Interview met Patty van Delft

Lieve Lezers van Bookstamel, Patty van delft is een van mijn favoriete fantasie auteurs. Ik vond het dan ook super tof dat Patty mee wilde doen aan de blogs van eigen bodem deze maand. Niet alleen was dat een goed excuus om lekker veel boeken van Patty te gaan lezen. Nee ik mocht ook nog eens een interview met Patty van Delft doen! Super leuk want we houden allebei van draken en van fantasie! We hebben het dan ook vooral gehad over het schrijven van fantasie boeken. Maar ook over de fantasie boeken van haar Collega’s bij Celtica Publishing.

Maar goed voor we verder gaan naar het interview met Patty van Delft vraag je jezelf misschien af wie deze auteur nou eigenlijk is. Dan heb je mazzel want onlangs stelde ik Patty al aan jullie voor en las ik haar boek Een onbreekbare band.

Foto van auteur Patty van Delft

Interview met Patty van Delft

Je geeft je boeken uit bij Celtica Publishing hoe ben je bij deze uitgever terecht gekomen? Toen ik Zij Die Hoort (deel 1 in de Drägan Duma trilogie) geschreven had was ik eigenlijk niet van plan om op zoek te gaan naar een uitgeverij. Mijn man heeft me uiteindelijk overgehaald om het wel te doen. Ik heb een aantal uitgeverijen binnen het fantasy genre opgezocht die me wel wat leken en daar mijnmanuscript (of een gedeelte ervan) naar opgestuurd. Tot mijn verbazing waren er maar liefst drie uitgeverijen die het boek wilde uitgeven! Ik heb voor Celtica Publishing gekozen omdat Rianne Lampers zo ontzettend leuk en enthousiast reageerde.

Nu mag ik dit jaar Celtica Vipster zijn, super leuk want zo leer ik de auteurs bij Celtica ook wat beter kennen. Welk boek van een Celitca auteur raad jij me echt aan om te lezen? (een top 5 mag ook) Poeh, dat is lastig! Het ligt er natuurlijk heel erg aan wat je leuk vindt. Bij Celtica hebben we eigenlijk voor elk wat wils; van Fantasy en Sci-fi tot Horror en thriller. Zelf ben ik erg dol op de trilogie van Jeffrey Debris waarvan dit jaar het laatste deel uit gaat komen. Die heb ik al als proeflezer mogen lezen en ik kan je zeggen dat het ontzettend spannend wordt! Ook de boeken van Evi Verhasselt zijn erg de moeite waard, de Tranen van Tataneh is een opzichzelfstaand
fantasy verhaal dat anders is dan alle andere boeken die ik ken. Lees zeker ook Het Groene Kristal van Esther Wagenaar! Ik wacht op het volgende deel van die serie en ook op die van Femke de Vos, heb de eerste twee delen van haar serie met veel plezier gelezen. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de boeken van Peter Adriaens die nog op mijn to read lijstje staan. Momenteel ben ik bezig in Raaf van Carine Maes. Wil je liever iets realistisch lezen dan raad ik de boeken van Nathalie Kokke aan.

Maar goed terug naar jouw boeken. Je hebt de prachtige serie Drägan Duma geschreven over draken en hun drakenridders. Waarom heb je juist voor dit onderwerp gekozen? Ik ben gek op draken! Ze spreken ontzettend tot de verbeelding en ik lees zelf ook graag over deze machtige wezens. Ze zeggen weleens “schrijf het boek dat je zelf zou willen lezen”. Dat heb ik gedaan 😊

En waar haalde je de inspiratie vandaan?
Inspiratie kun je eigenlijk overal vandaan halen. Uit je eigen ervaringen, uit de dingen die je om je heen ziet of leest. De kleine gebaren die mensen maken, herinneringen van plaatsen, geuren, gevoelens, zelfs muziek kan een bepaalde emotie oproepen die je in een verhaal kan verwerken.

Inmiddels ben je bezig aan een nieuw boek waarvan je tipjes van de sluier deelt op je sociale media. Is het niet ontzettend moeilijk om over een ander onderwerp te gaan schrijven? Hmm, eigenlijk niet. Het verhaal waar ik nu aan werk zit ook al een tijd in mijn hoofd, al vanaf dat ik nog bezig was met Het Zwarte Kristal. Alleen had ik toen tegelijkertijd het idee voor Een Onbreekbare Band en omdat ik toen nog zo bezig was met Drägan Duma heb ik ervoor gekozen om eerst dat boek te schrijven. Nu kan ik Drägan Duma even loslaten en lekker mijmeren over een nieuwe wereld!

Heb je nog een bepaalde droom die je graag ziet uitkomen op het gebied van schrijven? Dankzij mijn gedichten heb ik ook anderstalige lezers. Ik zou het ontzettend tof vinden als die op een gegeven moment ook kunnen genieten van Drägan Duma.

Als schrijver bezoek je regelmatig evenementen om je boek te promoten. Welke evenementen vind je het leuks en waarom?
Op eenzame hoogte staat voor mij Castlefest op het Keukenhof in Lisse. Ik ben gek op dat Fantasy festival! Het is ontzettend leuk om mee te maken en om daar als auteur aanwezig te zijn is helemaal bijzonder. Bovendien is het in de zomer en bijna altijd mooi weer, dus extra genieten.

Als je naar een Thema event gaat verkleed je jezelf dan ook in dat thema?
Als ik ergens als auteur aanwezig ben draag ik bijna altijd fantasykleding. Ik schrijf in een bepaald genre en dat mogen mensen best aan mij zien. Bovendien heb ik ook jonge lezers en aan hen wil ik meegeven dat je vooral aan moet trekken waar jij je fijn bij voelt en niet perse de grote kudde hoeft te volgen.

