Interview met: Lis Lucassen

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel , Vandaag is het tijd voor mijn interview met Lis Lucassen beter bekend als Olga Hoekstra. En dit keer heb ik wat meer variatie in de vragen kunnen gooien want Olga is zoveel meer dan alleen auteur . Als eerste wil ik je natuurlijk super bedanken voor de fijne samenwerking ! Ik heb enorm genoten van je boek grenzeloos en van je leuke antwoorden .

 

Interview met Lis Lucassen

Naast het schrijven van boeken heb je een eigen uitgeverij Tintelingen Romance . Hoe bepaal je of je een boek wel of niet wilt uitgeven ? Allereerst moet ik zelf enthousiast zijn over een boek. Dat is voorwaarde nummer 1. Daarnaast moet ik op de een of andere manier een klik met de auteur hebben en moet ik een gevoel hebben voor het boek… Gaan de lezers van Tinteling Romance en binnen de genres Feelgood/New Adult/ Darker Romance dit leuk vinden? Als een boek of verhaalidee me maar niet loslaat, dan wil ik het gaan uitgeven en kom je in een proces dat je met de auteur of vertaler het beste boek mogelijk gaat maken. Voor mij is het uitgeven van de boeken die bij Tinteling Romance uitkomen, dus echt heel persoonlijk. Dat kan en mag gelukkig ook.

Wat kunnen we in 2019 verwachten van Tintelingen Romance ? Sowieso veel nieuwe auteurs (nieuw voor Nederland dan) en knallend Nederlandstalig talent. Wat eraan zit te komen zijn veel sports romance boeken (bijvoorbeeld IJskoud Verlangen van S.R. Grey en Hate 2 Love You van Tijan), maffiaromance (Cole, natuurlijk), een prachtig nieuw boek van Rian Sevenhuijsen (bekend als Kate Paris), een chicklit van Wendy Brokers en natuurlijk introduceren we ons nieuwe, Nederlandstalige New Adult talent; Kim Mulder met haar ‘In het donker’-serie. Waar ik zelf ontzettend naar uitkijk, is ook de vertaling van Bully van Penelope Douglas. Dat boek heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt toen ik het las. En ik heb net twee mooie deals kunnen sluiten met nieuwe, Amerikaanse auteurs, dus daar ben ik onwijs blij mee! Kortom: VEEL! Er komt VEEL aan 🙂

Je boek Grenzeloos en het vervolg deel worden uitgegeven door Z&K ( zomer en keuning ) Hoe ben je bij deze uitgever terecht gekomen ? Ik zat bij een kleine uitgeverij voor de New Adults, maar die samenwerking is begin 2017 vanuit mij beëindigd. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de aquirerend redacteur bij Z&K een mail gestuurd. Z&K stond als uitgever hoog op mijn verlanglijstje, omdat zij een heel sterk NA-fonds hebben met Colleen Hoover, Jennifer Armentrout, Sophie Jackson en Rebecca Yarros. Dat sterrenlijstje is natuurlijk heel indrukwekkend en het is fantastisch om daar bij te mogen staan.

Over een paar maanden komt het vervolg op grenzeloos uit , Hoe voelt het nou om voor het eerst het eind resultaat van je boek in handen te hebben ? Spannend. Het is altijd zo ontzettend spannend om het boek echt helemaal ‘af’ te zien. Of het nu papier is, of als e-book. En dan begint het nog spannende traject van lezers en recensies en wat vindt iedereen van het boek!

Je schrijft vooral boeken met een sexy tintje ( of een vleugje romantiek ) zijn er naast dit genre nog anderen genre waar je in zou willen schrijven ? Ik schrijf ook thrillers, maar ook die bevatten (zover dat mogelijk is) romantiek en een sexy randje. Het liefst zou ik nog een keertje een geniale horror willen schrijven, gelijkwaardig aan het niveau van King en Thomas Olde Heuvelt, maar ik denk niet dat dat voor me is weggelegd. Ik ben zelf een enorme bangerik, namelijk!

Wat zou je nog graag bereiken als auteur ? Poeh… Iedere auteur wil natuurlijk heel graag eens een bestseller schrijven, dus daarin ben ik echt niet anders. Maar ik denk dat ik het liefst wil bereiken dat mijn boeken gelezen blijven worden en dat ik nog altijd lezers heb die op ‘iets’ van mij zitten te wachten… Ook over vijftig jaar nog.

En wat zou je nog graag bereiken met je uitgeverij ? Het eerste doel is bereikt: mooie boeken uitbrengen. Daarnaast begin ik dit jaar met de vertalingen van Amerikaanse bestsellerauteurs, dus ook dat doel is bereikt. Een succes a la Xander met de Zeven Zussen-serie zou ik echt niet afslaan, trouwens!

Waar komt je passie voor boeken en schrijven vandaan ? Van lezen.

Is er een onderwerp waar je graag nog eens over zou willen schrijven ? Er zijn nog heel veel onderwerpen waarover ik zou willen schrijven. Een modern sprookje lijkt me heerlijk, maar ook iets van deze tijd, zoals de egocentrische maatschappij en ongelijkheid. Grotere thema’s, maar dan klein en op ‘mijn’ manier verpakt. Zoals ik met Grenzeloos heb gedaan.

Wat is het mooiste boek dat je ooit gelezen hebt ? Eentje? Recentelijk vond ik The Kiss Thief van L.J. Shen heel erg leuk om te lezen. Op de lijst van ‘top honderd aller tijden’ staan onder andere Triptiek van Karin Slaughter en November 9th van Colleen Hoover. En alles van Jane Austen… Met Pride & Prejudice is mijn liefde voor romantiek echt gaan branden.

Met welke auteurs zou je graag willen samenwerken voor een bundel ( of boek ) Elle Kennedy of Colleen Hoover. En met Penelope Douglas, maar die mag ik gaan vertalen en uitgeven, dus die vink is inmiddels gezet ;).

Als je voor een dag iemand anders zou mogen zijn ( mag ook een fictief iemand ) wie zou je dan willen zijn en waarom ? O. Sjees. Wat een vraag! Doutzen Kroes! En dan het liefst op een of ander gala ofzo :).

En dan nog gewoon een aantal dit of dat vragen .

Links of rechts ? Links.

Groot of klein ? Groot.

Een boek lezen of De film kijken ? Boek.

E-book of Papieren boek ? E-book.

Hartig of Zoet ? Zoet.

Strand of bos ? Strand!

Ik hoop dat jullie er  net zo van genoten hebben als ik !

Liefs , Melanie

wil je meer weten over Lis Lucassen dan kun je de volgende blogs lezen: Deel 1 Deel 2 – Recensie En hier kun je de boeken van Lis Lucassen kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Hier kun je Misverstand in de middle of nowhere kopen. Mijn interview met Olga aka Lis lucassen kun je hier lezen.  […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x