Recensie: De zwendel prins van Rima Orie

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een paar dagen geleden ben ik heerlijk een dagje wezen uitwaaien op Scheveningen samen met vriendlief! Na alle onrustige weken was ik er echt aan toe om heerlijk even te niksen! De weersvoorspellingen waren op dat moment echt bagger regen en onweer. Maar vanaf het moment dat wij aankwamen in Scheveningen begon de zon te schijnen. We hebben dan ook heerlijk op een terras kunnen lunchen genietend van de zon. Daarna heerlijk gewandeld. Toen even me rust genomen op de hotelkamer om vervolgens weer heerlijk te dineren op het strand. En als afsluiting van een heerlijk dagje en nachtje Scheveningen lekker op het strand nog ontbeten. Tijdens het rusten op de hotelkamer heb ik heerlijk de Zwendelprins uitgelezen van Rima Orie en daar gaat vandaag mijn recensie dan ook over.

De Zwendel Prins.jpg

Een sprookje van een debuut.

Auteur: Rima Orie Titel: De Zwendelprins Uitgever: Moon young adult Cijfer: 9

Dit kun je op de achterkant van het boek lezen:

Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, tien jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden bij het paleis verschijnt met de belofte de kroonprins terug te vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken? Of heeft zijn bezoek een heel ander doel?

En dit vind ik ervan: 

Simra heeft een heerlijk fantasy/sprookje neergezet met de zwendelprins. De Indiase cultuur is volop aanwezig in het boek. Je merkt dan ook gelijk dat de schrijfster hier veel verstand van heeft omdat ze zelf uit deze cultuur komt. Het verhaal trok me gelijk aan we beginnen namelijk in het paleis waar jaren geleden de kroonprins is verdwenen en waar Simran keukenhulp is. Op een dag komt daar een prins aan wat later de zwendelprins blijkt te zijn. Die zwendelprins is eigenlijk het tweede belangrijke element in het boek. Tot slot is er dan nog de amulet die gestolen wordt. Nadat de amulet gestolen is komt het verhaal pas echt goed opgang vind ik en word het ook gelijk een stuk spannender waardoor je wilt door blijven lezen in het boek.

Simra is echt mijn favoriete personage in het boek. Simra is geen prinses en heeft ook geen magische krachten maar toch is ze voor mij een van de sterkste personages in het boek een echte powervrouw. Simra is gek op de oude verhalen en wil niks liever dan de verloren prins vinden. Eigenlijk word ze in het begin van het verhaal mee gesleurd het avontuur in door Anders maar al snel ontpopt ze zich in degene die de andere meerdere malen redt en uiteindelijk de prins vindt. Ik vind het super tof dat er eens zo’n krachtig hoofdpersonage word neergezet met zoveel verschillende lagen in haar persoonlijkheid.

Bhoomi is ook een van mijn favoriete personages Bhoomi valt niet echt op maar is een beetje de moeder van de groep. Ze wilt iedereen beschermen en houdt de groep als het ware samen. Daarnaast blijkt ze achteraf een prinses te zijn en dat vind ik ook echt super kicken.

Al met al vond ik het een heerlijk boek vol spanning, leuke personages en mooie achtergrond verhalen. Het begin kwam wat kabbelend opgang daarom krijgt het boek van mij een mooie dikke 9

Heel veel liefs , Melanie

Het boek van Rima Orie kun je hier kopen. Het interview met Rima Orie kun je hier lezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon Ruitenberg Fotografie
5 jaren geleden

Lijkt me een spannend boek! Ook super verfrissend dat er invloeden vanuit India in het boek naar voren komt.

Kool Family
5 jaren geleden

Toch mooie punten! Zelf heb ik het niet gelezen, dus ik kan hier niets aan toevoegen…

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Ik heb het interview met de schrijver gelezen, lijkt me een bijzonder boek omdat je zegt dat de cultuur heel erg aanwezig is, lijkt me interessant

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x