Wat vind je het moeilijkste aan het schrijfproces?
Het herschrijven. Ik heb er echt een hekel aan hahaha! Maar het is nodig om een boek goed te maken. Zonder herschrijven kom je er gewoon niet, een eerste versie is nooit goed genoeg.

Je hebt ook meegeschreven aan de verhalen bundel Wonderland hoe is het om met meerdere auteurs in een boek te staan?
Bijzonder! Ik vond het erg leuk om te doen en om samen met collega’s iets te creëren.

Is het lastiger om een kort verhaal te schrijven?
Aan de ene kant wel omdat je maar kort de tijd hebt om je verhaal te vertellen. Aan de andere kant is het een veel minder uitgebreid proces dan een roman en ben je er dus veel minder tijd, bloed, zweet en tranen aan kwijt. 😉

Met welke auteur zou je nog wel eens willen samenwerken of een bundel mee willen uitbrengen? (het mag er ook meer als een zijn)
Geen idee eigenlijk. Er zijn zat auteurs die ik graag mag en wiens werk ik erg goed vind, maar samenwerken is toch een ander verhaal. Schrijf je beide je eigen verhaal zoals in een bundel, dan is er niet zoveel aan de hand maar als je samen aan een boek gaat werken moet je toch wel erg goed met elkaar overweg kunnen en de schrijfstijlen moeten bij elkaar passen.

Wat kunnen we in de toekomst nog van Patty verwachten?
Sowieso komt er een nieuw verhaal aan waar ik momenteel aan werk. Verder heb ik nog genoeg ideeën liggen om voorlopig vooruit te kunnen! En… er staat ook nog iets van Drägan Duma op de planning! Geen roman, maar wel een leuk project waar ik al een tijdje mee bezig ben. In de loop van het jaar vertel ik hier meer over.

Ook nu wat vragen die niet specifiek over jou boeken en schrijfstijl gaan.

Ik kan er niks aan doen maar als kattengek zie ik regelmatig een prachtige rode poes op je foto’s voorbijkomen kun je iets over hem/haar vertellen en heb je nog meer huisdieren?
Ik heb twee katten, een rode kater genaamd Louie en een grijze poes die Kitana heet. Het zijn twee heel verschillende katten maar één ding hebben ze gemeen; ze zijn dol op knuffelen en aandacht. De reden dat Louie wat meer in “het nieuws” is momenteel komt omdat hij suikerziekte heeft en we daar dus volop mee bezig zijn.

Je schrijft zelf fantasy boeken, is er een fantasiewereld waar je in zou willen leven en waarom?
Eigenlijk niet al zou ik wel graag een keer een dag op Drägan Duma willen doorbrengen. Vliegen op een draak lijkt me wel wat maar voor de rest heb ik het hier prima naar mijn zin.

In het kennismakingsblog hebben we kunnen lezen dat je naast schrijven ook enorm van gamen houdt welke games speel je graag en waarom?
Voornamelijk speel ik RPG (Role-Playing Games). Ik ben dol op Zelda en Final Fantasy, al vind ik het ook leuk op Smash Brothers of Mario Kart te spelen met vrienden. Ook bij gamen gaat mijn voorkeur uit naar een fantasy setting en de verhalen van Final Fantasy vind ik erg mooi.

Je houdt ook van fotograferen, wat voor foto’s maak je graag?
Het liefst fotografeer ik momenten. Ik zet mijn familie en vrienden graag op de foto, net als mijn katten. Herinneringen vastleggen vind ik erg leuk om te doen en ik heb het geluk gehad dat ik al op een aantal bruiloften heb mogen fotograferen. Het is tof om zoiets speciaals te mogen doen voor iemand.

Als je jezelf met een Fabeldier zou mogen vergelijken welk dier zou het dan zijn?
Dan ga ik voor de Bergwolf, een dier uit mijn eigen verhalen, omdat ik dol ben op wolven en ik hun familieband erg mooi vind.

Tot slot heb ik een paar dillema’s welke kies je en waarom?

E-book of papierenboek? Papieren boek, ik vind dat fijner lezen.

Hardcover of Paperback? Hardcover, vind ik mooier.

Zomer of wintervakantie? Zomer, ik ben echt een zomermens!

Bos of strand? Bos!

Koffie of thee? Ligt aan het moment. Koffie in de ochtend, thee in de middag of avond.

Schrijven of Lezen? Moeilijke keuze! Ik vind het allebei heerlijk om te doen. Als ik moet kiezen ga ik toch voor schrijven want dat is iets dat ik gewoon moet doen.

Fantasy of Thriller? Ook hier ligt het weer aan het moment. Ik houd van heel veel verschillende genres en het ligt aan mijn bui waar ik op dat moment zin in heb.

Gamen of Schrijven? Hetzelfde als met Lezen en Schrijven… Gamen en lezen doe ik echt voor ontspanning, schrijven omdat ik moet, anders raakt mijn hoofd te vol hahaha!

Ik vond het weer een leuk interview met Patty van Delft! Patty super bedankt dat je mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem.

Liefs, Melanie

Patty van delft nog beter leren kennen bekijk dan eens de volgende blogs.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Delft hebben jullie inmiddels al regelmatig langs zien komen op mijn blog. Zo mocht ik haar als eens interviewen en kwamen meerdere van haar boeken voorbij op mijn blog. Vandaag is het tijd voor een recensie van […]

trackback

[…] je Patty van Delft nog beter leren kennen? Lees dan het interview met Patty van delft . Het nieuwste boek van Patty is Terras Altas Puur […]

trackback

[…] Interview met Patty van Delft […]

trackback

[…] Drägan Duma Een onbreekbare band – Patty van Delft Interview met Patty van Delft […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x