Recensie: De Saraceense Samenzwering – Era Richmen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik mocht weer eens mee doen met een zeer toffe leesclub! Dit keer georganiseerd door uitgever Letterrijn. De leesclub is voor het boek De Saraceense Samenzwering van Era Richman. Het leuke aan leesclubs is dat je daarbij ook heerlijk met de andere leden over het boek kan praten. Soms gebeurd er iets in een boek of vind je een personage super tof en dan wil je daar graag over praten en dat kan dus in een leesclub.

De leesclub van Letterrijn was lekker laagdrempelig en goed georganiseerd de 2 auteurs van het boek Erik bakker en Herman Zandstra (Jep dit boek is door 2 auteurs geschreven) waren er ook bij om al onze vragen te beantwoorden. Een van de vragen was dan ook jullie hebben samen De Saraceense samenzwering geschreven. Hoe gaat dat? Dit was het antwoord dat de mannen daar op gaven:

We bedenken een onderwerp/ thema en beschrijven in grote lijnen de verhaallijn en de personages die onderdeel van het verhaal gaan uitmaken. Die verhaallijn bouwen we uit met meerdere (andere) verhaallijntjes Die knippen we vervolgens in grove hoofdstukken. Dan beginnen we met schrijven. Op dat moment is voor ons geen van beiden duidelijk om welk hoofdstuk het dan gaat. We werken vervolgens van achteren naar voren en omgekeerd. Consistent zijn is erg belangrijk! Dan gaan zich langzamerhand de contouren van het verhaal ontvouwen. De verhaallijn wordt meestal gaandeweg het schrijven aangepast. Bij de Saraceense Samenzwering zou de rode draad de gestolen kernwapens zijn… uiteindelijk is het meer een lijntje in het verhaal geworden… zo werkt dat😉We doen veel aan research. Datgene wat je schrijft moet kloppen. Dat kost veel tijd. De hoofdstukken mailen we naar elkaar en die worden geredigeerd. In het begin was dat moeilijk omdat beider ego ’s in de weg kunnen zitten. Die ego ’s hebben we kunnen loslaten. We zijn super kritisch op elkaar omdat we het allerbeste uit onszelf willen halen… Daarnaast hebben we een professionele schrijfcoach gevraag ons te begeleiden. Mieke van Wieringen. Zij gaf veel extra’s.Tenslotte heeft de uitgever Theo van Rijn…ons schrijfsel nog eens grondig doorgenomen. Zo zijn we …aldus de recensies…tot een heel goed resultaat gekomen! Ik hoop dat ik je hiermee meer duidelijkheid heb gegeven. 

Denk jij nou hé dat lijkt me leuk ik wil ook wel eens mee doen met een leesclub dan kun je je aanmelden bij de facebook groep van Letterrijn hier. Maar goed tijd om naar mijn recensie toe te gaan.

Samenzwering

Een mooie hedendaagse actie thriller!

titel: De Saraceense Samenzwering Auteur: Era Richmen Uitgever: Letterrijn Cijfer: 9

Dit kun je op de achterflap lezen:

Uit de kerncentrales van Iran zijn splijtstofstaven ontvreemd. Israël en de Verenigde Staten voelen zich hierdoor ernstig bedreigd. Zozeer zelfs dat de Israëlische regering overweegt de Iraanse kerncentrales te bombarderen. Geheim agent Jim Matteos wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen splijtstofstaven. In Iran ontmoet hij Soraya, een vrouw die beweert over belangrijke informatie te beschikken. De splijtstofstaven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie prijsgeeft, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet. Het enige aanknopingspunt voor de CIA zijn de mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten. De boodschappers van het kwaad werken toe naar een laatste, ultieme aanslag waarbij de splijtstofstaven wel worden ingezet.

En dit vond ik ervan: 

Het boek heeft een mooie cover die gelijk aanspreekt. Door deze cover zou ik het boek dan ook al snel oppakken in de boekenhandel en meenemen. Terrorisme is een zeer actueel onderwerp en iets wat bij veel mensen toch al snel angst oproept. In het verhaal gebeuren er in zeer korte tijd een aantal terroristische aanslagen daarmee speelt het verhaal gelijk in op de hedendaagse angsten. Ze weten dan ook met zeer groot gemak de gevoelens die bij zo’n aanslag komen kijken neer te zetten. Daarnaast heb ik ook echt geen een keer gedacht dit boek is door 2 auteurs geschreven. De schrijfstijlen van de 2 auteurs sluiten naadloos bij elkaar aan.

De personages zijn ook erg goed neergezet ik ben zelf vooral een fan van Jim Matteos. Dat personage is dan ook erg goed neergezet Jim is een knappe verschijning. Daarnaast is hij super sympathiek. Maar hij kan ook bikkelhard zijn en word nog regelmatig achtervolgt door demonen uit zijn verleden. Gaandeweg het verhaal leren we Jim steeds beter kennen en je voelt je steeds meer verbonden met hem. Daarnaast is ook het personage van de leider van de groepering er eentje die mijn interesse heeft gewekt. Want waarom doet hij deze dingen? Is het wraak is het geloofsovertuiging is het liefde? Je zult er gaandeweg in het boek vanzelf achter komen.

Al met al is het een super fijne actie thriller die lekker makkelijk weg leest door de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl van beide heren. Een actie thriller met precies genoeg actie en een interessante verhaallijn. Daarom krijgt het boek van mij een welverdiende 9

Heel veel liefs, Melanie

Houdt je van thrillers lees dan ook eens mijn recensie van het boek  Masterplan van Pjotr Vreeswijk

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
5 jaren geleden

ik ben jarenlang lid geweest van zelfs twee leesclubs, het euke ervan vond ik, dat ik “gedwongen” werd buiten mijn comfortzone te lezen en dat heeft me heel wat mooie boeken opgeleverd!

trackback

[…] Samenzwering een spannende thriller waar ik super veel van genoten heb. Mijn recensie van de Saraceense Samenzwering vind je natuurlijk hier op mijn […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x