Van eigen bodem Joanne Carlton

Hallo lieve lezers van bookstamel !
Vandaag is het weer een speciale dag. Tenminste, dat vind ik toch ;). Want ik mag namelijk weer een nieuwe auteur aan jullie voor gaan stellen voor de blogs van eigen bodem! Voor mij persoonlijk zijn de blogs van eigen bodem echt het allerleukste, want ik hou er gewoon van om leuke Nederlandstalige schrijvers te ontdekken. Dat is toch de grootste reden dat ik met dit blog ben begonnen: om het Nederlandstalige boek te promoten. Ook voor 2019 staan er weer een aantal leuke samenwerkingen gepland 🙂 En de allereerste auteur in 2019 is Joanne Carlton!

Sandra j paul


Joanne Carlton schrijft al zolang als ze zich kan herinneren en in verschillende genres. Joanne is dan ook een veelzijdig auteur. Ze begon met schrijven in het Nederlands onder de auteursnaam Sandra J. Paul en staat daarmee vooral bekend om haar Young Adult boeken en Thrillers. Ze debuteerde in 2015 met de Eilanden-reeks, gevolgd door de thrillers Azerty en Moordspel. Haar boeken werden meteen in Vlaanderen en Nederland uitgebracht en massaal gelezen. Loopgravenhel(d)kwam in september van 2018 uit en vertelt het levensverhaal van soldaat Victor, die eerst zorgeloos opgroeit in het landelijke Sint-Amands, voor hij naar het Ieperse front wordt gestuurd. Dit boek werd gepend in samenwerking met uitgeverij Het Punt. Joanne/Sandra was in 2017 laureate van de gerenommeerde Bath-Award en werd in 2018 genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands.

In februari verschijnt haar eerste jeugdthriller, De Duistere School (10+), gevolgd door haar nieuwe psychologische thriller Kwijt, die op 15 mei zal verschijnen.
In 2017 besloot ze om haar droom om Engelstalige boeken te schrijven na te jagen. Online publiceerde ze al enkele jaren korte Engelstalige verhalen. Onder het pseudoniem Joanne Carlton schrijft ze (meestal) psychologische, paranormale verhalen in een hedendaagse setting.

In 2017 kwam haar droom uit met het emotionele debuut Heart-Beat, naar aanleiding van het overlijden van haar vader en zus. Het verhaal wekte meteen veel emoties op bij de lezers en mocht dan ook rekenen op lovende woorden. Begin 2018 volgde de psychologische YA-thriller Kill Me Again (deze wordt herwerkt naar een spannende trilogie in 2020). Haar derde Engelstalige boek, de psychologische thriller Dust over het einde der dagen, verschijnt in maart 2019 en zal ook in België en Nederland verkrijgbaar zijn. Dit boek staat momenteel op de shortlist van een Amerikaanse screenplay-wedstrijd. Joanne schrijft daarnaast ook Engelstalige Flash Fiction (zeer, zeer korte verhalen) en novelles.

Momenteel werkt ze aan een boek rond een schietpartij in de VS dat in het najaar van 2019 zal verschijnen in het Engels en het Nederlands.

Heart-Beat werd in 2018 vertaald naar het pakkende Hart-Slag en in september uitgebracht, wat wederom zeer goed werd ontvangen door het publiek en maar liefst meer dan 7 weken op nummer 1 mocht staan in de Hebban Young Adult-ranking . Ook haalde ze een prachtige 4* score in de leesclub van Hart-Slag en werd onlangs bekend dat het boek tot Beste Young Adult in de Thrillers and More-Facebook-groep werd verkozen.
In de toekomst blijft Sandra boeken publiceren onder beide namen. Alle boeken die origineel in het Nederlands werden geschreven blijven bestaan onder de naam Sandra J. Paul, terwijl alle Engelstalige boeken en hun vertalingen onder Joanne Carlton zullen uitkomen.

Naast schrijven is Sandra fulltime actief als freelance consultant (ze werkt als ICT-Coach). Daarnaast is ze ook met haar eigen uitgeverij Hamley Books begonnen, waarvan Heart-Beat het allereerste boek was. Zij pakken begin 2019 uit met een aantal auteurs die recent bij Hamley Books getekend hebben. Dit nieuwe project staat in het teken van het coachen en begeleiden van auteurs. De combinatie auteur-uitgever zal zeer bijzonder worden.

Sandra is daarnaast gelukkig getrouwd, heeft drie (jonge) tienerzonen (waaronder een identieke tweeling), heeft maar liefst zes poezen, drie konijnen en twee kippen. Een gezellig, druk huishouden dus! Naast schrijven houdt ze erg veel van film (een bioscoopje doen), concerten en muziek, en lezen. Voor andere hobby’s heeft ze helaas geen tijd meer.

Heel veel liefs , Melanie

Meer lezen van Joanne Carlton dat kun je hier: Deel 1Deel 2RecensieInterview De boeken van Joanne Carlton koop je hier.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x