Interview met Mariska Overman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is tijd voor een interview met Mariska Overman. Helaas betekend dat ook dat haar maand voor de blogs van eigen bodem erop zit! Het gekke is ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe spannend ik het vond om een auteur te mailen met de vraag of ze mee wilde werken aan een interview. Ik was dan ook super verbaasd dat diegene meteen ja zei. Maar tegenwoordig vind ik het allemaal niet meer zo spannend en geniet ik vooral van de interviews. 

Nu zijn er vast een paar mensen die denken leuk zo’n interview met Mariska overman maar wie mag dat dan wel wezen? Aan het begin van de maand heb ik Mariska overman aan jullie voorgesteld, een week later vertelde ik van alles over de boeken van Mariska overman en in de derde week kon je mijn recensie lezen van haar nieuwste boek Verdoemd

Maar goed laten we dan maar snel beginnen met het interview van Mariska Overman. Want Mariska heeft jullie van alles te vertellen.

Interview met Mariska Overman.

Begin dit jaar kwam verdoemd uit alweer het derde deel in de Isabel Dieudonne reeks. Waar haalde je de inspiratie voor deze serie vandaan?
In het werk voor Bureau MORBidee, het bureau dat ik met mijn man heb, maken we de dood bespreekbaar. Een onderdeel daarvan is zelfdoding. Dat thema raakt me diep, ook om persoonlijke redenen, en ik dacht dat het goed zou zijn het te verwerken in een boek, om het ook op die manier onder de aandacht te brengen.

Je boeken worden uitgegeven via de Crime Compagnie.
Dat klopt, een fijne en betrokken uitgeverij, die hard werken om hun boeken een succes te maken. Ik ben erg trots dat zij mijn schrijfsels wilden publiceren.

Welke karakter trekken van een personage uit jouw boek , zouden jou kunnen omschrijven?
Ik denk dat er in de meeste karakters wel iets van mezelf zit. En de eigenwijsheid en volhardendheid van Isabel, die herken ik wel heel goed…:)

En wilde je eigenlijk altijd al auteur worden?
Ik schreef al verhaaltjes als kind, en droomde van een boek met mijn naam erop in de boekhandels. Soms moet ik mezelf knijpen: het is echt gelukt!

Wat vind je het moeilijkste aan het uitbrengen van een boek?
Ik denk toch de recensies. Lange tijd werk je in je eentje, en hecht je je aan je verhaal (ik wel althans). En dan gaat het de wereld in en gaat iedereen er iets van vinden. Dat blijft ongelofelijk spannend…

Kunnen we nog meer avonturen verwachten van Isabel Dieudonne?
Ik heb nog wel wat ideeën voor haar…. 😉

Zou je nog eens een boek in een totaal ander Genre willen schrijven ? En waarom heb je juist gekozen voor het Thriller/Spannende boek Genre?
Ik zou graag romans willen schrijven, en de wat meer mysterieuze spannende boeken (net geen thrillers, zeg maar). Maar ik heb ook een idee voor een feelgood. Ik wil me in ieder geval niet beperken tot thrillers. De reden dat ik voor een thriller koos, is eigenlijk vrij simpel: ik was benieuwd of het me zou lukken er één te schrijven.

Ben jezelf net zo’n stoere vrouw als Isabel?
O nee. Wel qua lef in verbale zin, maar fysiek niet. Ik ben echt een watje, ik durf niet eens in kermisattracties… 😀

Op welke plek schrijf je het liefst aan je boeken?
Op mijn werkplek op zolder, ik heb een prachtig hoekje met al mijn researchboeken om me heen, en een muur waar ik inspirerende plaatjes aan hang.

Lees jezelf ook graag? Zo ja wat zijn jou favoriete boeken of auteurs?
Heel graag, ik lees het liefst romans, soms thrillers, soms feelgood. En ik ben gek op de negentiende -eeuwse Russen, met als grote favoriet: Dostojevski. Andere namen die ik graag lees: Houellebecq, David Mitchell, Dave Eggers, Donna Tartt, Matt Haig.

Wat zou je graag nog willen bereiken op het gebied van schrijven?
Ik zou graag een keer een bestseller willen (wie niet…), een mooie prijs winnen, een mooie recensie in een landelijke krant of groot tijdschrift: kortom, genoeg te wensen.

