik daar ook erg veel last van. Nu is het juist omgekeerd ik heb het vaker warm dan koud. Het boek lijkt me erg goed.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x