Recensie: Een zeer opmerkelijk verschijnsel van Hank Green

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Soms komt er een kans voorbij die je niet kan laten liggen. Zo was daar de kans om Een zeer opmerkelijk verschijnsel van Hank Green vooruit te mogen lezen. En ja voor de fanatieke lezers onder ons Hank is idd het broertje van John ­čÖé Dat was ook zeker een van de redenen dat ik dit boek erg graag wilde lezen om te kijken of hij net zo’n fijne schrijfstijl heeft als zijn broer. Het leuke is dat ik dit boek van Hank Green vooruit mocht lezen. Ik mocht het dus al lezen voor het in de winkel lag.

een zeer opmerkelijk.jpg

Een zeer opmerkelijk verschijnsel van Hank Green kun je hier kopen. 

Stiekem ben ik een beetje verliefd op Carl!

Titel: Een zeer opmerkelijk verschijnsel Auteur: Hank Green Uitgever: Harper Collins Cijfer: 8,5

Waar gaat het boek over: 

Ineens staan ze er de Carls.
Op een nacht stuit de drie├źntwintigjarige April May op een gigantische sculptuur, die als vanuit het niets opeens midden in Manhattan staat. Ze is meteen verrukt van onverzettelijke beeld, dat ze de naam Carl geeft. Ze maakt een filmpje en zet het op YouTube. Het filmpje gaat viral als blijkt dat er ook in andere steden in de wereld “Carls’ zijn gesignaleerd. April, de “ontdekker’, wordt op slag beroemd en staat vanaf dan voortdurend in de spotlights.
Terwijl de druk van de media steeds meer toeneemt, probeert April erachter te komen wat de Carls zijn, waar ze vandaan komen en vooral wat ze willen.

Wat vind ik ervan: 
Wauw wat een geweldig boek was dit zeg ! Eigenlijk al vanaf het prille begin was ik een beetje verliefd op Carl of moet ik zeggen Carl’s┬á want er zijn er meerdere van ontdekt . Maar Manhattan Carl heeft toch wel een special plekje in me hart . Het boek is in een heerlijke vlotte schrijfstijl geschreven waardoor je eigenlijk meteen in het verhaal zit . Ik denk dat iedereen wel een beetje April May in zich heeft April is wat┬ána├»ef en gelooft vooral in het goede van de mens . In het begin vind ze het super leuk dat ze alle aandacht krijgt maar later ziet ze ook de andere kant van sociale media . Ik vind dat het boek op een mooie subtiele manier de hedendaagse problemen belicht want wat is het lekker makkelijk om vanachter je computer of telefoon verscholen commentaar te geven op de hele wereld terwijl we eigenlijk elkaar wat meer zouden moeten helpen en voorzien van positief commentaar . Voor mij draaide het hele boek vooral om April en Carl en leer je de bij-personages niet zo heel goed kennen maar dat heb ik ook zeker niet gemist . Wat ik het leuke aan dit boek vond was dat het diepgang had en totaal anders was dan ik verwachte . Ik vind het dan ook een zeer geslaagd debuut boek van Hank Green en raad het iedereen aan om hem te gaan lezen .
Heel veel liefs , Melanie
Harper Collins heeft natuurlijk nog veel meer leuke boeken uitgegeven zo las ik de  Laatste weduwe van Karin Slaughter

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x