Drägan Duma Een onbreekbare band – Patty van Delft

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel, Dit jaar ga ik eigenlijk best enorm goed met mijn reading challange ik heb inmiddels zo’n 12 boeken gelezen dit jaar. En daarvan was zeker 80% van eigen bodem hoe tof is dat! Komend weekend wil ik weer eens een lees marathon doen! gewoon in 48 uur zoveel mogelijk lezen. Ik zal mijn leesupdates dan regelmatig delen op mijn Instagram. Doen jullie gezellig mee? Maar goed ik las dus Drägan Duma 4 – Een Onbreekbare Band en daar gaan we het vandaag over hebben .  Want wat vond ik eigenlijk van dit boek? Ik had in elk geval het boek in een razend tempo uit.

foto van de cover van het boek Een onbreekbare band van Patty van Delft

Recensie Een onbreekbare band

Titel : Drägan Duma 4 – Een Onbreekbare Band auteur : Patty van Delft Aantal pagina’s : 451 uitgever : Celtica Publishing Cijfer: 10

Hier gaat een onbreekbare band over.  

Uit de as van onze vernietigde levens zullen wij herrijzen, sterker dan ooit tevoren… De draken zijn gevlucht uit de Buitenwereld. Helaas wordt hun nieuwe wereld verscheurd door strijd met de Morbiden en uit wanhoop gaan ze een verbond aan met de mens om gezamenlijk de vijand het hoofd te bieden. De avontuurlijke Feniksa Drakena groeit met haar twee broers op in Slot Silverfang. Haar familie behoort tot de machtigste ter wereld en zij wordt vanaf haar geboorte voorbereid om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen. Ze kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Hunkerend naar vrijheid zet ze zich af tegen haar ouders. Dan wordt Feniksa uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak, en ze grijpt haar kans op ontsnapping naar de Drägannymarai met beide handen aan. Maar ook drakenridders hebben verantwoordelijkheden en plichten. En wanneer deze botsen met de loyaliteit aan haar familie, komt zij voor een haast onmogelijke keuze te staan…

Wat ik vond van het boek:

Zoals altijd begin ik natuurlijk bij de cover van het boek! Is deze cover niet prachtig? Ik kan er niks aan doen ik hou echt enorm van die getekende fantasie covers en de drakenkop op dit boek is gewoon echt geweldig. De titel van het boek vind ik ook echt helemaal prima en de flaptekst maakte me natuurlijk nieuwsgier.

Dit is mijn eerste kennismaking met Patty van Delft ik had al veel over haar boeken gehoord en was dan ook erg nieuwsgierig geworden. Maar toch was ik stiekem ook een beetje bang om de boeken van Patty te gaan lezen omdat ik een grote fan ben van Draken en bijv de Talon Saga van Julie Kagawa en tja de kans dat het dan tegen valt is natuurlijk groot. Maar wat heeft Patty mij verbaasd en het tegendeel bewezen. Ik vind dit boek misschien zelfs nog wel een tikje beter dan de Talon Saga.

Drägan Duma 4 – Een Onbreekbare Band is dan wel het laatste deel voor nu in de serie. Maar het speelt zich dus 300 jaar voor de andere boeken af waardoor het boek makkelijk als stand alone te lezen is. Dus als je een beetje twijfelt over de serie kun je altijd eerst dit boek nog lezen.  Misschien zou ik stiekem wel wensen dat ik een drakenrijder was waarschijnlijk beschrijft deze zin precies waarom “Een band, gemaakt in het heetst van de strijd, zal alles weerstaan, verbonden voor altijd.” ~ p110. De band gemaakt tussen de drakenridder en zijn of haar draak is zo bijzonder en speciaal dat in mijn ogen iedereen wel een drakenridder wil zijn. Ondanks de rotklusjes zoals het wassen van de schubben. 

Maar goed terug naar het boek. Patty weet de spanning in het boek heel goed te combineren met  de gevoelige kanten van de drakenrijders en daardoor verveeld het boek nooit. Door haar manier van schrijven leef je ontzettend mee met Feniksa Drakena het hoofdpersonage van het boek. Feniksa is alles wat ze moet zijn een beetje onzeker, super dapper en gevoelig. Ook de wisseling tussen 8 jaar daarvoor en de huidige tijd maakt het boek ontzettend boeiend. Daarnaast is de band die Feniksa heeft met sommige mede drakenridders zo mooi neergezet je ziet de band groeien en merkt langzaam aan dat Feniksa meer mensen gaat vertrouwen. Ja dit boek is een knapstaaltje werk! Ik ben fan geworden.

En daarom krijgt een onbreekbare band van Patty van Delft van mij een dikke 10.  En heb ik gelijk de andere delen uit de Drägan Duma serie op mijn wishlist gezet want nu wil ik natuurlijk wel alles lezen.

Liefs, Melanie

Meer te weten komen over Patty van Delft bekijk dan ook eens de volgende boeken.

Interview met Patty van Delft

Even voorstellen Patty van Delft

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Maar goed voor we verder gaan naar het interview met Patty van Delft vraag je jezelf misschien af wie deze auteur nou eigenlijk is. Dan heb je mazzel want onlangs stelde ik Patty al aan jullie voor en las ik haar boek Een onbreekbare band. […]

trackback

[…] Drägan Duma Een onbreekbare band – Patty van Delft Interview met Patty van Delft […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x