Recensie: De laatste dans van Bes Ceyssens

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel ,

Voordat mijn lichaam mij in de steek liet was ik iemand die heel erg graag en heel veel danste. Ik heb aan ballet gedaan als klein lief schattig meisje met mijn rose tutu aan. Daarna werd het jazz ballet , streetdance enzo ging het eigenlijk maar door. Ik vond het gewoon fijn om thuis alleen in de woonkamer te oefenen en lekker op te gaan in de muziek en even lekker nergens aan te denken.  Want wat is er nu fijner dan helemaal opgaan in de klanten van de muziek. Blijkbaar ben ik niet de enige want er verschijnen regelmatig boeken over dans en dan vooral over ballet. En dat is met de laatste dans natuurlijk niet anders. Maar toch is het een erg goed boek.

de laatste dans

De laatste dans van Bes Ceyssens kun je hier kopen.

Wat als je geen controle meer hebt over je eigen lichaam ?

Titel: De laatste Dans Auteur: Bes Ceyssens Uitgever: Clavis Young Adult Aantal sterren: 4/5

Het leven van Freyde draait volledig om dansen. Haar grootste wens is om professioneel ballerina te worden. Als ze toegelaten wordt tot de koninklijke dansacademie, lijkt haar droom in vervulling te gaan. Maar vanaf Freydes achttiende verjaardag verandert alles. Ze krijgt nachtmerries en telkens als ze voluit moet dansen, voelt ze hoe iemand haar lichaam overneemt. Uiteindelijk ontdekt Freyde dat ze bezeten is door een beroemde, dode danseres. Freyde kan dit onwaarschijnlijke geheim onmogelijk met haar vrienden, leraren of ouders delen. Ze voelt zich alleen en gevangen in haar eigen lichaam.

Wat ik van het boek vindt:

De laatste dans heeft een mooie glimmende roze cover met daarop een balletdanseres en bloemen . Het is dan ook een heerlijke meisjes achtige cover . Ik vind de cover dan ook perfect bij de doelgroep passen en bij het verhaal .

Het verhaal gaat over Freyde het is haar grootste droom om toegelaten te worden tot de dans academie . Uiteindelijk lijkt haar droom uit te komen maar al snel lijkt de droom om te slaan in een nachtmerrie als ze voelt dat ze de controle over haar lichaam aan het verliezen is . Bes heeft op een mooie manier de strijd tussen Freyde en degene die haar lichaam wil overnemen omschreven . Je voelt dat freyde graag de controle terug wil over haar eigen lichaam maar ook degene wil helpen die de controle af en toe over te nemen . Het gevecht in freyde haar hoofd is erg interessant om te volgen .

In het boek komen een aantal mooie onderwerpen aan bod. Zoals vriendschap, Liefde en doorzettingsvermogen. Hoewel het boek wel voorspelbaar is leest het ook heel erg makkelijk weg. Een leuk personage vond ik ook de ballet juffrouw die een beetje streng was en Freyde regelmatig op de huid zat. Maar toch merkte je dat deze juffrouw het beste voor heeft met haar leerlingen. Het einde is dan weer niet zo voorspelbaar en bezit de juiste spanning.

Mijn eindoordeel is dat het een prachtig verhaal is over dromen , passie en liefde . Dat je goed mee kan leven met de personages maar dat het hier en daar een beetje voorspelbaar is . Daarom krijgt het boek van mij een mooie 8 of te wel een dik verdiende 4 van de 5 sterren .

Heel veel liefs , Melanie

Wil je meer lezen over Bes Ceyssens dan kun je hier het blog lezen waarin ik haar voorstel, hier de blog over haar boeken en hier mijn interview met haar. 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] hele poos geleden dit de jonge auteur Bes Ceyssens mee aan de blogs van eigen bodem. Ik mocht toen De laatste dans van Bes lezen, en natuurlijk mocht ik haar ook interviewen. Nu verscheen onlangs het nieuwste boek […]

trackback

[…] Van uitgeverij Clavis mocht ik het boek Avondrood van Bes Ceyssens lezen. Ik las eerder al De laatste Dans en Vruchteloos van deze auteur. Beide totaal verschillende boeken maar prachtig. En nu is daar dus […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x