Heb je naast het schrijven nog andere ambities en dromen?
Ik hoop dat ik ooit oma mag worden en mijn kinderen ouder zien worden. Dat wil ik liever dan wat voor een prijs of bestseller dan ook… 😉

En dan nog wat vragen waar je voor het een of het ander moet kiezen het zou leuk zijn als je bij je antwoorden ook verteld waarom je ergens voor kiest .

E-boek of Papieren boek? Allebei, maar het ebook wint terrein omdat het zo makkelijk is en mijn kasten al uitpuilen.

Strand of sneeuw vakantie? Strand, maar dan wel gecombineerd met cultuur. Alleen liggen zonnen vind ik niets.

Dik boek of Dun boek? Ik houd wel van een flinke pil, zo eentje waarvan je uiteindelijk nog steeds baalt dat ie uit is..

Schrijven met pen en papier of computer? Computer! Ik heb respect voor schrijvers die met pen en papier schrijven, wat een klus.

Koffie of Thee? Ik drink beide, maar zonder koffie in de ochtend kom ik niet ver..

Fantasie of realiteit? Is er een verschil? 😉

Lezen of Tv Kijken? Lezen. Maar af en toe een lekkere film of serie (Netflix) is fijn. I love The Walking Dead, The Originals, True Blood.

Ik heb genoten van het interview met Mariska Overman en ik hoop jullie als lezer ook. Mariska super bedankt dat je mee wilde werken aan deze blogs van eigen bodem

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Ohnee he, ik heb het boek in mijn winkelmandje gedaan op bol n.a.v deze blog! Lijkt me heel interessant om dit boek te lezen!

Jitske
4 jaren geleden

Ik heb het boek even opgezocht en het klinkt superspannend. Leuk interview!

Manon
4 jaren geleden

Weer een geslaagd interview. Kleine tip; er wordt vaak gerefeerd aan een boek, maar als lezer van het interview weet ik niet waar het over gaat. Misschien een paar zinnen als samenvatting, of het tekstje wat achterop het boek staat, erbij zetten.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Goede tip Manon! Ik ben zoiezo bezig omdat dit 4 luiken zijn deze allemaal te linken onder elke post van het 4 luik zodat mensen deze beter kunnen vinden.

An
An
4 jaren geleden

Goed interview! Ik ken de auteur niet dus weer wat bijgeleerd 😉

Rory
4 jaren geleden

Heel leuk interview. Wat een leuke vrouw. Eerlijk en openhartig. Toevallig hadden we het net nog over van die attracties in pretparken. Vroeger durfde ik alles (nou ja, alles. Ik durfde wel wat) en nu word ik al hartstikke duizelig als ik kopje zou duikelen. Goed. Dat was wat off topic, maar haar antwoord triggerde mij 🙂

Wanda
4 jaren geleden

Een Nederlandse thrillerschrijver die ik helemaal nog niet ken joh. Bedankt voor de tip!

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Reis je echt naar de auteurs toe, of mail je de vragen?

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Meestal per mail ik kan helaas niet ver reizen alleen. (Ik heb straatvrees gehad kleine stukjes gaat wel alleen maar grote niet en ik durf dus niet in de bus door de drukte. En door mijn hms en fibromyalgie ook lastig) jup ik heb dus nog al wat kwaaltjes en altijd wel wat. Bloggen is voor mij echt ontspanning.

Marcelina de Boer - Walma
4 jaren geleden

Leuk interview om zo weer een schrijver wat beter te leren kennen zeg! Of auteur om het luxer te zeggen haha 🙂 Ik kon haar nog niet.

Maaike
4 jaren geleden

Wat een leuk interview! Voor mij was deze auteur ook nog helemaal onbekend 😉

Yvonne
4 jaren geleden

Wat een leuk interview. Ik kende haar nog niet. Maar haar boeken lijken mij erg leuk.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Mooi interview zeg. Leuk om zo een kijkje te kijken in het leven en de gedachten van een auteur!

trackback

[…] Super bedankt Marijke voor je leuke en openhartige antwoorden op mijn vragen. Nu zijn jullie vast benieuwd geworden naar de boeken van Marijke.  Onder mijn huid en Onderschat 2 van Marijke Verhoeven haar boeken kun je nu voor slechts 6,99 per stuk als paperback kopen. Ik heb de boeken gelinkt naar de plek waar je ze kunt kopen. Nog een auteur van spannende boeken leren kennen? Bekijk dan eens het interview met Mariska Overman hier. […]

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x